Main Menu

Kelj, kako ga pravite?

Started by janavi, October 11, 2009, 04:59:37 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

meni se kod ovog svidja sto mi bude ponekad i komplet obrok

janavi

nisam sigurna da je rendana keleraba podesna za večeru :D
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Glitter

AnaK

Pa jedna, uz proteine, ne bi trebalo da pravi problem  :think: Al' imaću na umu  :-X
Janko 23.7.2002.

janavi

kim protiv nadimanja, ako voliš, malo zrnaca, ili u prahu :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

NenaS

Stigao mi brokoli i prokelj iz moje bašte... :curtsey: Evo upravo se "mačujem" s brokolijem, i moram da vam kažem da sam shvatila zašto je 3x skuplji od karfiola, onolika biljka a vrlo malo jestivog dela. :blink:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

prevodilica

NenaS

Quote from: interpreter on October 21, 2011, 01:10:42 PM
jao, što ja volim prokelj :balavi:

I ja ga volim, a i baš je zanimljiva biljka, skoro pa dekorativna. Doneo mi mm samo jednu "stabljiku" da ocenim da li je za branje.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

E, evo me na temi, zainteresovana. Pošto mi je test intolerancije izbacio gomilu stvari, a jedna od retkih idealnih povrćki mi je kelj, spremih ga danas, prvi put. Nisam se juče setila da imamo temu, te sam ga spremila kao što emge sprema raštan. Meni je skroz OK, ne mogu sad da kažem preukusno, ali mogu da ga jedem, za razliku od kuvanog slatkog kupusa, npr).

Jedna moja drugarica je preporučila ovu musaku:

http://zena.blic.rs/recepti/Glavna-jela/7687/Musaka-od-kelja

Te sam dodala sok jedne mandarine (to sam imala) i stvarno je smanjila miris.

Sad ću da proučim detaljno vaše recepte i one Janavine preporuke. A Anelorine sarmice divno zvuče, to bih mogla da napravim sa ela sirom.
Janko 23.7.2002.

draganaa

Ja prodinstam glavicu luka dve tri sargarepe, stavim suva rebarca, izmiksam paradaiz, stavim isecen kelj prelijem vodom, stavim lovor, vegetu, bosiljak, persun. 30 minuta kuvam u ekspres loncu . Tomi je eksta brz i ukusan rucak. Bas danas ga imali za rucak.
Jovana 4.4.2005.
Lazar 12.02.2007.

Dawn

Kako spremate prokelj? Ja sam kupila Frikomov zamrznut, skuvala u slanoj vodi, i ima ukus kao da je uzgajan u predvorju pakla. Bljak. :crazy:

Pepi

ja malo propržim belo meso, luk i šargarepu,ako imam i svežu  papriku,  dodam prokelj i nalijem vodom. kuvam, pa čorbu zgusnem  sa malo brašna razmućenog u vodi.  u tanjir dodam i malo kisele pavlake.Obično ga kupujem na pijaci.

cici

Dawn :lol: ja dok sam ga jela sam u belom luku, so, sirce, ulje.

Zumbulica

Quote from: Dawn on January 25, 2014, 07:06:43 PM
Kako spremate prokelj? Ja sam kupila Frikomov zamrznut, skuvala u slanoj vodi, i ima ukus kao da je uzgajan u predvorju pakla. Bljak. :crazy:
Svezi ili zmrznut, svejdno. Jedino povrce kome necu dati ni jednu sansu vise  :rofl:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Dawn

Ja ne bih da puno eksperimentišem, zbog režima ne smem da dodajem brašno, pavlaku itd... znači, nije samo meni odvratan. Sad mi je lakše :)