Main Menu

Mafini

Started by kalimero, April 29, 2009, 11:46:56 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

Margarita

prevodilica

ne smem ni da otvaram, samo sam jedan pogled bacila :balavi:

cici

http://www.laurainthekitchen.com/all/episode.php?episodenumber=375

Odlicni, ali bas.Ne narastu puno tako da moze da se napuni skoro do vrha korpica.Moja pomorandza je bila bas velika tako da malo vise preovladava  taj ukus, meni nije smetalo.
Samo se Andriji nije dopalo jedva je jedan pojeo :hm:  ali on inace samo cokoladu priznaje.

AnaK

Dižem temu za Martinu  :girl_smile:
Janko 23.7.2002.

martina

super, hvala, pregledacu

za cupcakes ovdje obicno rade angel cake patispanju. ima u kutiji da se kupi

bas cu pogledati ove recepte za cupcakes ovdje, dosla sam do onih rose, djeluju zanimljivo
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

martina

aha, ovo su muffins

cupcakes su kao torta, ali isto ih pravis u onim korpicama
ovdje cesto to prave za rodjendane, i kad imaju te bake sales
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

martina

recimo ovako nesto
http://en.wikipedia.org/wiki/Angel_food_cake

ja ne volim ove sjevernoamericke, jer su uvijek preslatke
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

martina

a ovo je sjevernoamericko/engleska ideja kolaca

http://en.wikipedia.org/wiki/Sponge_cake
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

Lani

Ah, skupi mi se i osuši grlo samo dok ga gledam.  :lol:

martina

ma dobro, to je varijacija na temu patispanja ( oni kazu pound cake), ali sto se ovdje misli da je to kolac  :crycry:
ovdje ima radnja koju moja titi obozava, prodaju cupcakes, skupe ko djavo. divno ukrase

i sto je najgore sad sam i ja pocela da cijenim bolje od gorih, one iz kutije sto djeca prave su stvarno ocaj, cini mi se ukus je isti ko da sebi naspes par kasika secera u tanjir
ove skupe jesu bolje, socnije. al, mislim, patispanja, kako god da okrenes  :wall:
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

AnaK

Pa ja stvarno mislim da je većina ovih mafina ukusnija od običnih patišpanja  :think:
Janko 23.7.2002.

Lani

Nego šta su.  :balavi:
Ja zapravo mislim da pravi cupcake nisam nikad ni probala. :think: Zamišljam da je sličan kao mafin ali da mu testo nije tako sočno a da je frosting presladak. Osim ako eventualno nije neki lemon frosting ili šta već.

martina

ma naravno, al nisu cupcakes.
ja mislim da bi mi umrli od smijeha ovdje da im predlozim da ukrasavaju muffins  :rofl:

ne znate vi, iz zemlje normalnih kolaca, moje muke

nego, patispanja... jel je pravite s uljem ili puterom?
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic: