Pitanje u vezi analize urina

Started by Maki, October 27, 2009, 07:47:18 PM

Previous topic - Next topic

Maki

Radili smo Sofiji opet analizu urina i urinokulture.Zali se vec izvesno vreme da je boli i pece dok piski.Sve je bilo ok. ali kad je nastavila da se zali zakazala sam nam pregled u IMD na ginekologiji.Idemo sutra.U medjuvremenu sam joj opet uradila urin,cisto da bude svez rezultat i prvi put vidim ovako nesto.Za eritrocite pise da su RETKI,BLEDI I SMEZURANI! Nikad u zivotu nisam videla takav opis za eritrocite, nevezano da li je za nju ili mene.
Znam da ce nam dr. sutra sve objasniti, ali ne mogu da izdrzim, pa da pitam da li neko od vas zna sta bi to moglo da bude.Da li je nesto opasno?Bas sam se istripovala(uzmite u obzir i moje stanje).Hajde pomagajte.

veki

ja sam to cesto imala u mokraci od peska, nikada niko nije pridavao tome znacaja.
sigurno nije ista strasno, mazi malenu i da sto pre budete bolje

dmi

smezurani eritrociti se javljau kad postoji upala besike
verovatno se prehladila zato je i pecka i boli
nije strasno
sto vise tecnosti
caj od brusnice
imas onaj za urinarne infekcije za decu i trudnice
trazice vam da uradite urinokulturu da se vidi da li je neka bakterija za lecenje
ako jeste dobice antibiotik
nije strasno
ljubi malenu
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

disco2000

Maki

Uf sad mi je malo lakse.Mislim - nije dobro.Pretpostavljala sam da je nesto tako.rezultat urinokulture ce biti u cetvrtak.Ja danas odnela, a nisam ocekivala da ce mi u Institutu zakazati odmah.Danas zvala i sutra vec idemo.
Hvala zenske

AnaK

Janko 23.7.2002.

Maki

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Maki

Dosli smo sa pregleda- Sofija ima vulvovaginitis.U prevodu upalu sluzokoze.Uzeli su joj bris,pa cemo u petak znati da li ima neka bakterija.Rekli su mi da se to uglavnom desava od prljavih ruku i najcesce kad deca pocnu sama da idu u wc i brisu se.Sto ona radi.Kod kuce vodimo racuna i peremo ruke i pre i posle, ali u vrticu sigurno ne pere ruke pre odlaska u toalet.I koliko god da joj ja objasnjavam kako treba da se brise, sigurno zakaci i guzu pa povuce i tako je verovatno i unela bakterije.
Videcemo.Sutra stize urinokultura, a u petak bris.
Za sada nam je terapija sedenje u mlakoj vodi svako vece i posle da je namazem pavlovicevom ili jekodermom.Bitno je da bude masno unutra.

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

nelly

...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

gasha

Mi smo imali slican problem, i u tu toplu vodu smo stavljali i onaj crveni prah,stade mi mozak, kako se zove.
I receno nam je da stalno mazemo kremom, posle svakog kupanja, pa to radimo i dalje.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Glitter

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

gasha

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.