Main Menu

Tražim jedan film

Started by AnaK, June 07, 2009, 05:28:29 PM

Previous topic - Next topic

Dusica

Ja mislim po radnji filma da je u pitanju "Staklena menažerija" samo ne znam koja ekranizacija :think:

Elanor

to jeste film na koji sam ja mislila, onaj u kome igraju staklenu menazeriju tenesi vilijamsa (s staklenim jednorogom)

This made-for-TV film represented the first speaking role for hearing-impaired actress Marlee Matlin. A happy wife and mother, Matlin is grief-stricken when her husband is killed in a car accident. Still not fully recovered after several weeks, Matlin must rely on her mother Lee Remick to care for her young daughter. Matlin puts her life back together by joining a theatre troupe comprised of deaf actors, one of whose members is played by Phyllis Frelich, who originated the role in the Broadway version of Children of a Lesser God that Marlee Matlin played in the film version (and won an Academy Award in the process). The film's climax is dictated by Lee Remick's efforts to gain full legal custody of Matlin's daughter. Bridge to Silence was first telecast April 9, 1989. ~ Hal Erickson, All Movie Guide
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Da, ali na kraju, kad je predstava, na njoj su i otac i majka.
Janko 23.7.2002.

janavi

1989 je mnogo kasno
taj je film ranije sniman sigurno
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Hanika

Da to je Brigde to Silence... Secam se da je majku glumila Lee Remick.

AnaK, i meni je ta scena ostala upecatljiva... I cesto ga se setim kada mi deca imaju temperaturu. :girl_sad:

Elanor

Quote from: AnaK on June 07, 2009, 06:45:50 PM
Da, ali na kraju, kad je predstava, na njoj su i otac i majka.

ja bih ipak rekla da mislimo na isti film :innocent:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

NenaS

Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Sećanje je varljiva roba :) Hvala vam, sad ću probati da ga negde odgledam/skinem  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

AnaK

Mislim da jeste taj. Potpuno sam zbunjena činjenicom da sam tako upečatljivu radnju filma zaboravila, i dete, i početak i sve. I da se sećam samo dijaloga i jednoroga  :fool:
Janko 23.7.2002.

janavi

a meni je potpuno čudno da se nigde ne spominje taj unicorn, koji je tako upečatljiv
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Elanor

Quote from: janavi on June 07, 2009, 09:16:54 PM
a meni je potpuno čudno da se nigde ne spominje taj unicorn, koji je tako upečatljiv

jednorog je iz vilijamsove staklene menazerije. a u user's comments na imdb stoji da su igrali staklenu menazeriju.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

nije mi to dovoljno dobro
ona drži u rukama tog jednoroga
po meni je jednorog potpuno finale filma

a moguće da se samo loše sećam

potegnuću neke moje "veze" ako ovaj film može nekako da se nabavi

AnaK

Potegni, janavi. :flower: Ja ću se raspitati po video-klubovima. Mada sam sad prilično sigurna da jeste taj film, i samo frapirana selektivnošću svog pamćenja.
Janko 23.7.2002.

lilit_depp

ma ja ga skinula i napravila print screen. ima ga ovde, al je jezivo los kvalitet:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Moram dodati da se meni nije svidjao ni tad, a ni sad (pretrcah preko njega). :)
L, L, K