Main Menu

Leto 2018

Started by veki, January 04, 2018, 01:33:48 PM

Previous topic - Next topic

emge

i ja mislim da moze refundacija posle da se trazi :think:

aleks

E moze oba, tj. verovatno zavisi od osiguravajuće kuće Inace kad jednom krene polisa za putovanje, ne moze da se produzuje za to isto putovanje.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

AnaK

Quote from: Lani on July 27, 2018, 04:28:44 PM
Ja blage veze nikad nemam gde mi je najbliži doktor.  :-[

Pa iskreno, ja se toga uopšte ne bih setila da DG nema okačene spiskove za Grčku i Tursku. Pa sam iz radoznalosti pogledala gde sve ima, i šta nam je najbliže.
Janko 23.7.2002.

Lani

Nama u DG uvek naglase da ništa na svoju ruku već isključivo preko njihovog call centra koji će nas uputiti dalje. Tako je i bilo. U roku od 5 minuta su nas zvali da kažu kod kog doktora da idemo.
Jedna moja drugarica je prošle godine silom prilika morala da ode na drugo mesto pošto ono gde su je poslali nešto nije radilo. A bio je problem koji zahteva hitnu reakciju i nije mogla da se vozika po celom Halkidikiju. Mesecima su je zavlačili za refundaciju i ne znam na kraju kako se cela saga završila. Baš ću da je pitam.

Dacko

A da li blizu vašeg mesta uopšte ima nekih lekara koji nisu na tom spisku osiguravajuće kuće? Po Halkidikiju i Tasosu su se namnožili baš zbog turista, inače ih slabo ima po manjim mestima gde nema mnogo stranih gostiju.

AnaK

To baš baš ne znam. Zvaću u ponedeljak uniku i wiener da vidim kakva je njihova politika, i imaju li bliže lekare. Ako ne, praviću se da ništa ovo nisam razmatrala i uplatiti DG  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

Deda

Pogledaj i Sava osiguranje, oni su korektni
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

veki

Ako imas racun tekuci u Intesi, uzmes Ameriken karticu i imas porodicno Generali osiguranje
za cenu odrzavanja kartice u trajanju vazenja kartice, a pokriva i skijanje, sto bi reklo da nije
najjeftiniji paket. Inace sa DG imamo dobra iskustva pa ga ni ne menjamo.

Vila

Nije više Generali uz zeleni Amex, promenjeno je osiguranje od februara. Generali ostaje za vlasnike kartica koji su pre toga uzeli karticu.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

AnaK

Quote from: emge on July 27, 2018, 06:39:12 AM
Mi uzimamo Wiener, online popunimo, platimo i odstampamo.

Danas sam zvala sve viđenije osiguravajuće kuće, niko nema lekara bližeg od Nei Porija. Uniqa ima manje-više u istim mestima. Wiener ni ne zna gde imaju lekare, oni su samo posrednici. A kod njih sam pročitala da ambulantne preglede plaćaš u vrednosti do 100€, a po povratku podneseš zahtev pa ti refundiraju.
Zvala sam i agenciju koja je prošle godina imala Veliku u ponudi, oni savetuju osiguranje god Generalija, uvek se kod njih osiguravaju.
Tako da, moja sistematičnost nije urodila željenim ishodom :lol: ali bar više nemam dilemu - Generali. A lekar nam ionako neće ni biti poreban  :turpija:
Janko 23.7.2002.

emge

onda sa Wiener-om mozes gdje god na pregled? ili kod drugih ne placas pregled unaprijed? ali zoves iz inostranstva da ti kazu gdje da ides?
pitam sve ovo da vidim da li da mijenjamo :)

AnaK

Kod svih zoveš unapred, i oni te šalju u izabranu ustanovu, ali kod drugih ništa ne plaćaš unapred, samo kod wienera imaš:
Quote
Troškove bolničkog lečenja osiguravač će direktno platiti.

U slučaju ambulantnog lečenja, osiguranik je dužan da sam snosi troškove do 100 evra, a razliku do punog iznosa Osiguravač će nadoknaditi direktno zdravstvenoj ustanovi.

Nakon povratka u zemlju Osiguravač će Osiguraniku refundirati plaćeni iznos u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije.

https://wiener.co.rs/za-stanovnistvo/putno-osiguranje/
Janko 23.7.2002.

emge

ja kod njih shvatih da mozes da ides i da ne zoves, zbog ovog
QuoteU slučaju da niste u mogućnosti da nazovete centar za pomoć, pre pregleda lekara ili odlaska u bolnicu, lekaru ili paramedicinskom osoblju ćete pokazati polisu osiguranja kako bi postupili prema Uputstvu za lekare i zdravstvene ustanove u inostranstvu, koje se nalazi na polisi.

Lani

 Svašta... Mi sad za Ivino uvo nismo ništa platili za pregled.
Jedino lekove moraš da kupiš ako su potrebni ali i to možeš da sačuvaš račune da ti refundiraju. Ja nisam, mrzelo me da se cimam za 11 eur koliko su bile kapi za uši.

emge

mada dzaba ja pitam, mm osigurava kof njih i kola (redovno i kasko) i posto je zadovoljan sumnjađ da ce da mijenja.
a u Pg kad me udario onaj decko, on je imao Generali osiguranje i bili su super. Cak je steta presla bila 1000eura, sto je. njihova obaveza, oni su rekli da je ok - bas su bili super.