Main Menu

Ajvar, spremate li

Started by stacka, August 07, 2009, 02:14:24 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

moram da podignem prastaru temu, sta cu, proradila i ona domacica u meni  :rofl:
po prvi put sam se usudila da probam da napravim, doduse od samo 1kg paprika (mereno posle mlevenja).... i to cisto od paprika, bez patlidzana i bez paradajza...... nemam pojma kakvog je ukusa i na sta lici, sve sam nesto odokativno radila..... kako uopste znate da je "gotov"? eno je jedna, ali vredna, tegla se hladi pod krpom......  :diva:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

prevodilica

A šta ćete tačno sa tom jednom teglom? :lol:

stacka

:nesvest: na cinjenicu da sam ja otvorila temu,  ne secam se uopste :lol:
A obzirom da nisam pravila ajvar verujem da se i tada sve zavrsilo samo na zelji da probam :lol:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

kalimero

Quote from: prevodilica on September 22, 2015, 11:05:13 PM
A šta ćete tačno sa tom jednom teglom? :lol:
kako sta cemo? pa pojescemo sadrzaj ako valja, i planirati vecu "proizvodnju" sledece godine  :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Zumbulica

Kali, ja nikad ne znam da li je dobar dok je taze ... a svake godine govorim da cu da pribelezim tacnu kolicinu soli, jer dok ga posolim kako treba namucim se  :crazy:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Xe

Gotov je kad povuces varjacom preko dna, a ono se ne vrati odmah, ako me razumes sta hocu da kazem.  :good:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Pepi

Da, kad ostane trag za varjačom.  :ok:

kalimero

pa, da, upravo to mu se desilo i probali smo ga malopre, savrsen je :sreca: veceras cu pindzur, isto jedna tegla :lol:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

cici

Mene vise od svega zanima kako potrefis kolicinu za jednu teglu :lol:

Glitter

intimno mislim da je to bila cista slucajnost :lol: i da je spremila bar jos jednu teglu za svaki slucaj :lol:

cici

Quote from: kalimero on September 23, 2015, 12:14:19 PM
veceras cu pindzur, isto jedna tegla :lol:
Ako joj  i ovo podje za rukom  ne verujem u srecu :D

AnaK

Ma otprilike, u šerpicu. Šta ne stane u teglu pojede se odmah  :rofl:
Janko 23.7.2002.

MissL

Obozavam i pravila sam, ali posto se kod nas pojedu nenormalne kolicine, jednostavno mi je to sad previse posla za tako kratko uzivanje :lol:

Kali domacice bravo :clap:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

jel

Kali genije  :clap: :clap: :clap:
Sta su ti hormoni...
My name is Luton, Robin Luton :lol:

kalimero

pidzur polozio  :clap: :clap: dve tegle!

I odmah da vam kazem, naravno da je otprilike, ali ispalo je bukvalno za jednu tj dve tegle..... ajvar (1 tegla) je od 1kg paprike (mereno posle ciscenja i cedjenja) a pindzur (2 tegle) od 1kg paprika, 2 srednja patlidzana i 3 poveca paradajza..... njega sam i zaljutila, odlican  :dance1:

odvojila sam jos 1kg paprika, pa cu verovatno jos 1 teglu samo od paprika, a ostalo smo zamrzle onako samo ociscene pecene paprike, da imamo za "obicnu" salatu zimus.....  :balavi:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.