Main Menu

Vakcine, kalendar i reakcije

Started by gasha, July 16, 2009, 10:01:26 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

nije mi kljucno placNJE, mada cifrna nije zanemariva, vec da li ce ih biti ili ne u nekom trenutku kad budu trebale.....

hvala za info, potrazicu u kosovskoj,znam koja je to apoteka....

nego, koliko ranije se nabavljs, koliko smem da jew cuvam u frizideru? ili ne smem uopste?
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Dacko

Pa to smo ti već rekle: uvek je bilo priča o nestašicama, ali je svejedno dosad uvek bilo i dovoljno vakcina da uporan roditelj u većem gradu pronađe tu jednu koja mu treba. Mora se čuvati u frižideru, a navodno to može sve dok joj ne istekne rok, ali mi smo je uvek nalazili dan unapred ili na sam dan vakcinisanja, s tim što bismo se desetak dana pre toga raspitali po apotekama i rezervisali ili naručili jednu vakcinu.
A garancije da će i kroz nekoliko godina u prodaji biti tih ili ma kojih vakcina niko ti ne može dati, niti su ih nama davali. Jednako se može postaviti i pitanje hoće li za dve godine biti ovih 'živih' domaćih ili će i oni napokon preći na modernije.

emge

Ja sam uvjek kupovala posle pregleda, uglavnom je bilo u apoteci od DZ-a. I onda kad dr da zeleno svjetlo, mm ode kupi, mi sačekamo 5min :)

Glitter

Vockica

Dunja je primala drzavnu da kazem, a Daci smo kupovali infanrix.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

kalimero

update i ovde: sva deca rodjena posle 1.11.2014. Imaju pravo na petovalentnu vakcinu o trosku fonda, i primaju ih direktno u dz kod izabranog lekara.... Nas iznenadili juce :clap:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Summer

kali, super  :clap:

kad mi rebnu kaznu za saru, poluvakcinisanu  :girl_cray: a stvarno sam daleko od ovih novokomponovanih zagovornika nevakcinisanja, imam druga dva deteta kao dokaz, sve uredno, po kalendaru. ali za nju nemam 'materijalne' dokaze koji ce pokazati koliko je njen imuni sistem nenormalan i kakve su joj bile reakcije.

nasa dr, kod koje ide privatno, kaze da bi i na sudu svedocila, da se odavno nije tako prestravljivala kao kod sarinih reakcija na vakcinu. nadam se da ce njena rec imati tezinu kad me budu kaznjavali   :crazy:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

kalimero

ja iskreno verujem da tebe ovov nece da zakaci jer imas iliju kao dokaz  :) :kiss1:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

I ja isto mislim da neće kažnjavati slučajeve gde postoji medicinski razlog za nevakcinisanje.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Summer

problem je sto nemam papir, zvanicni, na kojem pise da ona ne treba da se vakcinise. imam samo doktorkinu rec, moja i njeno iskustvo i osecaj. jos sam razumevanje dr iz DZ i nece biti kazne  :rofl: videcemo na prolece  :D

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

monochrome

Elanor

mono, ja sam razmisljala da postavim isto pitanje (odnosno, mislim da sam vec postavila, bez jasnog odgovora).
palo mi je napamet da zamolim aleks da pita lilit da nam dodje i napise misljenje, ali mi jos nije hitno.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

monochrome

da..i ja bih volila da cujem lilitino misljenje :think:

meni se licno nekako nemili da istu primi...uopste...pretpostavljam da je rizik u + ukoliko udjes u seks. odnose prerano, menjas partnere kI gace, ne koristis zastitu i sl., a 12 i 13 godina su mi urnebesne godine za razmisljanje na taj nacin :nokti2:

Glitter

Da imam zensko dete verovatno ne bih vakcinisala ovom vakcinom
Sta znam valjda mu zastita i preventiva rade posao psim ako ovo cudo ne leti okolo

monochrome