podizemo imunitet - recepti i saveti

Started by Finalina, August 23, 2009, 12:01:43 AM

Previous topic - Next topic

Nanny Ogg

Quote from: Zumbulica on August 23, 2009, 01:38:47 PM
Nekako vise verujem u prirodno steceni imunitet nego u "bildovani" i raznim pomocnim sredstvima steceni. Zdrava ishrana, vitamini iz hrane, po potrebi pristajem da se dodaju suplementi, med, probiotici, cak sam i prema propolisu skepticna. Od cuda iz prirode vise verujem belom luku nego raznim cudesnim biljkama iz dalekog sveta.

Ovako i ja razmisljam. Ne uzimamo nikakve dodatne preparate, nikad i nismo.
Lazem, jesmo, Probiokid prosle godine, jednu turu.

Ajte zene, ne dram'te

janavi

jel ima taj probio a da nije kid nego adult?
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Dawn

AnaK

Ali nije isto, ProbiotikForte je samo probiotik, preporučen kod problema sa stomakom, nema veze sa imunitetom... Kid se preporučuje i trudnicama i dojiljama, dakle - očigledno može i za odrasle (samo proveriti dozu sa farmaceutom)

QuoteProbioKid® immuno je dijetetski proizvod koji sadrži pažljivo izbalansiranu mešavinu tri soja probiotika i jedan prebiotik sa snažnim sinbiotičkim delovanjem. Pomaže uspostavljanju i održavanju prirodnog balansa crevne mikroflore i doprinosi jačanju odbrambenih sposobnosti organizma.
---
Mogu ga preventivno koristiti i trudnice u trećem trimestru, zbog jačanja svog imuniteta i imuniteta bebe, kao i majke koje doje. Za postizanje optimalnog efekta, uzima se po jedna kesica dnevno, najmanje 10 dana u mesecu.

QuoteProbiotic® forte je dodatak ishrani na bazi živih probiotskih bakterija i probiotske gljivice po imenu Saccharomyces Boulardii (S. boulardii) u obliku kapsula za oralnu primenu. U crevima čoveka, ovi probiotski mikroorganizmi svojom aktivnošću doprinose očuvanju zdravlja i funkcije digestivnog trakta, naročito onda kada preti opasnost da se crevni balans poremeti (akutna dijareja ili dijareja izazvana primenom antibiotika).Probiotic® forte se preporučuje odraslima i deci u situacijama kada je potrebno obnoviti crevnu mikrofloru već narušenu unošenjem nekih patogenih virusa i bakterija (Clostridium difficile) ili uslovno patogenih bakterija (Escherichia coli), usled promenjene ili nepravilne ishrane, neadekvatnog kvaliteta vode za piće, privremene promene mesta boravka ili klimatskih uslova , kao i kod primene antiobitika, koji svojim delovanjem takođe mogu dovesti do poremećaja crevne mikroflore.
Uobičajna doza za odrasle i decu je 1 kapsula dnevno.
Kod prevencije putničke dijareje proporučuje se uzimanje 1 kapsule Probiotic® forte tri do pet dana pred odlazak na put, kao i sve vreme putovanja.
Janko 23.7.2002.

Dawn

QuoteJedna kesica sa 1,5 g pra{ka u trenutku pakovanja sadr`i:
5 milijardi liofilizovanih probiotskih bakterija:
Lactobacillus acidophilus Rosell–52
Bifidobacterium bifidum Rosell–71
Bifidobacterium infantis Rosell–33
fruktooligosaharida 750 mg
krompirov skrob i aromu vanile.

QuoteJedna kapsula sadrži 5 milijardi liofilizovanih živih probiotskih mikroorganizama:
Saccharomyces boulardii
Lactobacillus Rosell-52
Lactobacillus Rosell-11
Bifidobacterium Rosell-175,
vitamina C 1,6 mg, magnezijum-stearat, krompirov skrob i hipromelozu.

Ja ovde vidim preklapanje dve vrste bakterija, plus je u taj dečiji dodato malo šećera da funkcionišu kao prebiotik... nije neki Big Deal.

nelly

ja sam mislila da se probiotik daje kod stomacnih viroza a ne za jacanje imuniteta :think:

bas taj probiokid imuno  sam Nikolici davala kada je imao onu virozu,i to po preporuci devojke iz apoteke da mu primiri stomacic bilo bi dobro da pije jos deset dana posle prestanka problema

a za jacanje imuniteta stavljam susenu koprivu u sve i svasta kao zacin,piju neke dinosaurus tabletice (multi kompleks junior),puuunooo meda,cedevite i svezeg voca i povrca
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

AnaK

Nemam pojma šta je Prebiotik. Ako sam proizvođač navodi ovoliko različite primene dve su mogućnosti:
a) ili u tom prebiotiku čuči zec
b) ili je ProBioImunoKid drastično skuplji  :turpija:

Meni je skroz neobično da je samo probiotik garant imuniteta, te zato pretpostavljam da u ImunoKidu postoji još nešto. Il' je cela ta priča u kompletu iz epizode Ne može da škodi  :crazy:
Janko 23.7.2002.

nelly

evo sad sam i ja citala link koji si poistavila i zaista ga preporucuju za jacanje imuniteta

It is especially recommended for children with atopic constitution, children prone to allergies and infections which take antibiotics often as well as for children starting public day care.
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

Dawn

Quote from: AnaK on August 23, 2009, 11:23:42 PM
Nemam pojma šta je Prebiotik. Ako sam proizvođač navodi ovoliko različite primene dve su mogućnosti:
a) ili u tom prebiotiku čuči zec
b) ili je ProBioImunoKid drastično skuplji  :turpija:

Meni je skroz neobično da je samo probiotik garant imuniteta, te zato pretpostavljam da u ImunoKidu postoji još nešto. Il' je cela ta priča u kompletu iz epizode Ne može da škodi  :crazy:

Ja guglala... Prebiotik je "fensi" naziv za ugljene hidrate koji pospešuju rad probiotika :crazy: I da, ProbioKid je užasno precenjen(mišljenje farmaceuta) :)

AnaK

Evo i ja izguglah:

http://www.bodyecology.com/07/02/08/prebiotics_essential_to_heart_health.php

Moram priznati da nisam nimalo pametnija, te finese definitivno prevazilaze moje kapacitete  :rofl: Nekako mi i dalje sve to neubedljivo zvuči, al' verujem da ne može da škodi.
Janko 23.7.2002.

Finalina

Dobra crevna flora, vece sanse da imunitet radi kako treba tj da bude jaci. Ja tako razumevam :D citavu "nauku" oko pro/prebiotika.

janavi

meni taj pro(E)bio kid nešto kao oni jogurti sa raznim bakterijama, koji navodno doprinose imunitetu - nekako :mrgreen:
al reko' što da ne probam :)