Main Menu

Vakcine, kalendar i reakcije

Started by gasha, July 16, 2009, 10:01:26 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

e, da podignem temu.....

moca treba da primi prvu vakcinu na sledecem odlasku kod dr.... dobro, ne prvu...dobio je bsg u porodilistu i dobio u nogicu hep b na prvoj kontroli (je l da?).... sad ide diteper + polio ili petovalentna, koliko se ja secam .... dr mi rece "on je zdravo dete, moze ovu nasu da primi"  :think:
za batu smo kupovali pentaxim....

je l ima toga jos, ili se neka druga sada kupuje ili treba da ga vakcinisem onom standardnom iz dz?
kakva su sad iskustva, misljenja, saveti?
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Elanor

ja ne bih "tu njihovu" ako nije moranje
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

kalimero

ta njihova mu valjda dodje torlakova koja nije petovalentna, tj di-te-per + polio, to smo i mi ko deca tako primali.....
A koliko sam ispratila u poslednje vreme ima nestasica vakcina po apotekama, ili je to proslo? Sta sse u tom slucaju radi?
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Elanor

ali polio je drugacija vakcina, ziva a ne umrtvljena, ako se ne varam, zbog toga dr i naglasava 'on je zdravo dete'. k'o sto sam rekla - ja ne bih, ako postoji izbor
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Dacko

Mi smo se bili odlučili za pentaksim, a i tad je bilo nestašica, pa se dešavalo da ceo grad obiđemo dok ne nađemo ali se moglo i naručiti u pojedinim apotekama. Jednom je čak i na tu vakcinu loše reagovao, tako da ne bih rizikovala s domaćim kad bih birala opet.

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

Ja mislim da ih ima ispod tezge, po privatnim klinikama i tome slično. Ne znam mnogo o tome, ali mi sve što elanor kaže zvuči jako logično  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Finalina

odaberi pentaxim

mi smo imali dvostruko iskustvo za vakcinaciju 2002. i 2003. godista, ona je primala "njihovu", a on pentaxim

za "njihovu" se vredi i raspitati, ako (ti) to nesto uopste znaci

ako zatreba potraga za vakcinom pentaxim javi, imam koga da pitam

Vila

Ksenija i dušan su primali torlakove vakcije, nikakve probleme ni nuspojave isu imali.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Lani

Iva isto...
Dok je Una primila Pentaxim, u to vreme nije bilo nestašice.

Pepi

Dasa je primao Pentaxim, jer je u DZ nedostajala jedna komponenta Torlakove. On nije imao nikakve reakcije na vakcine.

emge

Moji kad su primali vakcine isto je išla priča sa nestašicom, ali se ne sjećam da smo imali problema da nabavimo pentaxim. Oboje su ga primali.

Ako primate torlakovu onda ide jedna u ruku, jedna u nogu i polio da se popije. A pentaxim samo jedan ubod.

Saska

Jova i Mina su primali te iz DZ, nije ni bilo drugih, ustvari možda ih je i bilo a da ja nisam znala, Mihajlu smo kupovali pentaxim.
Niko nije imao nikakvu reakciju.
Jedini problem koji smo imali sa vakcinama je BSG koji je Jova morao da ponavlja jer mu se nije primila.

linga

MOji su sve troje primali Pentaksim odnosno Infatriks, sve je proslo ok bez ikakve reakcije. Ja licno bih izabrala pre petovalentnu.

Dawn

Od NG bi Pentaksim trebao da bude besplatan i da se daje umesto stare varijante.