Main Menu

Koloidna srebrna voda

Started by pra-sence, September 22, 2009, 01:51:09 PM

Previous topic - Next topic

pra-sence

Dobih od sveki ovu vodu. Ona se u nju "kune" i kaze da je pogotovo dobra problema kod problema sa sinusima ,upale uha itd.
Evo par recenica o ovoj vodi:

Srebro je najmocniji prirodni antibiotik koji unistava vise od 650 vrsta poznatih patogenih organizama:bakterija,virusa,gljivica i plesni. Uloga srebra u nasem organizmu moze se najkrace opisati kao "dodatni imuni sistem". Svakodnevnim uzimanjem odredjene doze kao preventive covekov organizam bice zasticen od bolesti,podmladjen i pun energije.
Dokazano je da je najbolji tj.najprihvatljiviji i najefikasniji oblik uzimanja srebra u obliku koloida. To su zapravo najsitnije cestice velicine 0.001 mikrona koje plivaju u vodi u koncentraciji 5ppm(5 cestica srebra na milion cestica vode). U takvom obliku koji se dobija primenom najsavremenije tehnologije,srebro je potpuno neskodljivo za organizam koji ga izlucuje u roku od 24 h,dok je istovremeno najefikasniji u unistavanju mikroorganizama ukljucujuci i viruse.Evo delimicnog spiska bolesti u cijem lecenju pomaze srebrna koloidna voda: akne,alergije,antraks,upala slepog creva, infekcija besike,opekotine,kandida,cirevi,ekcemi,upale uha ,eserihija koli,lajamska bolestmmononukleoza itd.[/b]
Da bi koloidna voda bila potpuno efikasna treba koristiti [i]plasticnu kasicicu[/i]
Kao preventiva odlicno deluje kasicica koloidne srebrne vode 3 do 4 puta dnevno na prazan stomak.Najefikasnije je da se stavi ispod jezika i tu drzi oko 5 sec i jos oko 10 da se "grokce" po ustimapre nego sto se proguta. Bez ukusa je i slicna je obicnoj vodi a vec iz usne duplje ona se direktno apsorbuje u krvotok.
Kod akutnih infekcija preporucuju se 3 kasike na svaka 2 sata.Ovo je potrebno da bi se odrzala stalna koncentracija srebrnih cestica.

Srebro nije teski metal. Ono je potpuno netoksicno i nealergeno.Obzirom da je u koloidnom obliku,svaki visak koji nije potreban organizmu,lako se eliminise i ne akumulira se u tkivima. ne postoji mogucnost predoziranja i ne postoji interakcija koloidnog srebra sa drugim lekovima.

Sporedni efekti su retki, tek poneki pacijent posle prvobitnog poboljsanja tokom treceg ili cetvrtog dana uzimanja dobije simptome slicne gripu,ali oni brzo prolaze ukoliko se pije malo vise destilovane vode. Do ovog "Herkshajmerovog efekta" dolazi ponekad kod teskih oboljenja zato sto proces eliminacije velike kolicine toksina iz organizma opterecuje organe za izlucivanje. najcesece se ovaj efekat javlja kod infekcija izazvanih bakterijom spiroheta,lajamske bolesti i sifilisa.

Zvanicna potvrda o netoksicnosti srebra moze se naci u Preporukama o kvalitetu vode za pice Svetske zdravstvene organizacije.

Finalina

ja sam dosta o ovome cula, cak i citala neke tekstove po Internetu, ali nisam probala

koliko znam fora je u proizvodnji, ko je kako pravi tj kog je "kvaliteta", pa kako nisam bila u prilici to da istrazim nisam nista ni kupila ( a uzela bih da probam )

pra-sence

Ja je imam,poslala mi je sveki pa cu vas izvestiti kakva je. kaze svkrva da joj puno pomaze,zaboravih sta mi je rekla gde je kupuje,znam da je negde kod  instituta za transfuziju krvi.

Finalina

janavi

ja sam ovo čula, ali mi nije zvučalo primamljivo

iskaz da je srebro netoksično, ne stoji
možda ovo nisu količine srebra koje bi izazvale toksičnost, ali ipak, srebro MOŽE biti toksično
http://en.wikipedia.org/wiki/Argyria

edit: http://nccam.nih.gov/health/silver/
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

mango

Ne postoji nijedna naucna studija u kojoj je dokazan in vivo efekat koloidnog srebra, sta god to znacilo u ovom kontekstu. Naprotiv. Mislim da je jedino sto moze da se izazova ovim 'tretmanom' nesto kao na slici ove zene - trajna pigmentacija koze.

dmi

mango  :o

nije da mi je palo an pamet da bih probala, ali posle ove slike sigurno da ne bih ni slucajno  :no:

Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

chokoladica

A koliko litara treba da popijes da bi postao srebrn? :lol:

Finalina

ja poznajem zenu koja je godinama radila u foografskoj radnji na razvijanju (pre automatske izrade) i ona je imala sivo lice

AnaK

I ja mislim da je ova žena preterala u smislu višegodišnje primene i velikih količina, ili ima neki poremećaj nečega koji je doveo do ovoga. Kao pristalica alternative :lol: ja sam češće u fazonu 'ako i ne pomogne, neće škoditi' te bih bez velikih očekivanja popila poklon od sveki, a u zavisnosti od rezultata nastavila ili ne.
Janko 23.7.2002.

Finalina

apsolutno se slazem sa AnaK , ali hajde neka Pra-sence napise etiketu

pra-sence

Fina,nemam ovde etiketu posto mi sveki nije dala u originalnoj flajki,nego samo malo da probam zbog sinusa. verujem da svako preterivanje u bilo cemu moze da dovede do nezeljenih efekata ali  pretpostavljam da ako ponekad sunem 2,3 kapi u nos necu posiveti  :lol:...Mislim moja sveki jos uvek nije siva :lol:.

Mozda srebro u nekim oblicima jeste toksicno,to ne znam,pretpostavljam da su ovde mislili na ovaj koloidni oblik kada su rekli da nije toksican.
U svakom slucaju,ovih dana ce mi ona kupiti originalbo pakovanje pa cu vam napisati sta pise na etiketi.

P.S sveki je cak pitala da li sem da se daje bebama u vidu kapi za nos(posto mi Stef slini ovih dana) i oni su joj rekli da moze. naravno ja to necu uraditi ali eto cisto kao info ako je neko vise za te''alternativne " varijante

pra-sence

Evo jos jedne info :

" Svetska zdravstvena organizacija,EU kao i Agencija za ocuvanje zivotne sredine SAD posebno preporucuje koloidno srebro kao najmocnije dezinfekciono sredstvo za pijacu vodu u koncentraciji od 80 ppm.

Takodje dodaju da bez obzira na blagotvorno dejstvo ove vode,imamo u vidu da je to samo pomocno sredstvo i ne iskljucuje obracanje lekaru.

janavi

kad nešto kopiraš, stavi i odakle si kopirala
recimo ovo poslednje je odavde
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

pra-sence

Nisam kopirala nego sam prepisala iz prospekta koji mi je poslala sveki a dobija se uz vodu.Ceo tekst sam prepisala odatle i to ne sve nego samo neke delove.