Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

janavi

išla sad da uplatim neke parice za osiguranje
i kaže mi u banci  (ili sam bar ja tako razumela) da više ne može niko drugi da uplaćuje na račun, osim vlasnika računa, kakva je to glupost

mislim, na svoj sam račun i uplatila, ali ovo je stvarno bzvz (ako je tačno)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Pepi

U nekim bankama zaista ne može, naročito ako se uplaćuju devize. Moraš da imaš ovlašćenje da bi uplatio na tuđ račun. Ja npr. ne mogu u hypo banci da uplatim osiguranje za mm jer se uplaćuje u eurima.

janavi

Quote from: Pepi on January 26, 2010, 02:08:37 PM
U nekim bankama zaista ne može, naročito ako se uplaćuju devize. Moraš da imaš ovlašćenje da bi uplatio na tuđ račun. Ja npr. ne mogu u hypo banci da uplatim osiguranje za mm jer se uplaćuje u eurima.
da, to je u pitanju, rajfajzen
meni je to glupo
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

AnaK

Quote from: janavi on January 26, 2010, 02:09:55 PM
da, to je u pitanju, rajfajzen
meni je to glupo

To je neka mera protiv pranja novca.
Janko 23.7.2002.

maripoza

Quote from: AnaK on January 26, 2010, 03:23:51 PM
To je neka mera protiv pranja novca.
Ja sam bas to i pomislila, iako je meni sve to spansko selo.
Old enough to know better, but too young to care.

Glitter

zato u komercijalnoj moze da ti uplati ko hoce i stagod zelis lol proslu ratu za kredit potpisala je salterusa a ja dala novce

AnaK

Samo da pohvalim Intezu. 18. januara sam imala problem sa karticom - na slipu je pisalo da je odbijena, a skinuli su mi pare. Popunila sam u banci neki zapisnik o reklamaciji, i rekli su mi da je rok za rešavanje 45 dana. Međutim, danas sam imala pare na računu (pre par dana nisam, ne znam tačno kad su vraćene). U svakom slučaju, kraće od 10 dana  :good:
Janko 23.7.2002.

Xe

Obicno se automatski vrati posle pet radnih dana. Ovaj rok od 45 dana je za resavanje "slucajeva", a ovo tvoje nije slucaj. U banci je zabelezeno da transakcija nije prosla, pare su ti privremeno skinute i posle pet radnih dana automatski vracene.
Desavalo mi se nekoliko puta, vec sam navikla, pa se ne sekiram.
A, da. Ni eventualna kamata ti u tom slucaju ne ide.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Ne znam, nisam imala ovakvo iskustvo. Al' kad sam videla rok 45 dana  :crycry: Zato sam se obradovala.  :-[
Janko 23.7.2002.

Glitter

meni je par puta skinut novac a navodno nije prosla kartica...novac vracaju po pozivu call centru...tako skidaju i rezervacije, mada zmu je u drugoj banci i sve to traje mnogo duze

maripoza

Meni se dvaput desilo u roku od svega par dana.  :blink:  Mislim da mi je sve sredjeno odmah sutradan, nikakav zapisnik nisam popunjavala. To je valjda neki problem s bankomatima, a oni u banci odmah vide da novac nije podignut.

AnaK

Ja sam pokušavala da platim u prodavnici, izbacivalo je neku glupu grešku - da je kartica istekla (a nije). Negde naleteh na problem da određeni automati ne prepoznaju 2010 godinu  :think:
Janko 23.7.2002.

maripoza

E svasta. Nisam jos cula za to. Neki novi millenium bug?  :girl_haha:
No, ja svakako uvek nosim sa sobom gotovinu, bas da mi se ne bi desile takve sitne gluposti, a nesto mi npr hitno. Ko bi rekao da ja ne verujem tehnici? :lol:

Inace, ona moja prica iz prethodnog posta je isto iz Intese.
Ovo bi, kao, trebalo da bude hejterski topic  :girl_haha:, ali ja sam generalno zadovoljna tom bankom. Kuc kuc.  :)

AnaK

Našla članak :)

http://www.e-novine.com/ekonomija/ekonomija-svet/33868-Kolaps-pred-kasom.html

QuoteKvar softverske prirode učinio je da jedan kontingent mikroprocesorskih čipova ugrađenih u kartice ne prepoznaje prelazak iz stare u novu godinu (bug 2010).
Janko 23.7.2002.