Putovanja 2022

Started by Vila, January 05, 2022, 08:57:25 AM

Previous topic - Next topic

Dacko

Rešili smo se da ponovimo letovanje u Asprovalti, kod istih ljudi kao pre, samo za više novca nego onomad, nažalost, jer su sve cene u Grčkoj skočile kao da im je prošla sezona bila sjajna, a ne među najgorima, no dobro sad.

anelore

Dacko, zelim vam da uzivate bez obzira na cene.
Mi smo se ove godine odlucili za Tursku, idemo u Antaliju, vec smo rezervisali hotel. To znaci manje dana na moru, jer nam se Sava racuna kao treca odrasla osoba, pa nam isti budzet u Turskoj i hotelu u kome smo bili 5 ili 6 puta u Grckoj u Turskoj kupuje 3 nocenja manje. (ja sam htela da ponovim lokaciju, ali sam bila nadglasana). Samo se nadam da cemo uspeti da organizujemo odlazak na Taru ove godine, posto smo je prosle godine preskocili.

prevodilica

i ja se bavim rezervisanjem letovanja, mislim da ću sutra uplatiti
ponovićemo mesto i vilu od prošle godine, Olympic Beach, deca i ja u junu
mm nije siguran za odmor, a ja ne mogu da sedim i čekam da li će ili neće, tako da sam već poslala upit agenciji


prevodilica

inače, cene kod Grka su još od prošle godine veće, meni nešto to jeste logično, jer pokušavaju da nadoknade manji broj gostiju
a i iz agencija su mi prošlog leta pričali kako su naše agencije ranije uzimale kuće/vile na sezonu, pa pravile aranžmane i sl, dok je sad situacija da samo uzmu apartman za koji im se neko javi, tako da Grci sad sami moraju da se bave traženjem turista i sl.

uslovi za ulazak u Grčku se menjaju, oko Nove godine i praznika su bili baš striktni, ulazilo se samo sa testovima, bez obzira na vakcinalni status, ali su već sad od februara popustili, odnosno
- ko ima i buster dozu, nema veze kad je primljena, ima ulazak
- ko ima 2 vakcine, bitno je da nije prošlo 9 meseci od druge
- može ko je preležao kovid
i mogu naravno negativan antigenski i PCR
cena PCR u Makedoniji, ako sam dobro zapamtila je negde oko 10-15 eur


anelore

Mi vidimo po cenama za isto letovanje, u slicnim ili istovetnim periodima, koliko rastu iz godine u godinu - pri tome, u hotelu u koji mi idemo su cene za 2 odraslih i 2 dece do 16. godina, tako da se za nasu porodicu cena nije menjala zbog toga sto su deca starija.
E sad jedno pitanje koje mozda zasluzuje posebnu temu: Do kada ocekujete da ce deca letovati sa vama? Ili da preformulisem: kada ocekujete da ce vasa deca poceti radije da idu na letovanje sa drustvom nego sa vama? Ja kod Save ne vidim takve naznake  :lol: :rofl: mozda i zato sto poslednjih godina svakako letujemo sa jednim od njegovih najboljih drugova (i njegovom sestrom, koja je jedna od Vidinih najboljih drugarica) pa je to takoreci 2 u 1....

Dacko

Boris bi voleo da nas isprati na samostalni odmor na nekoliko dana, a on da ostane kod kuće, dok varijantu da on negde ide bez nas ne razmatra iako bih ga ja rado poslala na bilo koje organizovano letovanje. Pretpostavljam da će se odvojiti od nas kad nađe devojku pa ona poželi da ide s njim, znači negde oko tridesete, pošto je u pitanju nezaljubljivi Jarac.  :lol:

stacka

:friends: za drugara Borisa.
Kod nas je ista situacija, nema naznaka da bi uopste letovao sa drustvom (doduse mi to nismo ni pominjali kao opciju :-X ), cak sta vise, na polugodistu  smo mu "zapretili" da ako prosek ne bude bar 4.20 (bio je 4.06) nema nista od letovanja, ostaje u BGD i on je to vrlo ozbiljno shvatio. :girl_haha:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Masa i on gledaju ponude na bookingu i airbnb vrlo revnosno, predlazu nam ono sto se njima ucini zanimljivo pa je mozda i to razlog zasto ne razmislja dalje.

Napisah vec na tricama, kod nas je ove godine u planu ponovo Peloponez, videcemo sta i kako. Kratko smo se lozili da bismo mogli i Spaniju :lol: medjutim obzirom na situaciju sa koronom objektivno gledajuci Grcka je ipak sigurnija varijanta.
Zao mi je sto nema nikakvih naznaka da cemo u skorije vreme moci da ostvarimo putovanje koje smo planirali 2020.godine - turneju po Evropi.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Stačka, gdje ste pravili pauzu na putu ka dolje? Koliko treba sati puta?

stacka

Prespavali smo u Bitolju. Od Makedonije do Kastra cini mi se nekih 6 sati, ali ne secam se. Skoro je sve autoput koji vodi ka Lefkadi. Mi smo u odlasku isli preko Patrasa, u povratku posto smo prvo isli za Atinu na par dana smo se vracali tim putem.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

NenaS

Quote from: anelore on February 09, 2022, 01:13:37 PM
Dacko, zelim vam da uzivate bez obzira na cene.
Mi smo se ove godine odlucili za Tursku, idemo u Antaliju, vec smo rezervisali hotel. To znaci manje dana na moru, jer nam se Sava racuna kao treca odrasla osoba, pa nam isti budzet u Turskoj i hotelu u kome smo bili 5 ili 6 puta u Grckoj u Turskoj kupuje 3 nocenja manje. (ja sam htela da ponovim lokaciju, ali sam bila nadglasana). Samo se nadam da cemo uspeti da organizujemo odlazak na Taru ove godine, posto smo je prosle godine preskocili.

Koji hotel ste odabrali?
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Dawn

Quote from: Dawn on January 05, 2022, 02:33:57 PM
Kod nas za sad plan da idemo na 3 koncerta, Pentatonix u martu u Budimpešti, Evanescence u junu u Bukureštu i Arctic Monkeys u Pragu u avgustu, pa ćemo usput malo i razgledanje :crazy:
Dodali još jedan koncert, Nightwish 30.7. Mađarska :crazy:

Dacko

Jeste li već nabavili karte za Najtviš i kako? Nešto ne umem da pronađem...  :girl_sad:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Dacko

Aaa, nisam skapirala da je to u okviru festivala, mislila sam da je poseban koncert, a ono mi izlazili neki zimski datumi. Mada ni ovde ne umem da se snađem da vidim koliko je karta i kako se nabavlja.  :-[

disco2000

Bukurešt je uživancija :love32: Put do tamo magistralom baš i nije :rofl: