GPS tracking/location sharing (iliti pracenje dece i/ili partnera)

Started by Elanor, September 09, 2016, 11:33:50 AM

Previous topic - Next topic

Glitter

Quote from: Elanor on September 09, 2016, 01:53:17 PM
da, i ja mislim nekako ovako. milena je jos dete, u tom nekom smislu; osecam da bi i dalje trebalo da znam gde je.
s druge strane, tinejdzeri bi ponekad trebalo da urade nesto sto roditelji ne znaju :think:
ali zasto je generalno misljenje da ako postoji mogucnost da se neko prati da se samo to radi ceo dan, ja ovo vise gledam kao spot check (aha krenuo je kuci ili aha jos uvek je na poslu). Za Aleksu bih to pracenje samo i iskljucivo ako se ne pojavi kuci u dogovoreno vreme jer to moze da bude i znak da nesto nije u redu, pored uobicajenog zaboravio sam, zablentao sam se itd.
meni je sve to vise opcija brige pre nego opcija kontrole, mada kapiram potencijalne zloupotrebe poverenja.

Urbana

Meni to nije lose u slucaju vecernjih izlazaka kod Lole....kad se na pr. desi da mame jedne druge zovu, a svi telefoni izpraznjeni, a one kasne kuci vec pola sata (pukla guma jednoj)....nakon toga sam kupila mali samsung za 10 eu iz proslog veka i on se nikad ne isprazni, pa se na njega uvek javi.
Cak i u tom slucaju bi mi bilo grozno ko zna sta bi pomislila kad vidim da je na ulici u to doba i da se vec 20min ne pomera, a ne mogu da je dobijem .... pa bi ona brigu jos vecom napravila....u fazonu `ne daj boze sta ti majka misli`
Bilo bi mi zaista opterecenje da proveravam da li su svaki dan stigle u skolu. Mi generalno funkcionisemo da na vreme javimo ako neko kasni.

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma