Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

Xe

Quote from: Elanor on January 31, 2011, 06:40:30 PM
xe, nisi razumela, ja radim u perso-birou (tome sto ti zoves stamparija), ne u banci.
sve banke u ovom delu sveta imaju iste zahteve za neurgentne kartice - kartica u posti sutradan, urgentna istog dana (do podne ili do 2), bez obzira da li se perso-biro nalazi u istoj zemlji kao i banka ili ne.
istina, ono sto sam ja smetnula ovde s uma je carina, moguce je da je sve puno komplikovanije bas zbog toga (i da banke zele da limitiraju broj carinjenja).
Nisam mislila na tebe licno, vec na zemlju u kojoj zivis. Odnosno, da su stamparije koja stampaju kartice vasih banaka negde u EU, pa da nemate te zavrzlame oko porucivanja, stampanja, carinjenja i dopremanja kao banke u Srbiji (iako su vecinom strane). A pretpostavljam i da postoji lista prioritetnih banaka i zemalja, te da su nase na dnu liste.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Elanor

Quote from: Xe on January 31, 2011, 09:41:40 PM
Nisam mislila na tebe licno, vec na zemlju u kojoj zivis. Odnosno, da su stamparije koja stampaju kartice vasih banaka negde u EU, pa da nemate te zavrzlame oko porucivanja, stampanja, carinjenja i dopremanja kao banke u Srbiji (iako su vecinom strane). A pretpostavljam i da postoji lista prioritetnih banaka i zemalja, te da su nase na dnu liste.
naravno da ne postoji. sla je sla (service level agreement).
sve sam vise ubedjena da je kvaka bas u tom carinjenju (sa obe strane), to je poprilicno pipavo podrucje.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Xe

Kod nas narocito, jer nam se propisi ne slazu s evropskim, a tu nas pritiskaju, pa sad carinik prema slobodnoj proceni carini robu, a prosek je deset odsto  :crazy:

janavi

pošto me iz banke nisu zvali, odem ja danas, da proverim šta se dešava
kaže, zvala sam vas, nisam vas dobila, aha, kao da ja ne znam kako funkcionišu mobilni, i da se za propuštene pozive, i kad nisi u mreži ne dobijaju poruke :lol:

i tako, uzeh karticu, gotova je, naravno
sad još da zapamtim gde ću staviti onaj PIN, od prethodnih kartica, nikad ni jedan nisam ni jednom upotrebila :rofl:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Saska

Ako ti je ona cipovana kartica, onda verovatno za svako placanje kucas pin. Ja kes trosim samo na pijaci i za novine na trafici.

janavi

Quote from: Saska on February 08, 2011, 06:20:19 PM
Ako ti je ona cipovana kartica, onda verovatno za svako placanje kucas pin. Ja kes trosim samo na pijaci i za novine na trafici.
ako budem trebala svaki put da kucam pin, vratiću karticu
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Xe

Pa to ti je umesto potpisa. Bolje da kucas pin, nego da ti stalno poturaju papire na potpis. A i sigurnija je, ne moze niko da je koristi ko ne zna tvoj pin (one stare su znali da ukradu pa idu od radnje do radnje  i potpisuju racune, jer niko ne uporedjuje potpise, a ni ne trazi licnu kartu)

Saska

Upravo ovako kako xe kaze. A i sta je tesko ukucati 4 cifre.

Elanor

stara, nechipovana, samo s potpisom moze da se kopira u tren oka i da se isti podaci nasnime na koju bilo karticu s magnetnom trakom. nemate pojma koliko je to jednostavno.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Janko 23.7.2002.

janavi

ne znam, ne sviđa mi se to
radije se potpišem

Elanor

e pa neces moci.

terminali u prodavnicama su programirani tako da, ukoliko kartica ima cip, ne smeju da prihvate magnetnu traku.
banke vise nece izdavati kartice samo s magnetnom trakom zbog materijalne odgovornosti (da li se tako prevodi liability) - po pravilima vise i mastercarda (vazi za sve osim za severnu ameriku). tako da ti preostaje ili pin ili iskljucivo kes. veruj mi, pin je puuuuno sigurniji.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

pa neću je koristiti tako
podići ću pare u banci

Saska

To ti sad zbog prezimena :) Ali veruj nam da je bolje s pinom.

Elanor

pa dobro, za sve kupovine ces koristiti iskljucivo kes. ok.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.