Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

Unabebili

jok, bre, ja platila prosli put masterom, ovde to podmirila u eurima  :kiss1:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Xe

Masterkard bi trebalo da ti je vezan za tekuci racun i da se odatle podmiruju dugovi, u dinarima. Osim ako nemas poseban devizni racun, na osnovu kojeg ti je izdata kartica, i onda je podmirujes u evrima. Vecina ima ovu prvu verziju, na izvodu dobije iznos u evrima, a uplata je obavljena u dinarima, po posebnom kursu (nije ni kupovni ni prodajni)
Ako te ne mrzi, kontaktiraj kol centar, iako rade blokiranja kartica u ovo doba, mozda neko od njih zna.  :flower:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

martina

ma svejedno koje je pitanje - ako ona ne zna, pita nekog, meni je neshvatljivo da puste musteriju da izadje iz banke a da ne dobije odgovor, i onda dolazi da na forume da nagadja
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

emge

Ako imaš devizni račun na koji je vezana kartica, onda plaćaš u eurima.

Nama na Virtuonu koji je vezan za devizni račun, rf banke, bude povoljnije da nam rade konverziju dinar-euro, bolje plaća visa euro nego menjačinica :lol: Ovo naravno kad kupim online nešto u dinarima, a oni mi skinu eure.

Unabebili

Quote from: Xe on November 13, 2012, 08:58:42 PM
Masterkard bi trebalo da ti je vezan za tekuci racun i da se odatle podmiruju dugovi, u dinarima. Osim ako nemas poseban devizni racun, na osnovu kojeg ti je izdata kartica, i onda je podmirujes u evrima. Vecina ima ovu prvu verziju, na izvodu dobije iznos u evrima, a uplata je obavljena u dinarima, po posebnom kursu (nije ni kupovni ni prodajni)
Ako te ne mrzi, kontaktiraj kol centar, iako rade blokiranja kartica u ovo doba, mozda neko od njih zna.  :flower:

meni stize izvestaj (jedan) sta placam dinarima, a sta placam u eurima
imam devizni i dinarski rn, ne znam bolje da objasnim  :-[

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

NenaS

Imam dinarski i devizni račun - ali oni nisu potpuno odvojeni, tj. ako plaćam karticom ''preko'', a nemam devize na računu skinuće dinare...Izveštaji stižu odvojeno...
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

emge

Una, onda će da ti skinu eure. Ako ne budeš imala dovoljno eura, skinuće sa dinarskog računa, osim ako nemaš dozvoljen minus - tj. kreditnu karticu.

Vila

Quote from: martina on November 13, 2012, 09:08:11 PM
ma svejedno koje je pitanje - ako ona ne zna, pita nekog, meni je neshvatljivo da puste musteriju da izadje iz banke a da ne dobije odgovor, i onda dolazi da na forume da nagadja
ovako. mora da zove kolege koje se bave karticama, ako ona ne zna - da te pusti da odeš bez informacije je najgora varijanta.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Unabebili

ma ta je toliko kilava, svi ostali u toj banci su ok, ljubazni, predusretljivi, jedino se ova ne uklapa

svaki put kad uplacujem , ona mi trazi i muzevljevu karticu (njegov je racun), onda je ova pored opominje da moze da to nadje u kompjuteru i da nije problem

a ne mogu da biram kod koga cu, jer se uzima broj, pa kad mi ona zapadne, dodje mi da se ubijem

tako mi je prosli put obracunala i ratu od sledeceg meseca, jer "ona vidi na kompjuteru da su mi ta srredstva rezervisana"
nemam zivaca da se raspravljam sa kozom  >:(

bubi

Una veruj nije ona jedina koja ne zna ima ih dosta.
ako ti kazem da sam jednoj u istoj banci objasnjavala kako da popuni nalog za placanje prema inostranstvu.
ne znam kako uopste ih licno nije sramota da ti dodje klinjent a ti ne znas odgovor na minimum 30 pitanja koja se direktno ticu posla.
meni dodje smesno kad odem kod savetnika koji me savetuje a nema pojma o cemu prica i kad pocnem da ga preslisavam i onda zavrsimo na tome da ce pitati diretora pa ce mi javiti.
danas sam u hejt fazunu i kao Mrgud iz Strumfova mrzim sve. :sissyfight:

cici

Bubi odlicno ti ide :lol: govorim tiho i nosim Bubi sa sobom :lol: :kiss1:

martina

iskreno, kod nas je za taj customer service najgora ova banka za koju ja radim

i svi to znamo... sad su se popravili, pa su barem ljubazni, ali i dalje nemaju pojma pa ti dodje isto

sto je najgore, kad nazoves one na telefon za nesto, ljudi sve znaju... a ovi u branch-u debili da bi li debili

mislim, kontam i to, oni su najslabije placeni i svi koji imaju malo soli u glavi napreduju, al da imas pun branch ljudi koji nista ne znaju da urade - e pa to mi je skroz nejasno
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

maripoza

Quote from: emge on November 13, 2012, 11:35:47 PM
Una, onda će da ti skinu eure. Ako ne budeš imala dovoljno eura, skinuće sa dinarskog računa, osim ako nemaš dozvoljen minus - tj. kreditnu karticu.

Pa Mastercard, za koju se Una raspituje, je kreditna, zar ne? Ona taj dug moze da izmiri i pre nego sto on dodje na naplatu, tako sto ce otici i licno uplatiti novac na karticu, na primer. Uopste ne mora da ceka da joj skidaju sa tekuceg racuna za koji je kartica vezana. Pitanje je samo u kojoj valuti ce je oni zaduziti ako kreditnu koristi u Madjarskoj, gde je zvanicna valuta forinta: da li u dinarima ili u eurima. A to ce svakako da urade po svom (bancinom) kursu.

Ja sam u sustini razumela da Uni treba odgovor na ovo pitanje, da bi mogla da izracuna sta joj se vise isplati: da li da ih pusti da joj automatski skidaju sa racuna (u zavisnosti od toga u koju ce valutu i po kom kursu te forinte da joj konvertuju), ili da lepo ode u menjacnicu, zameni valutu i potom sama sebi uplati na karticu kako bi izmirila dug.

Inace, meni je poznato da u ovom slucaju kada pustis da ti oni namire dug sa racuna (a npr. koristio si kreditnu u zemljama cija je zvanicna valuta euro), neke banke imaju takvu politiku da ti prvo skidaju sa dinarskog (odnosno konvertuju u eure), bez obzira na to da li imas i eura na deviznom racunu. Tako zarade i na menjackim poslovima (a znamo koliko su njihovi kursevi nepovoljni). Ljudi kojima se desilo, od tada vode racuna da kad negde putuju ociste komplet dinarski racun, a ostave samo devize, kako bi se naplata duga po kreditnoj vrsila sa deviznog racuna i kako ne bi bilo gubitaka zbog kursa. Sto je, u sustini, goli shit, jer onda treba voditi racuna da se pri svakom narednom leganju plate na racun (u dinarima), ona cela podigne, da ne bi nista ostalo u momentu kada banka bude podmirivala dug po kreditnoj (osim ako u to svoje vajno pravilo ne racunaju i dozvoljeni minus :D). Ne znam da li svaka banka ima takvu politiku, ali neke imaju (objasnjeno ljudima nakon sto im se to desilo pa su se nasli u cudu zasto im skidaju sa dinarskog racuna, kada na deviznom imaju eure).

Martina, tacno je i to sto ti kazes, ali ja licno mislim da ni neko sa prosecnom inteligencijom ne bi umeo da odgovori klijentima na sva pitanja iz prostog razloga sto banke uglavnom sve toliko zakomplikuju da je potrebno jako mnogo vremena da obican covek skonta njihovu (prevarantsku) logiku, a onda i kad skonta, banke stalno nesto menjaju, tome nema kraja i konca i verujem da tim ljudima koji rade direktno sa klijentima uopste nije lako. Cak i kad nesto znaju, nikad nisu sigurni da se nije nesto promenilo (a veca im je muka ako klijentu kazu pogresno jer ce tako da navuku muku i sa shefovima), nego ako mu kazu da ne znaju. Cak ih ni ne obavestavaju na vreme o promenama - to je ovde kod nas (ne znam kako je u drugim zemljama) skoro pa postalo pravilo u svim firmama koje pruzaju usluge. Nisu svi ti ljudi koji rade na salterima bas toliko ni glupi ni bezobrazni (mada ima i toga), nego jednostavno ne dobijaju valjana obavestenja i ne dobijaju ih na vreme. Sve ti postane jasno kad ti vise razlicitih sluzbenika da vise razlicitih informacija o istoj stvari.
Old enough to know better, but too young to care.

maripoza

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Old enough to know better, but too young to care.

Unabebili

mari, to je kreditna kartica i sve si u pravu
ja mogu da platim svoj dug i pre nego sto oni posalju izvestaj i da ne cekam da mi skidaju sa dinarskog racuna to sto sam platila u forintama, nego dodjem do 10.12. i platim u eurima to sto sam napravila u forintama

e to sam je ja i pitala, da li mi racuna odmah forinta = euro
ili forinta =dinari = euri

meni na naplatu dospeva sve sto sam napravila  trosak - tek sledeceg meseca ( moram da platim do 10tog) i to je beskamatno, a sve moze da se odlozi i rate, ako platis 5% od ukupnog iznosa, s tim sto ti se za preosao iznos racuna kamata ( znacajna, dodala bih  :girl_sad: )

recimo , ja sam avio karte kupila pre 10 dana preko neta karticom, a platicu taj ceo iznos najkasnije do 10.12.

za devizne troskove bas vodim racuna, ali mi se za dinarske ( rate, bla, bla) nekad pogubi racunica  :hm: