Main Menu

Fitness ćoše

Started by stacka, March 20, 2019, 12:51:51 PM

Previous topic - Next topic

linga

stacka

Hvala devojke :kiss1:

Juce sam krenula sa vezbama od sat vremena.  :clap:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Dacko

emge

Stačka, aj daj ukratko pta je sve dovelo do toga da skineš 10kg za dva upo mjeseca.
Na koliko jedeš? Ili ima vete samo šta jedeš?
I koliko puta nedeljno vježbaš.
Daj malo motivacije :clap:

stacka

Emge,
ja sam vec pisala na pocetku. Nista se nije izmenjalo od tada. Brojim kalorije, prvo sam isla na 1380 dnevno ali sam to posle konsultacije sa Nadom Fitt promenila na 1550. Taj dnevni unos obicno nikada ne dobacim, mada desilo mi se mozda za ovih skoro 3 meseca da sam presla i dosla mozda do 1700 jedino 3-4 puta, s tim sto opet nisam nikad usla po MFP u nedozvoljenu zonu jer sam tih dana i vezbala kao luda.
Dorucak mi je na poslu, gledam da bude do pola 9, rucak isto na poslu (napravim vece pre ili ujutru sta cu da ponesem) oko pola 2 - 2, vecera kod kuce trudim se da ne jedem posle 7, pola 8.
Uzine nemam gotovo nikad, u 95% slucajeva dorucak mi ima oko 400-450 cal, vecera otprilike isto toliko, rucak 600-700, uklapam.
Od 1.marta do tamo negde 20.aprila nisam ni pomisljala na slatko, tada sam na rodjusu prvi put pojela parce torte. Realno, mogla sam i bez toga al ajde :lol:
Od 20. aprila na ovamo sam jela slatko tu i tamo, u proseku da kazes uzmem jednom u 4-5 dana, ali to je bukvalno fazon kockica Milke ima 44 kalorije, zadrzavam se na njoj, ne pojedem ceo red ili kako sam znala celu cokoladu :-[ samo mi padne na pamet koliko treba da se oznojim da bih skinula te kalorije i odmah izgubim apetit :rofl:
Hrana kao hrana se izmenila utoliko sto od 1.marta nisam krocila u pekaru a ona mi je bila malte ne svako jutro za dorucak. Sad uzmem pa ponesem od kuce skuvana jaja, skyr, jogurt, sir, kiselo mleko, pecenicu, ovsene sa nekim vocem, kukuruzne pahuljice... ta neka varijanta je. Danima kada postim pojedem za dorucak onu "Dobra kasa" koja nije bas najzdravija varijanta ali ne mogu sad bas da idem ni u drugu krajnost. Koleginica i ja smo uzele vagu za kuhinju i stoji nam na poslu, tako da mi to dodatno olaksava zivot :)
Rucak je ono sto spremam za sve, s tim sto gledam bar 2-3 puta nedeljno da za sve spremim neki od recepata iz Nadinog kuvara, uglavnom su to jela sa piletinom koja se brzo spremaju.
Vecera manje vise ista kao dorucak...
Sto se vezbanja tice, prvih mesec dana sam radila Leslie vezbe od po 15 min, mozda sam krajem meseca povecala na 20, sad ne mogu da se setim. Radila sam ih bukvalno svaki dan.
Sada vezbam 3-4 puta nedeljno, dogurala sam do njenih vezbi koje traju sat vremena, mogu da ih uradim. Ipak, najvise volim da radim one od 45 min sa tegicima, njih odradim 2 puta tokom nedelje.
Svaki dan idem na posao peske nekih 2-2.5 km, nisu me sprecavale ni one kisice par dana sto su padale. Od 1.marta mislim da sam ujutru koristila prevoz svega 3-4 puta. Mene I. ostavi ujutru kad idemo na posao/skolu na odredjenom mestu kako predjemo most i dalje idem peske. I generalno, gledam da hodam sto vise, gde god mogu. U aprilu sam krenula preko fit passa na one vodjene treninge, isla sam 4 puta i onda sam se prehladila, bila sam zapusena pune dve nedelje, posle bili praznici pa prvi maj, nisam ni nastavila nakon toga :-[

Sto se tice motivacije ne znam sta bih ti rekla osim da svako mora u sebi da premosti i prelomi. Ja sam sestri za Uskrs namestila MFP, posle 2 dana je odustala, mrzi je da unosi sve, a i ta dva dana je unosila odokativno, nema vagu da meri. Mene ne smara da merim, upisujem recepte u aplikaciju, da skeniram bar kodove...
Na poslu su me prethodnih dana kolege i koleginice iz drugih sektora zaustavljali na hodniku da pitaju kako. Kad im kazem budu u fazonu "jao brojis kalorije"... jbg, brojim, meni ne smeta :) Svako treba da nadje ono sto mu odgovara. Meni se samo zgadilo jedno vece posle tusiranja kad sam se pogledala u ogledalo sta sam videla i nisam cekala ponedeljak da krenem nego sam resila odmah sutradan.
I opet se vracam, nije isto kad treba da skine covek 18 kilograma kao sto je kod mene slucaj i 4 kg... naravno da ce ovih 4 da ide mnogo teze.
Zao mi je samo sto nemam slike od tog 1.marta, nisam se slikala, ja se sad kroz maglu secam kolika sam bila al bar imam zapisane te obime pa mi je to merilo.
Mi cemo za 3 nedelje na more, I. je u fazonu "jao neces valjda da nosis vagu i tamo" ... pa, hocu :) mozda necu bas da se drzim striktno striktno ali cu se truditi da ne unosim 4000 kalorija dnevno.

