Main Menu

Leto 2018

Started by veki, January 04, 2018, 01:33:48 PM

Previous topic - Next topic

Vila

smisliće Dušan koje stadione treba da obiđemo, znam ja njega :rofl:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

NenaS

Poznavaoci Grčke, pre svega Dedo, šta mislite o terminu 30.08.-09.09. i o mestu Nea Kalikratija?
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Dacko

Nisam baš poznavalac, ali išla sam na tu stranu u tom terminu, dvaput, i bilo je super što se vremena i vode tiče. Meni se uopšte ne sviđa što otkako dete ide u školu letujemo u sezoni, em skupo em vruće, a ja bih za svoju dušu uvek birala početak septembra. Nea Kalikratiju nisam videla uživo, ali čula sam pozitivne utiske i dopalo mi se ono što sam na netu videla, baš sam je razmatrala za ovu godinu nego mi je uleteo povoljniji smeštaj u Asprovalti.

NenaS

Hvala Dacko! :kiss1: Čitala sam i ovakve i onakve utiske, malo me pokolebalo što kažu da je u to doba more prljavo i da ima puno pasa lutalica (volim životinje, majke mi :-[)... Inače, ono što sam pročitala uglavnom mi se sviđa, a sviđa mi se i cena dvokrevetnog studija koji sam našla u to vreme. Možda bi bio red da se počastimo jednim odlaskom na more mm i ja.  :girl_sigh: Za sada samo maštam i gledam cene. A Dedu sam pitala jer je nepresušni izvor informacija i položaja Lidlova po Grčkoj. :girl_haha:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Dacko

Ima Lidla u blizini,vidi ovde:
https://nikana.gr/sr/vodic/kasandra/mesta/1797/nea-kalikratia
Kad pogledam slike, čini mi se da je super za letovanje udvoje, imate gde i da se prošetate i da se odmorite.

Deda

Mislim da je super iako nisam bila ali sam razmatrala. A pasa u macaka u Gr koliko hoces  :girl_haha:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Nea Kalikratija je super, doduše ne znam kako je u septembru, mi smo bili u jeku sezone.
Voda je bila kristalno čista uvek, možda se jednom desilo da bude nekih travuljina i čuda, inače baš čisto.
Ja ti preporučujem.

veki

Quote from: NenaS on January 15, 2018, 09:50:58 PM
Poznavaoci Grčke, pre svega Dedo, šta mislite o terminu 30.08.-09.09. i o mestu Nea Kalikratija?
Mi bili prosle godine kraj juna-pocetak jula od 15 dana smo se okupali mozda 4 voda bila ledena  i uzasno prljava. Mesto kao mesto nije lose, slatko je ima svega, Solun je blizu, Nea Flogita je relativno blizu pa smo isli tamo da se kupamo voda je bila znatno toplija. Naravno struje hladne i tople vode ne mozes bas da predvidis, tako da verujem da samo nismo imali srece. Kumovi su ostali jos dve nedelje posle nas i kazu da je voda bila savrsena drugi dan posle onog nevremena koje je zadesilo Grcku (tamo nije bilo nikakve stete). Ima nekoliko vecih marketa, gomila malih, imaju super restorancice i neke sa hranom za poneti kao i restoran kuvane hrane za poneti koji je extra povoljan, a klopa je odlicna.
Generalno sem sto mi nismo imali srece sa vodom, ostalo je bilo ok. Ima puno nasih ljudi, posebno Nislija koji dole imaju svoje stanove, pa mozes za dosta manje para da iznajmis i stancic relativno blizu plaze, raspitaj se za to.
Na plazi smo upoznali porodicu sa troje dece oni su iznajmili jedan takav stancic na 7 dana prva nedelja jula za 30E dan, i puno nasih ljudi se vise puta vraca u iste apartmane.

Sto se pasa tice, ima ih, ali oni uglavnom kunjaju na plazi, cak i ne konstatuju ljude, Grci ih hrane i uvek imaju cistu vodu negde kod ulaza pa nemaju potrebe ni da nesto setaju izmedju lezaljki, nisam videla da se kupaju u moru. Nezgoda je sto su pripitomljeni i sto cesto kad ih neko od turista pomazi ili da nesto od hrane oni se onda lepe da se igraju sa njima, pa to ljudima posle smeta. AKo ih ne diras, nece te ni primetiti.

Vila

Update - sad je Tasos ponovo aktuelan :lol:
Problem je što mi samo u limenas hoćemo, i to u onaj deo kod stare luke, a naš stari apartman nije više zgodan, jer ja decu nema prave krevete, nego neke na razvlačenje, koji će im sad biti mali. I tako sad kopamo i gledamo, valjda ćemo nešto zgodno naći.
a radujem se baš što se svi slažu da idemo ponovo :love32:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Deda

Veki, kako ne ulaze u vodu, u Stavrosu se ladno suncaju i kupaju psi a macke bez problema sede pored stolova. Meni to ne smeta.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Ja nisam te pse u NK primetila... ili ja to ne registrujem. :think:
Vilo  :clap:, svi znači opet na Tasos.  :girl_haha:

Vila

Lani, baš sam srećna :clap:
Kad vi idete? mi ćemo u prvoj polovini jula
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina

Lani

Nemam pojma, mm mora da se dogovori sa kolegom kad će ko na odmor ali verovatno i mi u julu.

anelore

Mi smo se definitivno oducili za Tursku, ici cemo ovde https://www.1atravel.rs/putovanje/lonicera-resort-spa/ na 11 nocenja u junu, odmah posle skole.

Glitter

Mi ipak necemo ni do Pembruka
6500£ za vize :crazy: