Main Menu

A sta ce biti kad porastu?

Started by mango, June 04, 2009, 09:45:31 AM

Previous topic - Next topic

Lani

Da, ja sam donela odluku o studiranju bez roditeljskog uticaja, ama nisu uticali ni 1%.

disco2000

Sama, isto :think: Rekli su mi samo da ne zaboravim da je "gimnazija kao osnovna skola" i da ce mi trebati jos nesto posle nje. A kad sam odabrala faks, cale je samo rekao da ionako "niko ne radi to sto je zavrsio" i da slobodno upisem sta hocu da zavrsim, pa gde me zivot odvede :lol: doduse, to je bilo krajem 1997.

vojka

Una  :bighug:
Jos nije kasno  :bighug: nije propustio prilike
Ima samo 17 do sledce godine moze pet puta da se predomisli
A vi ste tu da mu objasnite prednosti skolovanja

Ja sam odabrala, upisala I zavrsila faks UPRKOS bunjenju mojih roditelja  :lol:
Pa znas pricu, da kad Sam javila tati da Sam diplomirala, da mi je rekao - lepo, sad mozes da zavrsis drugi, nikad nije kasno  :lol:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

anelore

Moji su roditelji vecno zalili sto nisam upisala medicinu, kad vec moja sestra nije 8 godina ranije.
Istini za volju, oni su nekako i sami dosli do ideje da pravo nije "fakultet koji su u moje vreme upisivali samo nadobudni i glupi Crnogorci", da citiram svoju majku, i cak su pokusali da preko moje sestre vrse uticaj na mene da se opredelim za pravo, ali otprilike 8 meseci prekasno, jer sam ja to vec bila resila. Meni je dosta pomoglo to sto sam otisla u Englesku sa 17 godina, dobila priliku da samostalno donosim neke odluke i sama procenjujem.
Znam da me je sestra svesrdno odgovarala od molekularne biologije - ona je inace zavrsila biohemiju.
Istina je, takodje, da sam u drugim, privatnim, odlukama bila podloznija njihovim uticajima nego sto je trebalo jednom ili dvaput. Istina je, takodje, da za mnoge aspekte mog privatnog zivota uopste nisu ni znali ili su barem birali da ne znaju.

Lani

Imala sam nekoliko opcija za fakultet... onu realnu za koju sam se na kraju i odlučila (engleski) i par romantičnih da ih tako nazovem  :girl_haha: (arheologija, etnologija...) ali sam sama na kraju sela i razmislila šta mi je u svemu tome najzanimljivije, šta bi mi najbolje išlo od ruke, šta bi jednog dana bilo potencijalno najisplativije i sl. I onda sam donela odluku.

anelore

Quote from: vojka on July 21, 2014, 11:57:36 AM
Jos nije kasno  :bighug: nije propustio prilike
Ima samo 17 do sledce godine moze pet puta da se predomisli
A vi ste tu da mu objasnite prednosti skolovanja

Ja sam odabrala, upisala I zavrsila faks UPRKOS bunjenju mojih roditelja  :lol:
Pa znas pricu, da kad Sam javila tati da Sam diplomirala, da mi je rekao - lepo, sad mozes da zavrsis drugi, nikad nije kasno  :lol:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Margarita

ja sam donela odluku o srednjoj skoli uprkos roditeljskom uticaju I raznoraznim (emotivnim I finansijskim) ucenama
e, posle srednje mi je pukao film, I trazila sam nesto sto mogu brzo I lako da zavrsim I postanem svoj covek, jer mi je muka bilo da slusam "dok si pod mojim krovom I dok te ja skolujem I placam..."
prosto sam izabrala ono sto mi je u tom trenutku bilo bitnije - mir u glavi :innocent:

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

bubi

Vila

Ja sam odluke isto donosila sama. Moji su pomagali, pričali, čak je i moja mama bila u frci zbog gimnazije, ali su me puštali samu da odlučujem. Npr kad sam uvrtela krajem srednje da hoću na glumu, čak su za to bili u fazonu da me puste da se izludim, ali sam ja sama odlučila da idem na realniju varijantu, i ipak upisala raniji izbor, filološki.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

monochrome

ja sam onomad napravila krive izbore...jbg...zato sam i odustala od faksa...nije mi jasno kako mi je i toliko trebalo,  s obzirom na elan koji sam imala za sedenje u onom hbnom amfiteatru, slusajuci nenormalno dosadne predmete sa prve godine prava, usput...ne videci se ni jednog sekunda u tom poslu :crazy:
digla sidro, dosla u uk...radila svasta...dosla do idealnog zanimanja...i to ne radim samo jednu omiljenu stvar, nego otprilike sve :girl_in_love:

kalimero

i ja sam faks upisala bez ikakvog uticaja, iako je mama pokusavala da me nagovori da idem na drustvene nauke i "po ceo dan citam knjige i lakiram nokte" :lol: ali sam ja bila tatino dete i htele "bas isto kao tata"

una, polako, ima jos vremena i jos mnogo razgovora da se obavi..... :bighug:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

monochrome

ah da...moji nisu bili za umetnicki...ne kazem da su bili protiv mog bavljenja umetnoscu...u slobodno vreme :sissyfight:
zao im je sad sto su tako razmisljali, ali im je drago da sam se izborila i na kraju krajeva...da sam to skroz ja :innocent:

necu usmeravati stelku, samo joj pomagati da dodje so onoga sto zeli...sta god da je...

Vila

A za momka se nadam da će imati dovoljno volje i snage da sam prelomi u korist studija i dolaska kod vas kad dođe vreme :bighug: :bighug:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Summer

Ja sam sama donela odluku, mislim da je tata odahnuo posto sam to odlucila u poslednjem momentu, prilicno racionalno, a do tada sam menjala na svakih par meseci - japanski, zurnalistika, matematika na pmf-u, i tako u krug. Provukao mi je kroz pricu da bi trebala razmisliti i da upisem ekonomiju u pristini, jer je u to vreme za nas iz rs tamo bio bepslatan dom i hrana, ali nisam htela ni da razgovaram na tu temu, rekla sam ako moze da me finansira, ne trazim mnogo, samo da pokrijem osnovne troskove, neka mi kaze. ako ne moze, radicu, ali idem u bg. i o tome vise nismo pricali.

ali isto tako nije mogao ni da promeni odluku mog rodjenog brata, koji je bio u osnovnoj vukovac, u srednjoj jak vrlodobar, da nece uopste na faks. a pokusavao je svim silama i nije uspeo.

ja iskreno verujem da ce se i u omladincu probuditi neka zelja da se makne odatle i volja da nesto i ucini po tom pitanju  :kiss1:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.