Main Menu

Filmovi za decu

Started by margo, June 01, 2009, 11:43:15 AM

Previous topic - Next topic

Beatrix Kiddo

Ja sam 'nabavila" i Carlija Caplina i Stanlia i Olia, ali mojima nisu bili mnogo interesantni tada kad sam pustala (ima vise od godinu dana)
Dobro me podsjeti da probamo opet (mada ne volim da mi zauzmu kompjuter gledajuci nesto  :D  )
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

zelena

Martin gleda, a i Jana je pocela, odusevljeni su sa ET-jem, kao i sa filmom Pandine avanture.
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

Vila

Ksenija baš voli sa nama da gleda Gospodara prstenova (a gledamo ga često ;D), gledala je i Zvezdane ratove, Stargate SG1 i Atlantis, sad i Universe, gleda nekad čak i House-a, pa joj objašnjavamo kad ne razume.

Voli da gleda s nama svašta, a mi procenjujemo da li treba ili ne treba da gleda - uglavnom prihvata objašnjenja ako ne treba, pametnica moja :girl_in_love:
Sinoć je recimo htela da gleda s nama Hitnu pomoć na b92, i objasnili smo joj da bi se potresla zbog nekih scena, i da je bolje da ide da čita ili crta, i prihvatila je.

Mislim da im u ovom uzrastu (7,8 pa nadalje) treba ponuditi veći izbor, sve u skladu sa karakterom deteta. Mislim da mogu prilično dobro da procenim šta bi njoj odgovoaralo, a šta bi joj bilo suviše teško.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

margo

Gledale smo Indijanu Dzonsa :) Sve sam mislila da ce Mimi da se smori, ali nije, bas joj se svideo. Prvo se zainteresovala jer je jedan drugar iz razreda veliki fan i stalno prica o njemu, a onda smo u Mamutu videle bic koji emituje muziku iz filma :D Posto je navalila da joj kupim Indijanin bic, ja sam joj rekla da prvo mora da gleda film, pa ako joj se svidi... ;D
Mina 25.07.2003.

Plava Baklava

Hajde, dajte neke preporuke  :kiss1: . Konacno smos e makli ove godine malo dalje od animiranih i crtaca. Za sada smo apsolvirali:
- Sam kod kuce (nekoliko delova)
- Betoven (nekoliko delova)
- Skoro smo stigli
- Povratak u buducnost (kupljen i ceka malo slobodnog vremena)
- jos neke filmice-komedije na temu zivotinja

Trazim:
- Toma Sojera
- igranu Pipi
- Meri Popins

Gledali HP 1 i 2, za dalje neka jos poraste. Gledali smo i neke delove Narnie. Carli i fabrika cokolade ga jos ostavljaju ravnodusnim, kao i Mr. Magorium's Wonder Emporium. Garfild je bio uspeh u svim varijantama. Tugaljive, srceparajuce isl kao na primer "Lesi se vraca kuci" - izbegavam  :-[ .

Vasa iskustva? Predlozi?

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

AnaK

Janko 23.7.2002.

Plava Baklava

Uh a imala sam osecaj da je bila tema  :wall: . Moze spajanje?  :kiss1:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

MissL

Quote from: MissL on June 02, 2009, 12:25:14 PM
Ne mogu da se setim jednog novijeg koji se nekada davao u Zvezdi, mislim da je bila Potraga za izgubljenim blagom ali nisam sigurna  :think:

Setila se, film se zove The Goonies , obozavala sam ga

Ja Stivu ovih dana pustam Dzeri Luisa, uvrce se od smeha  :lol:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

rafa

gde se Dzeri Luisa seti  :lol: :lol:, ja sam kao klinka bas bila napaljena i znala napamet neke deonice iz nekih njegovih i DIn Martinovih filmova. A kad se setim da mi je on bio omiljeniji od njih dvojice, boze, kako deca nekad nemaju ukusa to je strasno.  :lol:

Mi trenutno nesmanjenim intenzitetom i po stoti put gledamo Camp ROck 2 i High School Musicale sve po redu, bas je fasciniraju te skolske price sa mnogo muzike i pevanja uz put.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

cici

High School Musicale i Sofija je oduševljena.

Lani

Jao ja i moj brat smo se ložili na Dž. Luisa, on više doduše na Džerija a ja više na Dina. :rofl:
Videla sam neke najave, na B92, izgleda da je neki ciklus DžL filmova u toku.
I meni su super bili filmovi o Indijani Džonsu kad sam bila mala, ali negde uzrast pred kraj osnovne škole. I Star wars, naravno.

Elanor

milenina najbolja drugarica je sva u star wars fazonu, pa sam morala i mileni da pustim (a ja kao klasicni geek pustila cetvorku, necu valjda da joj pustam prvu epizodu :D). lele, kako se smorila :rofl:, junacki je izdrzala prvih sat vremena i predala se.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

NikkiL

Andja bas dosta igranih filmova gleda, u poslednje vreme omiljeni su joj razni fantasy  (evo trenutno gleda Willow - preporucujem!)

Od slicnih jos imamo nekoliko na temu Kralja Artura i Merlina, gledamo takodje zajedno ovu novu seriju Merlin - fenomenalna je (zmajevi, carobnjaci, princevi, princeze... :love32:) onda
Spiderwick chronicles
Secret of Moonacre
Narnia (oba dela)
Svi Harry Poteri
Eragon
neki ratovi zmajeva, ne mogu sad da se setim kako se zove...

drugi omiljeni su zivotinjski recimo

Beverli Hills Civava, Hotel for dogs, For the love of a dog, Osveta Kitty galore, Marmaduke ...ima ih jos sigurno

dopao joj se The diary of a wimpy kid (neki skolski filmic), Beezus and Ramona (skroz slatko)

onda sve diznijeve moguce i nemoguce izmisljotine - Whizards of wiberly place (ima i film), Hana Montana the movie, Camp Rock, HSM (svi moguci delovi)...mada te manje gleda vise voli fantasy i zivotinjske

Pokusavali smo da je navucemo na SF al se jos ne da... pustali joj Star Treck i Stargate - nije je interesovalo :innocent:

Ove stare filmove nece skoro uopste da gledaju, valjda im nisu vizuelno dovoljno interesantni.... nisam pokusavala sa Lesi doduse, to bi sigurno gledala...

ako se setim dopisem jos... (ima sigurno... :innocent:)
CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

MissL

Quote from: rafa on December 08, 2010, 11:53:55 PM
gde se Dzeri Luisa seti  :lol: :lol:, ja sam kao klinka bas bila napaljena i znala napamet neke deonice iz nekih njegovih i DIn Martinovih filmova. A kad se setim da mi je on bio omiljeniji od njih dvojice, boze, kako deca nekad nemaju ukusa to je strasno.  :lol:

takoDZe :lol:

lani thanx, sad cu da proucim program :)
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

anelore

Jaoj Dzeri Luis...omiljena nedeljna razbibriga.
I Planeta majmuna.  :lol: