Main Menu

Probušene uši

Started by AnaK, July 31, 2009, 03:02:02 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

ja sam cerki poklonila za ng busenje usiju, ali jos uvek nismo isle do zlatare da ih probisimo i odaberemo mindjuse, pitala je nekoliko puta ovih meseci, a ja se sve nadam da ce da se predomisli ili zaboravi :lol: .... ma ja sam bila protiv busenja, ali  mm, moja mama i kuma, komisisjki su oduvale moje argumente :rofl:

maxic

Fina, ne luduj, nego odvedi je lijepo. Zakuni se da ti ne nosis mindjuse? Meni su one omiljeninakit.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Finalina

ja imam tri rupice, mrzelo me da probusim vise, a mozda cu sada kada je odvedem ...ja volim mindjuse, mnooogo mindjusa, ali retko ih nosim tj nosim ih periodicno....i ovde se ne radi o mindjusama nego uzrastu :D kada se buse usi, ja sam za kasnije, ali to za sta sam ja ne znaci da su i drugi :rofl:

anelore

Pa koliko kasnije bre Finka?
Vida je trazila, ja sam rekla da treba da sacekamo dok ne bude predskolac jer do tada ne treba da nose nakit u vrticu - to je zvanicno pravilo i meni je ta granica skroz OK - tako da cekamo sledecu godinu pa da vidimo.

Lani

Evo recimo moja sveki nema probušene uši niti joj je ikad u životu palo na pamet da ih buši. A inače voli da nosi nakit i nosi ga... minđuše nosi one na klips. Moja zaova isto, bila je starija od 30 godina kad je probušila uši.
Ja ne mogu da zamislim, minđuše mi pored prstenja spadaju u omiljene komade nakita.

Maxic pa probaj tu lepljivu, na nju mislim.  :girl_haha:

dmi

kupila ja tu magnetic mindjusicu za nos kad sam prvi put isla za USA 2002 i kad sam dosla stavila i cekala caletovu reakciju
samo me je pogledao i rekao : ti si bre idiot ahahahahahahahaah
odmah sam mu rekla da nije prava :lol:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Finalina

Quote from: anelore on July 09, 2014, 08:00:17 AM
Pa koliko kasnije bre Finka?
Vida je trazila, ja sam rekla da treba da sacekamo dok ne bude predskolac jer do tada ne treba da nose nakit u vrticu - to je zvanicno pravilo i meni je ta granica skroz OK - tako da cekamo sledecu godinu pa da vidimo.

15 godinica npr :D

anelore

Iskreno, meni to deluje malo previsoko postavljena granica  :innocent: Busenje usiju, farbanje kose, letovanje sa drustvom, provodjenje noci kod momka - to mi je nekako logican redosled.

Lani

Ja se slažem sa anelore mada za mene bušenje ušiju nije neki prag koji treba da se preskoči na putu ka zrelosti kao što je to šta ja znam depilacija, šminkanje, farbanje i sl. Za mene je to samo pitanje estetike i kinđurenja :girl_haha:, ako dete želi da ima probušene uši u bilo kom uzrastu, ne vidim zašto bih to branila. I Ivi i Uni sam probušila uši kad su prvi put tražile.

Dmi  :rofl:

Anelore  :-X tebe su puštali da prenoćiš kod momka? Ja sam o tome mogla samo da sanjam. :girl_sigh:

Finalina

ja ti kazem kako razmisljam, a da ce to biti drugacije jasno je sasvim pa cak i sto se tice busenja usiju... i tako je sa vecinom stvari, bar kod mene, u pogledu tih terminskih granica oko kojecega...jedno mislim, drugo me sa ceka, nadjemo se negde na sredini, najcesce ... i cini mi se da je to ok

cici

Quote from: maxic on July 08, 2014, 09:19:17 PM
One sto se zalijepe? Nije mi palo na pamet. Mogla bih bas da stignem veceras kuci s jednom takvom da vidim da li ce mm ostati na nogama.  Ma nisam to ja, toga se i bojim, ali mi je naspjelo da nesto ucinim od sebe :lol:
Istetoviraj se  :girl_haha:
Quote from: Lani on July 09, 2014, 08:05:22 AM
Evo recimo moja sveki nema probušene uši niti joj je ikad u životu palo na pamet da ih buši. A inače voli da nosi nakit i nosi ga... minđuše nosi one na klips. Moja zaova isto, bila je starija od 30 godina kad je probušila uši.
Ja ne mogu da zamislim, minđuše mi pored prstenja spadaju u omiljene komade nakita.

Maxic pa probaj tu lepljivu, na nju mislim.  :girl_haha:
Nemam ni ja, nosila sam na klips sad mi nesto smetaju kad nisam pre par godina zbog neki Swarovski probusila mislim da me proslo.
Quote from: Finalina on July 09, 2014, 10:16:29 AM
15 godinica npr :D
Tebi je 15 za sve granica, pa dobro bas ce dajoj bude burna godina.Da probusi usi, da ode sa drugaricama u grad sta jos ono bese :lol:
Ne luduj nego odvedi dete  >:(

Finalina

i dodala bih da se busenje usiju sustinski ne razlikuje od pirsinga i tetoviranja, a i taj razgovor sam vodila sa njom dok je mm bio u blizini... tek da se zna :D da ne bude zabune posle i iznenadjenje " pa dala si mi da busim usi" .... ja sam zato odmah pitala da li bi se tetovirala i mozda stavila mindjudu i na obrvu  :lol: ... ma šokirali su se :rofl: verujem kao i neki od vas sada ovde, dok ovo citate, ali tako je...

naravno, nisam rigorozna sa busenje usiju i verovatno cemo usoro to i uraditi, ali ja vam prenosim kako kroz to prolazimo tj kako ja na to gledam, a gledam da uskladim svoje fore i njihove fazone, ako se razumemo....jer sve to vezano za kindjurenje, farbanje, sminkanje, deluje bezazleno kada su mali, ali dosta im toga zavisi upravo od toga sta im je ranije dozvoljeno i na koji nacin ....

evo maxic me s'vatila sasvim, zato moram i da je poslusam pa da odvedem dete da probusi usi ...

anelore

Ma kakvi Lani da su me pustali, prenocila sam prvi put zvanicno kod sadasnjeg muza kad sam vec znala da cemo poceti da zivimo zajedno za mesec dana a to znali i moji roditelji, dakle, sa punih 26 godina i tri godine radnog staza iza sebe. Ali moj je stav da bolje da znam gde mi je dete (naravno, za to da prenoci bi valjalo da znam i tog momka i svasta jos ponesto) nego da me laze. Zapamtite ovo kada krenem da govorim sve suprotno za nekih 13-14 godina  :rofl:
Sto se tice busenja usiju, rekoh vec, meni je tu dosta vazno to nosenje ili nenosenje u vrticu, i mislim da je skroz OK da ne nose neki nakit u vrticu dok su jos mali. I naravno ,uslov je bio da ona zeli da joj se usi probuse. Meni su se prvi put usi jako brzo inficirale, grozne sam rane imala - to je isto bil oko prvog razreda - zato sam i dodatno oprezna, valjda, znajuci njenu istoriju sa alergijama i burnim reakcijama na kozi na sve i svasta.

kalimero

nemam curicu, ali da je imam mislim da bih imala neku granicu od 7 godina, tj od polaska u skolu..... nekako mi mindjuse I vrtic uopste, u mojoj glavi, ne idu zajedno.....
mozda bih razmotrila I tih 7 godina, mozda ne bih dozvolila ni do 10  :rofl:

ali tako sam I za mobilni rekla ne pre V razreda, pa sam ranije popustila  :rofl: :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.