Main Menu

Leto 2019

Started by AnaK, January 13, 2019, 03:16:36 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Da jednom i ja otvorim temu  :diva:

Budući da ćemo, po svemu sudeći, i ove godine porodično u Grčku, zamoljavam da kada gledate za sebe, ako naletite na neki 3-4 krevetnni apartman, da nije u divljini, ali ni u ludnici poput Paralije, da ima terasu i pogled na more (jer je meni to 60% odmora), da me se setite i podelite.  :flower: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Lani

Ju, nemamo temu za leto. E pa, neka smo je otvorili. :clap:
Mi smo od Lefkade preko Afitosa na kraju stigli do Turske :crazy:, te ja ovih dana gledam hotele po Turskoj.

AnaK, gledaj Sitoniju. Ako nećeš ostrva a ni mesta poput Paralije i sličnih, možda vam je Sitonija najbolja opcija, i što se izbora i ponude smeštaja tiče a i broja plaža.

anelore

AnaK, Sitonija stvarno ima divnih plaza, i divnih mesta. Mi smo uvek isli u hotele, te mi se cini da bi vam od mesta vise odgovarao Toroni ili  Pirgadikija ili Sikija nego npr. Neos Marmaras ili Nikiti.
Ovi apartmani npr. imaju stvarno divan pogled
https://nikana.gr/sr/smestaj/sitonija/sykia/2849/argo-studios

anelore

Mi smo inace opet uplatili Cronwell Platamon, deca su to trazila,a po svemu sudeci ce tamo biti i jedna porodica koju smo upoznali pre 2 godine, tako da je drustvo  obezbedjeno  :girl_haha:
Sto se Turske tice, najveca zamerka na hotel prosle godine je bila plaza, bas je bila uska i bila je poprilicna guzva na njoj, mi nijednom nismo imali lezaljke na plazi, vec na zelenilu iznad plaze. A bolji hotel od tog za taj broj dana kosta min 1200 evra vise. Tako da je kod nas Grcka ove godine pobedila.

Lani

Anelore, a u kom mestu ste bili, ne uspevam da pronađem na staroj temi...?
Ja imam par favorita među hotelima, videću ako se uopšte odlučimo za Tursku koji ću od njih.

anelore

Lani, bili smo u Alanji, hotel Lonicera Resort, pored njega je Lonicera World.
https://www.booking.com/hotel/tr/lonicera-resort-spa.sr.html?aid=318615;label=New_Serbian_SR_RS_27026380705-EjIFdbg%2AMOiV15NQ1gzBPwS102047722345%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi10673884038%3Atidsa-302962658775%3Alp21213%3Ali%3Adec%3Adm;sid=4baa50a9dcd72f0ffb3bc0a0373d1cd3;dest_id=-736705;dest_type=city;dist=0;hapos=1;hpos=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1547402694;srpvid=34dd7f23830d0343;type=total;ucfs=1&#tab-main.

Plazu najbolje prikazuje ova slika , bas je tako nakrcano, i od hlada ima samo suncobrane.
Mi smo bili krajem juna, vlaznost nije bila velika, temperatura vazduha izmedju 29 i 32, u tom smislu je bilo odlicno - ovo kazem jer se obicno prica o nepodnosljivoj vlazi u Alanji. Voda je bila topla, pretopla, bukvalno smo po 2 sata bivali u vodi.
E sad,u hotelu je problem je npr. bilo i to sto je umelo da bude tesko da se nadje mesto na veceri u glavnom restoranu, bas je bila guzva, narocito oko 9. Hrana je bila meni ukusna, ogroman izbor salata, ali sto se jela tice, tu su uglavnom vrteli nekoliko kombinacija. Deca su bila odusevljena toboganima, ima ih 3 vrste, najmanji, srednji i prilicno veliki, ne bas kao najveci u npr. Akva parku u Budvi, ali solidno veliki. Super je bilo sto imas i opciju da sam cedis pomorandzu skoro ceo dan, ali tu ume da bude guzva, pa cekas. Sto se sladoleda tice, bilo ih je na kuglu, ali i za to je bila guzva, a ima i onih Pirulo koje dele rutinski. Svuda ima vode u flasicama, kolaci tokom celog dana. Usluga je sa te strane besprekorna, stvarno. Animacija je bila uglavnom na ruskom, jer su i gosti uglavnom Rusi. U odnosu na hotel u kome smo bili 2013. godine, Titanik u Antaliji, ovaj je ipak za klasu nizi po uredjenju enterijera,razlicitosti hrane, i kljucno, velicini plaze i prostoru za lezaljke na plazi. Ali Titanik bi nas kostao oko 1500-2000 evra vise, ali mi nismo bili spremni da platimo u razliku.

Lani

Da, cene su inače... :girl_wacko: Ja gledam Side, tj. hotele u tom mestu. Hvala draga na info. :kiss1:

Što su na divnom mestu ovi Argo studios. :girl_in_love:

AnaK

Jesu, stvarno  :girl_in_love: Malo su mi van budžeta, al' ko zna  :girl_haha: al sad se tešim da će dete kad-tad početi s drugarima, a ja ću onda jun/septembar  :girl_haha:
Mooja mama ide negde u Grčkoj, 10 dana u junu, 20 dana u septembru, sa prevozom ih košta ukupno po 220€, tih mesec dana mora  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Lani

Ti penzionerski odmori (tako isto letuje i kumina mama) su super stvarno, em ideš u najbolje vreme kad nije žega i kad nema gužve, cike, vriske... em cene smešne.

Vidi ovaj AnaK, iz dvorištanca pravo na plažu. :girl_in_love:
https://nikana.gr/sr/smestaj/kasandra/nea-skioni/1100/the-meltemaki-apartments#hotel-availability

AnaK

Divan, stvarno  :girl_in_love: :kiss1:
Jao, jedva jedva čekam leto  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Lani

I ja, posebno što ne idemo nigde preko zime, od prolećnog putovanja smo odustali tako da će mi leto biti prvi sledeći odmor.

Deda

Tacno znam ovu kucu u Nea Skioni, smeknula sam je pre tri godine kad sam setala plazom, i slikala sam telefon ali sam izgubila.Extra je
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

moma

i ja sam gledala ovako preko neta vise puta ovu kucu

moma

Lani

Momo, jeste bili vi beše već u Siviriju?

Mi smo rezervisali Tursku. Eto i to da probamo. :)