Main Menu

Sredstva/lekovi za smirenje

Started by MissL, September 25, 2009, 10:20:08 PM

Previous topic - Next topic

MissL

Hvala svima :kiss1:  razmislicu malo bolje onda, samo mi je jako neprijatan ovaj osecaj i nekako ne popusta.
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

TINK

A kapi od valerijane?

Ja nikad nista nisam koristila, ali kamo srece da jesam, mozda je pametnije  :lol:

Praslin

A da odradiš neke vežbice? Mene kretanje opušta.  :sreca:

Jednom su mi dali Lorazepam, u bolnici, veče pred operaciju - doslovno sam pala u komatozan san posle 8 minuta, spavala sam punih 10 sati i ustala sam teške glave.
Kapi od valerijane su OK opcija, kažu ljudi.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Elanor

marty, izvestan procenat ljudi na te lekove za smirenje deluje potpuno suprotno, potpuno ih iznemire. znam, moja tetka je u toj grupi (a trebalo je da ih uzima zbog srca).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

disco2000

Mozda... u svakom slucaju, grozno iskustvo...

janavi

uh, nemam savet, samo da :bighug:
ja sam popila dva puta nešto šta su mi dali
prvi put kad mi je ćale umro, dao mi teča (dr)
drugi put kad sam izlazila iz porodilišta
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Praslin

Ej, sad sam se setila.
Mom kumu je kardiolog preporučio Xanax.
Naime, kum nema visok pritisak, ali je imao te momente jake uznemirenosti, kad sav titra. Onda mu je lekar rekao da može slobodno da popije Xanax kad se tako oseća.

Eto, možeš da pitaš apotekarku za Xanax.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Elanor

xanax je jak i stvara zavisnost, puno je opasniji od svih bensedina zajedno.
moj kum ga je pio za neke neuroze, jedva se skinuo posle.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Ljudi, zavisnost može da se stvori ako uzimaš lek u kontinuitetu neko vreme.
Retko uzimanje malih doza ne može da napravi problem.
Ali naravno treba videti sa nekim stručnim i koji lek i koju dozu da uzmeš.

Praslin

Baš to htedoh da kažem - zavisnost se stvara kada nešto redovno uzimaš.
Mom kuku je lear reako da to ne uzima redovno, već samo ponekad, ako oseti tu jaku uznemorenost.
Ne preporučujem, samo kažem da je on dobio preporuku.

Elanor

naravno, ali nijedan od ovih (osim persena i valerijane) nije nesto sto bih se usudila da pijem na svoju ruku. i nijedan ne bi smeo da bude u slobodnoj prodaji (i nadam se da nije).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Praslin

Kod nas ti je svašta u slobodno prodaji  :hm: pa i Xanax

Lani

Jeste?? Zar nije bilo nekog pisanja po novinama da će da lekovi za smirenje moći da se izdaju samo uz recept?  :think:

Praslin

Bilo je, ali time su obuhvaćeni samo neki lekovi, a neki su ostali izvan liste.
Mislim da je Xanax negde između leka za smirenje i antidepresiva, tako nešto, ne razumem se dovoljno.

Sve u svemu, kod nas se i dalje svašta može kupiti što se lako može zlouptrebiti.

Xe

Dobjam po terapiji bromazepam, a najvise volim kad stoji neotvoren. Ponekad moram da ga uzmem kad legnem kasno uvece, pa postoji opasnost da ce pritisak utoku noci da skoci. Izbegavam ga kad god mogu, jer se osecam grozno "dan posle". Potpuno smozdeno i tuzno.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL