Letovanje 2017

Started by Lani, February 25, 2017, 05:11:41 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Brzina i kraći put im ima značaja ako idu odjednom a ako će već da preseku put u Makedoniji, onda im tih pola sata uštede ne znači mnogo.

vrana

ja cu da izludim ove godine od planiranja letovanja i stalnog menjanja planova  :crazy: :crazy: :crazy:

lani, jel mozes da mi posaljes link za onaj vas proslogodisnji smestaj na tasosu?
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Lani

Mi smo bili u Afitosu prošle godine.

vrana

znam, na afitos sam i mislila  :lol:
nego navikla da ste uvek na tasosu
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Lani

vrana

ubicu se ove godine sa planiranjem letovanja
deset puta smo se odlucivali, deset puta otkazivali
nekako uvek nesto ne odgovara, nesto iskrsne, nesto poremeti koncept

Da li neko zna sta je Perdika? Nesto u blizini Parge
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Elanor

ne znam. mi smo prosle godine letovali u pargi, ali tamo nismo bili
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

emge

Vrano, koliko vidim Perdika je nešto u kopnu blizu Parge, znači nije mjesto na moru. Tako da ako ideš tamo, kupaš se npr u Pargi...

piše:
Perdika se nalazi izmedju Parge (20 km) i Igumenice (30 km) na jonskoj obali. Perdika je živopisno tradicionalno grčko selo smešteno nekoliko kilometara iznad obale.

Na dnu ove strane je mapa:
https://www.ferior.rs/leto/Grcka/kontinentalna/sivota_i_perdika/index.htm

vrana

Da, moguce da je selo u kopnu, ali ovaj hotel koji nosi ime riviera perdika je definitivno na obali i deluje mi vrlo pristojno
Elanor, kakva je parga?
Meni se pelion mnogo svideo, boja mora, klima, blizina planine, okolna seoca, relativna nenaseljenost. Isli bismo u julu, zato bih izbegla halkidiki, i zbog vrucine i zbog guzve.
Ovaj hotel je 12 km od parge, 15km od sivote
Kakav je taj kraj uopste? Deluje lepo
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Lani

Lepo izgleda hotel stvarno ali izgleda da je usred neke nedođije.
Meni je uvek kod takvih mesta onda važno da makar ta glavna plaža bude super ali ovde sa slika se ne vidi baš kakva je, obična plaža, velika, kao i milion takvih u Grčkoj.

vrana

Pa ne znam, deluje veliko i pristojno ta plaza. A mi bismo svakako malo svrckali po okolini. Zato me i zanima kakva je okolina.
Ima super ocene na bookingu, a cena je povoljna. S tim da bi mi presudno bilo to kakvo je more, kakva je parga, sivota, sta jos ima okolo
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Elanor

nama se parga mnoooogo dopala.
prelepo, zivopisno malo mesto, s tri plaze i lukom, setalistem uz more (nama je to vazno), uskim ulicicama u centru (nekim s stepenicama) s prodavnicicama i restorancicima. plaze su sljunak ili krupni pesak, kako koja, i nije onaj duuugacak ulaz u more, vec je relativno brzo duboko. meni su lepe, a ima par prelepih u okolini.
voda je kao na jadranu, puno hladnija od egejske strane (kazu, ja se nikad nisam kupala u egejskom moru); nama je samo jedan dan bila hladna, dva prohladna ali ok, ostalo taman, ali su se drugi zalili.

pisacu visd akk se odlucis za tu stranu. ja preporucujem :)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Elanor

da, mi smo cak isli na rafting na reci aheron (to je ona koja vodi do hada :D)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Elanor

i zaboravila sam da napisem jedan od najvecih utisaka - ljudi su apsolutno divni. ne znam da li je tako u ostatku grcke (znam da u solunu nije, tamo nam je, verovatno posle parge, svako delovao totalno nadrndan), ali nigde do sada nisam videla takvu neusiljenu i nenametljivu ljubaznost kao u tom delu grcke
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

vrana

Super zvuci! Vi ste bili bas u pargi?
Koji je mesec bio? Malo me plasi ta hladna voda :lol:
Mojima ne smeta, al ja bas volim toplo
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.