E, da. Na pocetku smo komentarisali da li je moguce sa onim vezbicama od 15 min da se skine 200+ kalorija. Meni sad aplikacija pokazuje npr. dok radim ove vezbe od 3 milje da posle prve potrosim izmedju 130-170. Znaci, def je imalo udela i to sto sam bila ogromna i bez kondicije.

Sada mi je cilj da zategnem ruke i skinem sa bokova i stomaka koliko moze da se skine. Ja tu imam i visak koze od trudnoca, svesna sam da stomak ne moze da mi bude kao fines modelima niti ocekujem to.
Ono sto je meni u celoj ovoj prici bitno jeste da mi se kvalitet sna dosta popravio, da se osecam bolje generalno. Neke stvari koje su mi ranije bile teske sada radim bez problema i to mi je motiv.
Kao sto rekoh, svako sebi mora da nadje neki podstrek i cilj, ne vredi gledati sta drugi rade. Meni je Leslie stvarno super, prijaju mi te njene vezbe, tako da neke druge na netu nisam ni pokusavala da nadjem, iskreno. Mozda nekom drugom odgovara Tracy Anderson, ili neko treci... pojma nemam.

Koliki post, prekidam :crazy:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

disco2000

I za post i za resenost.

emge

Stačka, hvala na ovolikom postu :bighug:
Baš mi znači :kiss1:
Jel jedeš hleb za dorzčak i večeru? sa čim jedeš pečenicu?
Ja za nedelju dana idem na Čigotu, tamo ću 2kg da maknem, ali onda moram ozbiljnije da nastavim...
I ja volim Leslie, posebno one moje 30days challenge :)
Koji ti je prosjek koraka dnevno? još ti je super što ti je od mosta do posla uzbrdo :good:

stacka

Nema na cemu :kiss1:
Hleb nisam jela dok mi Lani nije rekla za Glukofit.  :clap: Njega jedem od tada skoro svakodnevno.

Napravim ja i proju pa pojedem ponekad, slane mafine isto, nasla sam neki recept za "Fit" burek pa i to spremam, stvarno svega tu bude, jedino eto sto se malo potrudim da unesem proteina vise nego sto sam ranije. I, opet kazem, ja sam ranije bila u stanju da pojedem po 4 parceta proje, sad pojedem 2 :D
Kod osoba koje nemaju neki zdravstveni problem, tipa hormoni ili insulinska rezistencija definitivno jeste poenta da se smanji unos hrane i da se bude u kalorijskom deficitu.
Ja sam unazad godinu i duze preterivala sa hranom, tek sad shvatam koliko je to zapravo bilo mnogo.
Moji dani tokom prosle godine su izgledali ovako - dorucak pekara, pa odem i kupim neke gluposti tipa grisine, perece i tako nesto, plus neku cokoladicu oko podneva da pregrmim dok ne dodjem sa posla kuci.
Pa onda rucak bude oko 5, pa vecera oko 9, pola 10, aktivnost fizicka prakticno 0 i onda naravno da se natalozilo. Skroz losa varijanta.

Sto se tice koraka, evo gledam sad aplikaciju kaze da mi je dnevni prosek oko 11700 koraka sto je super obzirom da ja provedem u kancelariji za stolom 8 sati 5 dana u nedelji.
I. mene ostavi na raskrsnici 29. i Cvijiceve pa odatle idem peske.
Od mosta do mog posla ima okruglo 3 km, znam posto sam se u petak vracala peske, nije mi bio tu kolega sa kojim inace idem kuci pa sam pesacila, bio lep dan :)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Svaka čast, Stačka, baš baš  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Emge, osim glukofita možeš i vitas ili mestermacher hlebove, to su oni duguljasti fitness ražani hlebovi. U Maxiju ne stoje sa ostalim pecivima već kod zdrave hrane. Oni su ti svi OK za mršavljenje. Isto tako i rice cakes, ja najčešće kupujem narandžasti, žuti i ljubičasti Benlian food.

Stačka, baš mi je drago što si uspela i što si istrajna, lepo si rekla, nema tu mudrosti neke, sve se svodi na kcal deficit na kraju. Mislim, ima tu raznih formi ishrane... intermittent fasting (ono kad jedeš samo u periodu od 8 sati u toku dana), rotacija UH, itd. ali opet i tu moraš biti u deficitu da bi imao rezultate. Što se makrosa tiče, ono što sam ja primetila je da sam mnogo manje gladna kada ne vežbam ako povećam masti, tako da su meni makrosi sada u danima kada ne vežbam 40 P/20 UH/40 M a kada vežbam, malo je samo 20% UH, tako da onda promenim u 40 P/30 UH/30 M. Takav sistem mi najviše odgovara.

Što se fizičke aktivnosti tiče, to je potpuno individualno. Treba eksperimentisati dok ne nađeš šta ti odgovara i onda se držati toga uz male izlete, jer nije loše organizam s vremena na vreme prodrmati na taj način. Samo šetnje nisu dovoljne. Da, da se pomogne u kcal deficitu jer 10.000 koraka je oko 400 kcal beše, je l tako, ali kome je cilj ne samo da smrša već malo i da oblikuje telo, to nije dovoljno.

stacka

Hvala devojke. :bighug: Sledece merenje u subotu, pa se javljam :)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Stacka, svaka cast :clap: bas motivises :bighug:

Vila

Draga Stačka, svaka čast :clap: :kiss1:

Htedoh da pitam, da li si uzimala plan ishrane Nade Fit?
Mm i ja hoćemo zajedno da se bacimo na dijetu, on je na hrono režimu već neko vreme, ali nešto mu sporo ide ovog puta, a ja sam konačno prelomila da se bacim na neki novi režim, ostavljanje cigara me je ipak prilično pogodilo, baš sa se zaokruglila :crycry:
Čitam od jutro ovo što piše Nada, pa se mislim, ima to smisla :girl_haha:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina