Zimsko računanje vremena / Letnje

Started by janavi, October 24, 2009, 01:44:49 PM

Previous topic - Next topic

Ira

Dedo  :lol: :lol:

Quote from: jel on March 26, 2012, 08:36:45 AM
a dal ima negde gde se ne menja sat, na polovima   :ces:

Ja sto znam da u nekim djelovima Australije se sat  ne pomjera  Queensland,Northern Territory i Western Australia takodje znam za Havaii i veci dio Arizone....Samoa ima ih sigurno jos dosta .....

ma da se ja pitam (a nepitam se  :lol:) ja bi to ukinula

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

martina

i ja bih. mrtva sam ujutru
kod nas promijenili prije 2 sedmice, a mijenjamo nazad krajem oktobra, tako da ispada da je ovo ljetno vrijeme norma

kod nas u manitobi ne mijenjaju, ili saskacuanu... jedna od tih prerijskih provincija... ili mozda obe... oni su gore sjeverno, a i zavisi gdje si na vremenskoj zoni( oni su zat iza toronta, na cikago zoni)... sta im treba do 12 uvece dan!?
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Elanor

Quote from: Saska on March 26, 2012, 09:07:31 AM
Čitala sam da su u Rusiji ukinuli pre nekog vremena to cimanje, a ja sam mišljenja da i treba da se ukine.
i meni se cini da sam to citala. ali, oni su ostali na letnjem vremenu, valjda, a letnje je vreme je pomereno vreme (zimsko jr pravo).
ja vec sad imam problem da uteram decu u krevet, filipa ne mogu da ubedim da treba da obuce pidzamu i da je noc iako je napolju svetlo. ne znam kako cu u junu, kad se bude videlo do 11 :girl_sigh:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

TINK

Mene je bas smlatilo, ne mogu jos da se saberem oko leganja i ustajanja  :crazy:

Ira

Quote from: martina on March 26, 2012, 04:43:21 PM
sta im treba do 12 uvece dan!?
Dok smo bili u Irskoj ljeti se vidjelo i do 11 uvece,sjecam se da sam se sa Milanom ubjedjivala (isto kao  i Elanor sa Filipom )da treba da spava iako je napolju dan...

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

rafa

Ja nisam za pomeranje naravno, a mislim da smo i u pogresnoj vremenskoj zoni  :rofl:

U Grckoj je u sred leta 'dan' do 21h, ovde kod nas do 19.30 otprilike, pa gde je tu pravda?
A svice i pre petlova  :crazy:

Mislim da bi trebalo da smo na +2 u odnosu na Beograd, ne samo +1.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Elanor

sad si me zbunila, pa gledam mapu. vi ste u dobroj vremenskoj zoni, problem je verovatno sto ste mnogo juzno.
to sam primetila, ovde dosta kasno svice i dan se produzava vise prema veceri, nego prema jutru.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

rafa

Mislis da je jug u pitanju a ne istok?  :think:

Verovatno, ali meni je bioritam totalno suprotan od ovdasnjih svitanja, kad mi je u 5.30 ujutru dan, tacno mi nije nidocega.  :rofl:

A leti u Grckoj na pr uzivam da budem na plazi do 20.30, do poslednjeg zraka sunca.  :girl_in_love:
To ovde nije moguce, sve preko 19h je kasno i mracno.
10.12.2002.
19.05.2005.

rafa

A kad pomenu sever, u St Peterburgu (koji je najsevernija tacka na kojj sam ja bila) mi je bilo totalno cudno sto do 9.30-10h ujutru nista ne fukncionise, mislim da i ne pocinju da rade do 10 ujutru. Mrak, mrtvilo i spavanjac.  :girl_in_love:

Zato su do 23h ulice i radnje prepune.  :girl_in_love:

Doduse, to im je zimski raspored.
10.12.2002.
19.05.2005.

Mirka

Kad smo kod mraka rano ujutro ili dana uveče, setih se mm-ove priče.
U novembru je bio u Barseloni na nekom seminaru i planirao da ustane ujutru u 7, da malo proskita pre predavanja. Kaže, budim se ja, a ono mrak. Pogledam na sat - 7, ali mrak, pogledam kroz prozor nigde nikoga  :rofl: I tako je nesretnik odustao
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

disco2000

Na mene to nista ne utice :think: uopste ne primecujem razliku... i pojma nemam o cemu pricate...
Kad navijem sat, tad se budim :rofl: ili nastavim da spavam pa se uspavam, ali to je nesto drugo :lol: nije do toga da li je napolju dan ili je mrak... Gledam u sat, ne u nebo... Jedino sto primecujem jeste da je zimi mrak u 7 ujutru (to znam jer je tada pocinjala nastava u mojoj osnovnoj skoli) i da leti kasno zadje sunce... to je sve :rofl:

disco2000

E, da, i smeta mi dan kada se pomere kazaljke pa mi dan krace traje... 23 umesto 24h

martina

u helsinkiju u januaru je u 8 ujutro mrkli mrak... uzas... oni su em sjeverno em na zapadu zone

rafo, kod vas je jug u pitanju, zato mi i nije jasno sto ljudi vole da idu na more na karibe usred zime... mrak u 6 popodne... ...bem ti to more ako nije dan do 9
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Finalina

ja slicno kao i marty :lol: .... ne primecujem da mi nesto posebno jako smeta i vidim razliku kada pada mrak tj kada svice, ali i ja se orijentisem prema satu, najpre .... rusi su to ukinuli uz naucno objasnjenje, a meni neki sto tamo zive jos dodatno nacrtali o cemu se radi ... sve u svemu, verujem rusima :rofl: , ali kada vec ne mogu da promenim to zezanje sa promenom vremena pravim se kao da mi nije nista

martina

mene bas mori
ujutro ne mogu da dodjem sebi do 8 po ljetnom vremenu nikako

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic: