Main Menu

(Pred)skolski pribor

Started by MissL, October 07, 2009, 10:08:41 AM

Previous topic - Next topic

cici

Ma svidja se i meni ali stvarno ne moraju da pisu u prvom razredu dok jo pritiskaju kao sumanuti.

rafa

I meni se svidja, teorijski ali nikad ne pisem penkalom. :innocent:
U skoli sam mrzela one patrone, razlivanja i slicno, ili izgleda super ili totalno neuredno zbog jedne mrlje
Da li neko od vas ikad pise penkalom?
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Finalina

Elanor

ja imam fiks ideju da je penkalo dobro za rukopis (tu negde u tom drugom-trecem razredu). videcu uskoro da li se varam.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

dobro je sigurno, u to nema sumnje ... uostalom, sve sto treba da se napise lepo i pise se perom... pokreti pisanja su drugaciji sto stvara i dobru naviku i dobar osecaj

limun

Stabilo i sl "pera" su ustvari tanki flomasteri koji se brisu obicnim brisacima. Kad vec moraju da uce da njima pisu, ovo se bar ne razliva, nisu toliko zamazani ni oni ni sveska/klupa/knjiga i sl. kao pri pisanju klasicnim penkalom. Oblik penkala je prilagodjen deci, odnosno pocetnicima i onemogucava da su prstici suvise "nisko".  I stavljanje ovih patrona je "bezbolnije" nego kod klasicnih varijanti. A da su spremni da nauce pravilno da ih koriste u II razredu, pa bas i nisu, i zasto je to bas neophodno nauciti u tom uzrastu ne znam, ali kad se vec mora... 

AnaK

Ja mislim da penkalo služi da se uvežba 'ne pritiskanje'. Moje dete levoruko, učiteljica divna i razumna, mi ćemo Stabilo.
Janko 23.7.2002.

MissL

Meni ne deluje kao maltretiranje ako je penkalo dobro. E ako nije :crazy: to je druga prica, kao sto ja pamtim neka losa penkala iz mog djackog doba
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

linga

Mi smo za vrticke i kucne svrhe obozavatelji maped-a.

Gizmolina

Quote from: AnaK on September 16, 2011, 04:56:25 PM
Ja mislim da penkalo služi da se uvežba 'ne pritiskanje'. Moje dete levoruko, učiteljica divna i razumna, mi ćemo Stabilo.

Kad vec pomenu ljevoruko dijete i Stabilo, jesi li mu kupovala one grafitne olovke Stabilo sa izmjenjivim grafitom? I njih imas za desnu i lijevu ruku, nama su se pokazale kao savrseno rjesenje. Odlicno se brise, popravio joj se rukopis zbog ispravnog drzanja, obaska sto nema smeca iz ostrila kao kod drvenih olovaka!
To je ovako nesto http://www.stabilo.com/pages-us/products/s-move-easyergo/ samo je nasa drugacijeg dizajna!
Nina 20.1.2009.

Finalina

nisam ovih dana nasla penkalo, stabilo za desnoruke, ali olovke koristimo ( ostavljala sam link i fotku ranije ) ... deci odgovara, a ja mislim da bi bilo dobro da su minje tanje i da nadjemo rezac koji ima kutijicu ( lakse im je u skoli da rezu)

AnaK

Kupovali, ove godine smo čak jednu i dobili :) Njemu se nešto ne sviđaju, prvo je voleo trouglaste (FaberC), a sad određene obične.  :kiss1:

Je l' našao neko uvijače za Eduku?

Janko 23.7.2002.

Margarita

Quote from: AnaK on September 22, 2011, 12:57:37 PM
Kupovali, ove godine smo čak jednu i dobili :) Njemu se nešto ne sviđaju, prvo je voleo trouglaste (FaberC), a sad određene obične.  :kiss1:

Je l' našao neko uvijače za Eduku?

ja svracala u knjizaru jos onomad, ali ih nije bilo

Vockica

Ja sam kupovala u Rodi, u marketu, 10 u paketu. Fenomenalni, samolepljivi .Mozda sam morala malkice da skratim, ne secam se vise jer ima i Klettove knjige.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

limun

Mi smo kupili plasticne uvijace koje smo nasli i koji su nam se svideli, 2-3 varijante velikih i malih u raznim bojama, te pozajmili onaj aparat za zavarivanje kesa za zamrzivac. Sto je odmah odgovaralo odgovaralo je, ostalo sam prekrojila i zalemila tim aparatom i uzivancija. Lakse mi je bilo tako nego da idem od knjizare do knjizare za 2 ove knjige, tri one... pa x 2.