Parga i Lefkada

Started by cici, July 24, 2009, 07:00:44 PM

Previous topic - Next topic

cici

Da bili smo u to vreme, početak septembra.A i ove godine nam je početak letovanja bio promenljiv.Malo smo se raspitivali i rekli su nam da je vreme u junu i septembru promenljivo.Posebno se more rashladilo posle prve kiše u septembru.Večeri su bile dosta hladnije nego preko dana, nagli pad temperature u tom periodu.
Žao mo što se kolebaš sad, ima još vremena.Ali bolje da ti kažem da znaš da može i tako da bude.A sa druge strane može da bude grozno vrelo leto sve do oktobra.

stacka

Ma nema razloga da ti bude zao, dobro je znati sve za i protiv.
:kiss1:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

cici

Ima vremena da odlučite. :kiss1:

Kad se setim koliko sam ja mozgala i svaki razlog protiv me je mnogo pokolebao.

maripoza

Cici, ali meni se cini da je klima tokom poslednjih nekoliko godina generalno kolebljiva svuda. Ja sam prosle godine bila na Tasosu od 10. do 20. septembra (mislim da je to prilicno kasno) i tek se poslednjeg dana pokvarilo vreme. A secam se da je jedne godine usred jula bilo citavih 7 do 10 dana grozno svuda na moru, bas bas hladno i kisovito (15 stepeni je bilo) .... i ko god je tada bio na moru, skroz mu je propao odmor. Nekako mi se cini da je sad sve lutrija, gde god da krenes..... 

Ja samo mogu da kazem da je bolje, posto je Jonsko more hladnije od Egejskog, ici u drugoj polovini leta, kako bi se more bar malo zagrejalo. Ja sam bila u prvoj polovini avgusta i sve je bilo potaman.
Old enough to know better, but too young to care.

cici

Jonsko more jeste hladnije, ali je jako čisto, nama je sad bilo onako.Ne bi mi smetalo da je bilo toplije.Bilo je dana kad nisam mogla da udjem da se okupam a bilo je preko 30C.U avgustu jeste more toplije.Ono što sam htela da kažem je da kad je pala prva kiša u septembru i dunuo malo vetar bilo je gotovo sa kupanjem.

Mada, u celoj Evropi je jun ove godine bio loš.

maripoza

Meni je Jonsko lepse od Egejskog. I uopste, ta obala Grcke mi se vise dopada od egejske.
A to sto je Jonsko more hladnije, to je samo stvar navike (posto je vecina nas navika da letuje na Egejskom ili Jadranskom moru, koja su generalno toplija). Svakako nije hladno da se ne mozes kupati, daleko od toga (u to sam Stacku vec ubedila :D ). Jedino sto je, po mom misljenju, ipak bolje izbegavati jun na jonskoj obali jer se tada more (za one kojima je hladno :lol:) ne zagreje dovoljno. Zato mi se cini da bi pocetak septembra mozda bio OK. Ali ko ce ga znati...

Kad ste vi, Cici, bili? U kom periodu u septembru?

cici

Bolje da ćutim, kad si ih već ubedila :D

U Pargi smo bili zadnje nedelje avgusta i prve dve septembra.Sad, u Prevezi 50km od Parge, zadnja nedelja juna i prve dve jula.Ja sam zimogrožljiva i nisam merilo.Deca su se kupala.Samo su jednom izašli jer im je bilo hladno a i to posle 20 minuta :lol: Par dana smo bili i na Egejskom, jeste bilo more toplije ali i mnogo prljavije te se ni tu nisam mnogo kupala :lol: Ko će meni sve ugoditi :D

Što se tog dela obale potpuno se slažem sa tobom, prelepo je.Zeleno, boja mora je prelepa.Oduševljena sam.

maripoza

Pa i ja sam zimogrozljiva. :clap: :lol: Znaci, ako Tacke nisu, mogu slobodno da se kupaju i oktobru.  :dance1:

P.S. A vi, Cicici, kad odete, ne znate da se vratite. :lol:  :flower:

cici

Ako nisu zimogrožljivi, a imam neki utisak da nisu, mogu kad hoće da idu.

Mi stvarno ne umemo da se vratimo kad odemo.Sofija je čak izjavila da joj je najveća želja da živimo na moru, da ide u školu sve kao ovde ali na moru.

maripoza

Sofija kao da mi je sestra bliznakinja.  :girl_in_love:

cici

Da, da, to smo već utvrdili.Samo morate i mene negde da udenete :lol: Ako se neko dvoumio posle svega ovoga može mirne duše da odluči gde će da letuje :D

maripoza

Pa ti ces nam dolaziti u posetu...... svakog leta, ako hoces.  :girl_haha:

cici

:crycry: Neću.Hoću i ja da živim na moru, a treba vam i mama   :P

maripoza

Meni ne treba. Imam. :lol: Ali zrtvovacu se zbog Sofije.  :turpija:  :lol:

cici

Dogovoreno.Sad mogu da dodju do izražaja svi ostali koji su možda hteli nešto da kažu ali su bili fini pa nisu hteli da nas prekidaju :D