Main Menu

Tortilje i sta sve radite sa njima?

Started by Deda, October 19, 2009, 09:34:37 AM

Previous topic - Next topic

Deda

:stop:
Znam da kupujete godinama...
Ja sam vise puta probala da ih napravim , jos OVAJ recept kog svi hvale i vise necu....
Sta sve radite sa njima, cime filujete, da li ih zapecete u rerni itd....
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

janavi

filujem čime stignem, pa stavim u MW

a pre neki dan stavih ovaj recept
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

MissL

Tortilje kupujem i zagrejem. Obicno sunka + caciki ili bareni kukuruz sa pavlakom i jedemo k'o palacinke
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

mango

Moji najvise vole sa sunkom i sirom, najjednostavnije. Malo prepecem sa jedne strane, okrenem, stavim sir, sunkicu i preklopim ih. Pravim ih i sa piletinom. Iseckam belo meso, na stapice povrce tipa pecurki, kupusa, paprike...., proprzim, dodam malo Campina pavlake i punim tortilje.

Margarita

Najcesce sa sunkom i pavlakom, za decu. 
Za nas, dodam u kombinaciju ajvar, kecap, krastavcice... Nekad pilece belo.
Kad me mrzi da pravim palacinke, punim ih i eurokremom. :crazy:

Praslin

Mi stavimo u nju sitno seckan kups, paprike, kačkavalj i eventualno piletinu (prethodno isecanu na kockice i proprženu)
Stavim u MW na 1min. i to je to.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Tchi

piletina seckana na froncle, sa zacinima po zelji, pavlaka, majonez i paradajz ako ga ima

Lani

Sve što su devojke navele. Obožavam  :girl_in_love:
Da mogu, kao što ne mogu  :girl_cray:, jela bih ih svaki dan.

limun

Deca jako vole tortilje za veceru tako da ih uvek imamo u frizideru. Spremam ih na sledeci nacin - u teflonu isprzim jednu stranu da porumeni, pa okrenem, nafilujem sunkom, kackavaljem i malo kecapa, presavijem na pola i opet po min jednu i drugu stranu. Zaista se jako brzo spremaju, tako da svi uzivamo.

Pravila sam i kao pitu - u serpu otprilike sa istim precnikom kao i tortilje sam redjala svaki drugi red fil, svaki drugi prskala kiselom vodom i uljem. Za fil sam koristila klasicno jaja i sir. Na kraju sam sve prelila - jaja + malo pavlake + malo mleka - i zapekla u rerni. Bas je bilo ukusno. Planiram da isprobam istu varijantu i sa mlevenim mesom i besamelom, u stilu lazanja koje je predlozila Janavi.

:ph34r:

mene tortilje asiciraju na zurku :) ... par puta sam bila kod prijateljice na neke njene rodjendane i sjedeljke i ona uvijek napravi, princip samoposluzivanja...ugrije tortilje, izdinsta mljeveno meso, isjecka  raznog povrca  paradajz, paprika, krastavac, luk ...kukuruz...svasta nesto... sve rasporodjeno u posebnim cinijama, ..raznih nekih soseva, pavalaka, salsa,......ima i neke specijalne koje ne znam kako se zovu, al su ljutkasti pa ih ne jedem :lol: .... i milina...stavljas sta hoces, motas i mljac.....

Kafica

Fil: propržim crni i beli luk i dodam pileće belo meso, prethodno začinjeno karijem i ostalim i iseckano na froncle, i pire od paradajza. Kad zagrejem tortilju i nafilujem i smotam, preko namažem  pavlaku. Ovaj sos je super i sa testeninom.
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

Glitter

ja tortilje pravim kad me mryi da prljam tanjire  :crazy:
mažem cim stignem

:ph34r:

Maxic bravo za link...sad znam koji je sos - guacamole... nije bilo sanse da se sjetim :clap:

Deda

Recept iz prvog posta je F A N T A S T I C A N. Dobiju se predivne tortilje, ne mogu da pridju onima iz radnje..
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006