upoznaj Srbiju da bi je vise voleo

Started by Finalina, July 01, 2009, 03:34:50 PM

Previous topic - Next topic

Elanor

jutros milena vadi nekakav flajer iz fioke. pitam je sta je to, a ona kaze 'ovo je mapa jagodine' :girl_haha: (zapravo, flajer akva parka).

onda se filip dohvatio toga, i odneo u vrtic, nikako nije hteo da ostavi ni kod kuce ni u kolima. kaze mm, uneo flajer u ucionicu i pokazuje deci 'ovo bazen agodina', sve na srpskom, ko da ga neko razume :rofl:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

zeraprinc

Na žalost, crkla mi je fleška, na njoj sam imao fotke Rogljevačkih pimnica u okolini Negotina. Stvarno je prelepo, a ljudi su srdačni i ljubazni. Kada sam bio da fotografišem uvodili me u svoje podrume, čašćavali vinom, pokazivali predivne prostorije kao da sam u 19. veku. Imam nameru ponovo da ih posetim. Pimnice jesu zgrade stare 200 godina, ali je unutrašnjost modernija, tj. ima struje i modernog kupatila. Ne znam koja je cena prenoćišta.
Pobednik traži način, gubitnik opravdanje!

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

rafa

Filiip  :rofl: mogu da zamislim 'ovo bazen agodina'  :girl_haha: :bighug:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

maripoza

Old enough to know better, but too young to care.

Flyingman-Junior

Ostaci kapelice na vrhu Rtnja. slikano 30.10.2010

Urbana

Quote from: linga on August 25, 2010, 03:23:42 PM
http://www.bazenihorizont.rs/bazeni.html
Evo da imamo zabelezeno.

Mi se stvarno trudimo da iskoristimo vikenda svasta ima da se obidje, ja sam nameracila i onu turu do resavske pecine, Despotovca i sl. ali nemam dovoljno vikenda :)

Bas je lepa tema. :)

Ovo moram sledece godine da posetim.

Pozo nemoj da mi diras Jagodinu.....od mene ima sve pohvale zajedno sa g-dinom Palmom ;D

Nego mi smo stigli i do Djavolje varosi.....ali ne bi o putu do njen.... :no:

Ali tamo je zaista neobicno, mada smo mi imali listu sta treba jos da se doradi i prosiri .....malo vise zabavnog karaktera ;D

Evo i slika

uz koju ide komentar moje Lole  ;D

ali od svega je najlepse kad na kraju zavrsis ovde ;)

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

maripoza

Quote from: Urbana on November 03, 2010, 08:32:56 PM
Pozo nemoj da mi diras Jagodinu.....od mene ima sve pohvale zajedno sa g-dinom Palmom ;D
Ma ne diram bre, maltretiram Dedu  :girl_haha: jer hocu da idem tamo, pa nikako.

I u Djavolju si stigla :o  :lol:, super super. :)

Fly, odlicne su fotke!

Urbana

Quote from: maripoza on November 04, 2010, 01:15:23 AM
Ma ne diram bre, maltretiram Dedu  :girl_haha: jer hocu da idem tamo, pa nikako.

I u Djavolju si stigla :o  :lol:, super super. :)

Sad ti je kasno, a jesi inace bila u Jagodini? Ako nisi u skorije vreme, obavezno da je posetis. Ja sam se bas, bas iznenadila. I gradske cistacice imaju lepu, urednu i cistu uniformu, a mm je nasao drum duplo jevtiniji nego u NL....akva park je izuzetan, nedostaju mu semafori, ali postoje osobe koje regulisu promet, i nedostaje jedan bazen sa talasima. Gradski park je zaista divan, a u zoo-u i u muzeju vostanih figura nismo bili.

A Djavolja je zaista gde bog kaze laku noc....stici od Prokuplja do Djavolje je zaista umetnost, a put se sve vise i vise suzava, sve su ga djavoli vise rovali, a zadnjih 6km je rtaje pa traje, nikad stici. Mozes se maksimalno zadrzati 2 sata racunajuci da dva puta jedes u restoranu ( ima jedan bas na ulazu i jedan etno malo nize kad izadjes. I to je sve.

A u obliznjoj okolini nemas sta videti....nama se nije bas dalo da idemo u Prolom banju...mada kazu da ima dobra jagnjetina....ali toga ima svuda u Srbiji

A sto se tice ovcarsko-kablarske klisure svakako da je preporucujem. To se kod nas kaze srpska Sveta Gora.
Moze mozda u kombinaciji sa Dragacevskom Trubom :D...mogu ja jos i da zapevam ;D

http://www.ovcarbanja.rs/srpski/ok_klisura.html

Moram priznati da nije bas ovako kao na slikama ;)

A velika galerija izuzetnih slika Srbije

http://www.1984-productions.com/blog/?cat=248

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

maripoza

Quote from: Urbana on November 04, 2010, 12:35:34 PM
Moze mozda u kombinaciji sa Dragacevskom Trubom :D...mogu ja jos i da zapevam ;D
Tu sam te cekala. :D

Cak i ako sam nekad bila u Jagodini, nisam imala dovoljno godina da se secam. :lol: Znaci, ko i da nisam.
Ici cu kad bude lepo vreme. :)

Flyingman-Junior

Quote from: Urbana on November 04, 2010, 12:35:34 PM
A Djavolja je zaista gde bog kaze laku noc....stici od Prokuplja do Djavolje je zaista umetnost, a put se sve vise i vise suzava, sve su ga djavoli vise rovali, a zadnjih 6km je rtaje pa traje, nikad stici. Mozes se maksimalno zadrzati 2 sata racunajuci da dva puta jedes u restoranu ( ima jedan bas na ulazu i jedan etno malo nize kad izadjes. I to je sve.

A u obliznjoj okolini nemas sta videti....nama se nije bas dalo da idemo u Prolom banju...mada kazu da ima dobra jagnjetina....ali toga ima svuda u Srbiji
Mi ssmo letos u povratku sa Kopaonika svratili do mog druga u Kursumliji gde smo odseli dva dana. Jedan dan smo posetili Djavolju varos i Prolom banju. Evo par slika etno restorana nekih kilometar i po nize od Djavolje varosi. Restoran je prelep, domacini su prijatni. Posto je restorancic porodican, simpaticno je bilo gledati kako deca vlasnika sa uzivanjem posluzuju goste (po mojoj proceni imali su ne vise od 10 godina). Pored restoranna ima klackalice, vrteske i ljuljaske za najmladje. Tu nismo probali hranu. Specijalitet pored naravno jagnjetine ispod saca je i kupinovo vino, koje takodje nismo probali. Razlog je taj sto smo imali dobru preporuku za etno restoran u prolom banji.Evo slika tog etno restorana koji se inace zove "Dva ambara".

E sad malo o Prolom banji. Simpaticna banja, ali posto smo bili dobrano izgladneli pentranjem po djavoljoj varosi pozurili smo do etno restorana na jagnjetinu i teletinu koji su izvrsni. Probali smo sve od lepinja ispod saca, kajmaka, pasulja u grnetu i kupusa pa sve do teletine i jagnjetine.

Margarita

jel imat eneku novu preporuku na ovu temu?
i ne mogu da nadjem link, sa rasporedom putovanja onog voza 'romantika' ide mi se negde za sledeci vikend :girl_sigh:

edit: nasla raspored

Unabebili

Gde ces "Romantikom"?
Mi smo bili pre 2 godine u Sremskim Karlovcima, toplo preporucujem  :girl_in_love:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Margarita

bili i mi pre 2 godine :girl_in_love:
videla sam da romantika vozi tek od juna

Unabebili

ne znam da li se ovde pominjalo, ali ima divnog smestaja na sajtu:

www.selo.rs

ja obozavam da se sunjam po Srbiji, zelja mi je da odem na turu po Jugoistocnoj Srbiji...

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/