Main Menu

Prirodni isprobani lekovi

Started by Deda, October 29, 2009, 09:27:49 AM

Previous topic - Next topic

Blue

Quote from: nelly on November 01, 2009, 09:08:41 PM
inače idemo svaki drugi dan kod dr da ga sluša
i danas mu je posle četiri dana antibiotika ipak uključala injekcije :girl_sad:
:kiss1: hvala

e, onda je sve pod kontrolom  :good:

ja pogresno shvatila da se samo leci ovom metodom, pa sam zato ono spomenula, ali vidim da je sve ok. zelim mu brz oporavak  :bighug:

Quote from: :ph34r: on November 01, 2009, 10:04:21 PM
omg ovo ubije i volju za zivotom a ne kasalj :lol:

:lol:

:rofl:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

prevodilica

kafice, ako imaš sokovnik, strpaj svežu cveklu, šargarepu i jabuku, i koja kap limuna
probaj, možda nećeš ni morati da sladiš, moje dete pije nezaslađeno jer je sve prirodno slatko
D ovo obožava i to nas izvlači

i nemoj da se istripuješ samo ako posle piški roze i crveno, ko moja koleginica trudnica  :girl_haha:

Pepi

Ja sam kao mala često imala bronhitis, pa mi je neko rekao mojoj majci da skuva travu miševkinju i mekinje, u malo vode, i da bi od toga stavlja obloge na frudi. Pomoglo je, i nikad više nisam imala bronhitis (kuc,kuc)

Kafica

Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

cici

Quote from: mango on November 01, 2009, 06:31:05 PM
joj, ne bih da miniram, al' bih radije kasljala nego ovo pojela... mada verujem da pomaze.
Moram da priznam i ja, a i deca su mi takva  :wall:
Quote from: :ph34r: on November 01, 2009, 10:04:21 PM

Može  :balavi:   :lol:
Quote from: janavi on November 01, 2009, 10:13:44 PM
za momentalni prestanak kijavice, tj curenja iz nosa
zagrejati malo rakije
i naglo udahnuti paru
vrlo je neprijatno, dospe do mozga
ali nos prestaje iz momenta

edit: ovo naravno nije za decu :P
Što nije, odmah da ih ošašavi i pravac u krevet  :girl_haha:

Andrija kašlje suvo, najstrašnije.Neće ni da zine :wall: Jedva je juče popio pola šolje šerbeta.

Blue

ja samo da napomenem da je redovno pijenje biljnih cajeva veoma korisno i stoga lek samo po sebi  :good:

kod nas relativno malo ljudi ima obicaj da redovno pije caj, vec samo u slucaju krajnje nuzde, to jest bolesti.  :pleasantry:

mislim da je veoma zdravo razviti naviku od malih nogu da se pije caj  :girl_in_love:

ps. ne secam se uopste vise postoji li uopste glagol "pijenje", ali skroz smesno mi zvuci  :lol:

Xe

Quote from: Kafica on November 01, 2009, 05:23:12 PM
Tenkju, Xe :kiss1:

Pretpostavljam da sme da se zasladi medom, bar neposredno pre konzumiranja?
I koliko treba dnevno da se popije tog soka?
Tata je pio casu, koliko je mogao. Mozes da zasladis, on nije smeo.
A dobar je i propolis sa mlekom i medom. Jedina godina kad nisam bila bolesna bila je ona kad sam to pila. Ali sam zato bila i ohoho teza  :-[
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

MissL

Da priupitam ovde, ne bih da preteram - koliko limunade bi deca smela da popiju? Ne bih da mu unistim zeludac :hm:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Kafica

Ovaj sokić cvekla+šargarepa+jabuka+limun nema potrebe da se zaslađuje i meni je skroz ukusan, Ani je ukusan samo kad ubacim i krušku u kombinaciju, ali pije, ne žali se :)

Gde kupujete propolis?
Nikad nisam koristila, ne znam  :-[
Ana 25.10.2004.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Kafica

Thanks, AnaK :kiss1:

MissL, možda 2 čaše, ne više :ces: (meni počne gorušica već posle pola čaše, no moj želudac su spržile ljute somborke odaaaavno)
Ana 25.10.2004.

Kafica

Protiv kašlja (upravo sam počela sa primenom, a nama je to mama davala kad smo bile male):

U 1l hladne vode staviti i dugo kuvati, bar 45min, 4-5 samo krcnutih oraha (samo da se otvori ljuska) i 1 srednju glavicu crnog luka sa sve ljuskom. Procediti i mlak čaj zasladiti medom i piti tokom celog dana. Terapiju primenjivati bar 4 dana.
Ana 25.10.2004.

rasa1987

dmi

Quote from: Kafica on November 10, 2009, 10:30:25 AM
Protiv kašlja (upravo sam počela sa primenom, a nama je to mama davala kad smo bile male):

U 1l hladne vode staviti i dugo kuvati, bar 45min, 4-5 samo krcnutih oraha (samo da se otvori ljuska) i 1 srednju glavicu crnog luka sa sve ljuskom. Procediti i mlak čaj zasladiti medom i piti tokom celog dana. Terapiju primenjivati bar 4 dana.

jel ovo za suvi ili za produktivni kasalj?
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Kafica

Quote from: dmi on November 16, 2009, 11:58:52 PM
jel ovo za suvi ili za produktivni kasalj?
Produktivni.
Moram da ga pohvalim: Ani se i dalje sliva iz nosa i kašljala je grozno noću i škripala i, evo, sad se preko dana i zakašlje, retko, a noću uopšte više ne.
Ana 25.10.2004.