Main Menu

Mafini

Started by kalimero, April 29, 2009, 11:46:56 PM

Previous topic - Next topic

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Margarita

vidis kako si ti brzo nasla :good:
spremacu nesto od toga sledece nedelje za skolu-posao, dok zavrsim sa ovim kupusom :rofl:

AnaK

Jedva čekam utiske, Mardž  :balavi:

Videla sam u merktoru ove mafine:

Janko 23.7.2002.

Zumbulica

:prankster:

Jao, 18 strana, a ja tek sad otvaram  :nesvest:
Ja pravim neke koje sam sama smislila:

3 belanca umutiti sa mrvicom soli
pomesati 6 kasike brasna sa pola kesice pzp; ako su cokoladni i jednom kasikom kakaa
umutiti 3 zumanca sa 5-6 kasika secera, dodati 125 gr otopljenog maslaca ili margarina i 3-4 kasike mleka ili kisele pavlake. U ovo dodati brasno, umutiti pa polako umesati belanca.

Ako su cokoladni onda posle topljenog maslaca dodajem 100 gr topljene cokolade i ponekad ubacim kockicu cokolade u sredinu. Ako su vocni dodajem rendanu koricu od limuna i malo voca ili dzema. Sa brasnom mogu u secku da se samelju i orasi, lesnici i bademi.

Odoh sad malo da citam.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Margarita

MAFINI SA VIRSLAMA

4 virsle
2 jajeta
2 dl pavlake
1 dl jogurta
2 kasike ulja
kasicica soli
250 gr brasna
kesica praska za pecivo
malo senfa

Virsle obariti i iseci na kolutove. Umutiti jaja, dodati pavlaku, jogurt, ulje, so, brasno i pzp, na kraju virsle. Sve izmesati i izliti u kalupe za pecenje. Peci 30 minuta na 180 C u prethodno zagrejanoj rerni. Ohladjene mafine premazati senfom.

Ove sam probala veceras, samo se Pavlu nisu dopali. :hm: Jedini problem mi je bio sto sam jedva odlepila korpice, ali ona dva sto su uspela da se ohlade su isla dosta lako :lol:  Verovatno jer je malo ulja u testu, do sada nisam nikad imala problema. Koristim DM korpice vec neko vreme.

Ovo sto je ostalo nosim sutra na posao, nadam se da ce biti ok i sutradan.

MissL

samo da se nasmejem na one sa slan'nom :rofl: :rofl:

sto se mene tice, jedem sve kombinacije :mrgreen:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

aleks

ja sam kupoval ove koje je postavila AnaK, fini su.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Vila

Znam izdavača Malih majstorija, moj svekar radio nekoliko knjiga za njih :D
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Margarita

samo da prijavim da su bili ok i jutros :good:

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

janavi

janavi

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

dmi

jao sto je dobar ovaj aparatic :clap:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen