Main Menu

Prirodni isprobani lekovi

Started by Deda, October 29, 2009, 09:27:49 AM

Previous topic - Next topic

Plava Baklava

Kad boli uvo:
1. sitno seckan crni luk na suvo propržiti dapostane staklast, staviti u gazu i napraviti jastuče, koje se mlako stavlja na bolno uvo, veže se maramom ili šalom i dete legne na suprotni bok, da se sok od luka sliva u uvo.

2. inhaliranje: u vodu se stavi majoran, timijan, nana i so i dete udiše ta isparenja.

Prehlada i gripozna malaksalost
: čaj od djumbira

Komadići djumbira se preliju vrelom vodom i ostave da odstoje.

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

AnaK

:lol:

Sad ne uspevam da nađem izbor i detaljniji postupak, dodaću kad iskopam.

Ne uspevam :girl_sigh: Al' OVO liči:
Janko 23.7.2002.

romi

da li neko ima iskustva sa detoksikacijom organizma gorkom solju (magnezijum sulfat heptahidrat)?

Finalina

ja nemam, samo sam cula za to

AnaK

Nedavno sam guglala u vezi sa nekim magnezijumovim jedinjenjem, proveriću da li je to to, i osim te jedne čudotvorne priče koja mi je i poslata, nisam našla neke verifikovane dokaze da to ima ikakvog smisla, mada, istini za volju, ni da je škodljivo.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Finalina

uf, ima i te kakvog smisla prica sa Mg ( to znam sasvim sigurno jer je moj mili teca naucnik daaavno nesto o tome pricao, kada je nekim ljudim pomagao, u terapijama koje su ukljucivale i gorku so, izmedju ostalog, bas za te postupke ciscenja tokom nekih lecenja ) , ali ne bih da nabadam po secanju jer romi verovatno treba nesto svezije i iskustvenije...
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
.. ma Mg je izgleda cudesan, kada se zna sta sa njim raditi ...

AnaK

Romi, ja sam ipak guglala Mg-hlorid  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Finalina

mg-hlorid (hidrat) ima odlicna anksioliticka i antidepresivna dejstva, a mg-hlorid dobijen od isparenja morske soli (prave ga kao ulje) dobar je za infekcije, cak i za isijas, a izgleda i za neka teza oboljenja kao neko altrenativno lecenje

romi

jedna poznanica namerava da sprovede to ciscenje sad za vikend.
kad je budem ispitala o tome, posto me bas zanima sta ce se desiti, mogu da prenesem - ako jos nekog zanima.
pre svega se detoksikacija odnosi na ciscenje sistema varenja (creva , jetre i zuci) od kamenja, peska, masnih naslaga, holesterola...

da, i ja znam da je ovo stara metoda, mnogi tvrde da se ovako moze izbeci operacija zuci... ima smisla, ali svejedno mi zvuci malo  :nokti2:

romi

da, a ovoje  magnezijum sulfat.
mislim da sluzi da se npr ti kamencici, ili sta god vec, malo razmeksaju da lakse krenu kroz jetrine i zucne kanale. pretpostavljam da se ne preporucuje ako neko ima vecekamenje u zucnoj kesi.

AnaK

Prenesi utiske, hvala  :kiss1: Ja stvarno verujem u te alternativne metode, kao što znaš  :girl_haha: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

romi

ziva nisma da cujem sta ce se biti!
pretpostavlja da nece izlaziti iz jedne prostorije 24 sata :)

AnaK

Obavezno i efekat na kilažu da uprati  :-[ :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Finalina

za kamencice radi posao, izgleda, moja drugarica je poslednja dva meseca "izbacivala" dva-tri komada i jedan veci je i uspela da izbaci ( mada ne znam da li je bas so pomogla tj ona kaze da ne zna jer je svasta nesto pokusala )

Zumbulica

Kaze Prevodilica, a ja vredna da iskopiram da se ne zagubi  :diva:

imam i ja odličan sirup, deca se žale što im dam samo po kašičicu, evo ovde:

sastojci:
50 gr bokvice
20 gr koprive
5 oraha u ljusci
1l vode
0.5kg meda
200 gr zutog secera

Bokvicu, koprivu i orahe,skrckane sa ljuskom, staviti u 1 litar vode i kuvati 30 min.
Skloniti sa vatre, procediti (ja koristim deciju pelenu, a mozes i gazu i iscedi koliko god mozes), sipati mede i secer ,povremeno mesati da se istopi i kad se prohladi sipati u teglu.

Ja dajem tri puta po jednu kafenu kasicicu. Koristim plasticnu,preporucljivije je zbog meda (moze i drvena).Jako je ukusan sirup.

stvarno pomaže kod kašlja i suvog i produktivnog, umiri lepo za par dana
i ovo je velika količina, ja napravim pola bude skoro cela teglica
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....