Borba sa visokom temperaturom

Started by stacka, July 14, 2009, 06:52:15 PM

Previous topic - Next topic

Lani

:bighug:

Javljaj i posle šta je bilo kod dr.  :kiss1:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Dacko

linga

emge

rafa

Za mashu  :bighug: I Borisa  :bighug:

Jel se povukao osip?
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

stacka

Nije, osip je i dalje tu, mozda cak za mrvicu i izrazeniji. Ako nista drugo temp koliko toliko miruje, ne divlja kao prethodnih dana, sad cekamo da prodje pauza pa da je vodimo kod njene drke.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

stacka

Evo samo da se upisem, saga se nastavlja.

Danas je bila super do negde 3 popodne, temp joj je tada ponovo skocila na 38.7, dala sam joj Paracetamol. Isli smo kod drke, koja je potpuno zbunjena i zatecena situacijom. Krvna slika skolski primer virusne, osip po telu kako ona kaze ukazuje na to da ima strep bakteriju, mozda sarlah, mozda neku drugu. Ponovimo ks kao za svaki slucaj, nalaz malte ne identican jucerasnjem. Promenila joj je Hemomicin u Panklav, sa njim cemo krenuti ujutru posto je u vreme kad smo bili tamo vec popila dozu ab za danas... kaze da joj nije jasno zbog cega ovaj u Olgi Dedijer nije dao ab na bazi penicilina.
Osip joj je jos gori. Ja sam sad ocajna potpuno. Nekoliko puta sam je pitala da li je moguce da taj osip bude reakcija na Nurofen, cak sam joj rekla i na sta mi od onih tamo koznih bolesti po simptomima lici (eksfolijativna dermatoza) ali me ona oduvala u fazonu da se tripujem. Ipak, predlozila je da joj damo Aeurius, just in case. Ja ne pronadjoh da se to kozno oboljenje leci aeuriusom vec kombinacijom kortikosteroida i antibiotika ali me ona ponovo otkacila.
Mene brine i to da sta ako uopste nije reagovala na Nurofen nego stvarno na Paracetamol a mi joj ga dajemo i dalje... :wall:
Masa je sada raspolozena ali cim krene temp da je lomi kljokne skroz, sto je i logicno. Ne znam za taj osip sta da radim, da li da je vodim negde i po trece misljenje, da li da iskuliram... ne znam... ybt, obicno je do sad bilo skolski, na osnovu ks i simptoma tacno znamo sta je i iskuliramo, ovo sad je nepoznanica i njoj i nama i to me dovodi do ludila.
Eto, iskukah se malo.

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Pepi

Stačka  :bighug:
Ja bih je, zbog svog mira, odvela još negde ako se i sutra nastavi temperatura a osip ne povlači.

emge

Kad vam je zakazala kontrolu?
Ako je brzo, onda bih sačekala i promijenila sjutra ab i vidjela kako stvari idu. Dobro je što je ona OK dok nema T :bighug:

stacka

Rekla je da dodjemo u petak ako stvari budu isle na bolje a u sredu ukoliko situacija bude losija nego danas.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Glitter

stacka ja bih sacekala bar 48 sati antibiotika ukupno i bar 24 sata od promene ab
a osip stvarno moze da bude od virusa ili pak samo od visoke temperature

anelore

Stacka  :bighug: Meni je Sava imao virusni osip i malinast jezik, sumnjali su na sarlah, ali su KS i bris pokazali da nije bio. Pretpostavljam da je Masa dobila AB i kao zastitu, nisam shvatila da li je radjen bris ili ne?
Vidocka danas ceo dan vuce 37.4- 37.6, oci su joj vodnjikave, spavala je popodne u dva navrata, nema apetit..Videcemo kako ce se dalje razvijati, kako sada stoje stvari, nece ici ni sutra u vrtic.

Dacko

Stačka i Anelore  :bighug:

Ne znam kakav se to gadan virus pojavio, danas je bila prepuna ambulanta i dece i odraslih, u obe smene, i na inhalacije smo čekali skoro sat što nikad dosad nije bilo, i svi imaju ozbiljne simptome, nekom je otišlo na uši, nekom na pluća, nekom na stomak, a doktorke pretpostavljaju da je sve to isti virus, konkretno u B. školi gomila dece ga je pokupila na rekreativnoj pa se sad širi po naselju.

A paracetamol i ne moraš da joj daješ ako sumnjaš da je osip od njega. Ni treće lekarsko mišljenje ne škodi, čisto da ti budeš mirnija, a možeš da je odvedeš i dermatologu za svaki slučaj, možda ti prosto bude lakše da nešto preduzimaš nego da kod kuće brineš dok čekaš da prođe.