dedinje - decija pulmologija

Started by maggie, October 29, 2009, 01:54:09 PM

Previous topic - Next topic

maggie

Dobila sam uput za Dedinje, za decijeg pulmologa zbog Ace. Ne znam sto nas je tamo poslala dr, njemu vise smeta treci krajnik, ali odradicemo i to, dr hoce da ga specijalista pogleda radi preventive, posto malo ima i ekcem.

Ja joj samo rekoh 'hvala', a sad se pitam gde je to 'Dedinje', tj je l to Dragisa Misovic ili ona Dedinje za srcane bolesnike? Je l se tamo zakazuje? Kog dr biste mi preporucili? Je l ima mesta za parkiranje  :D?
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

disco2000

emge

Ja sam samo čula da su oni odlični :)

chokoladica

Ma dragise misovic , da. Ima mesta za parkiranje uz ulicu, mi tamo imamo karton, a kako nam se dr zove, pojma nemam. Mozda je strucna, ali da sam bila odusevljena njenim pristupom , pa i nisam (znas ono, ja ovo radim 20 godina, bas me briga sta ste vi citali...bla bla, a samo sam je pitala zasto ne berodual umesto spalmotila :lol: )

maggie

e tenks cokoladice. A je l ste zakazivali ili samo dodjete? I je l bude guzva ako nije sistem zakazivanja?
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

senka

Mi smo bili pre 5-6 godina, ne zakazuje se, dugo se čekalo, parkiranje je bilo "ako imaš sreće" - to je uličica na kružnom toku, ka pumpi, bolnica je izdvojena (tu je spomenik izginulim vojnicima za vreme bomb.)

Moja preporuka je dr Branković KBC Zvezdara
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

chokoladica

Quote from: maggie on October 29, 2009, 02:05:44 PM
e tenks cokoladice. A je l ste zakazivali ili samo dodjete? I je l bude guzva ako nije sistem zakazivanja?
Aj da kazem da je moje iskustvo malo svezije nego senkino, i ja sam uvek parikarala ispred samog ulaza (vise puta, tako da racunam da se ne radi o sreci :lol: ) . Ne zakazuje se, a cekanje..zavisi od toga kolika je guzva. Mi smo cekali i po sat (ako ne i vise). Valjda se na to pripremis kad god moras  u dz, bolnicu, bilo radi sebe ili deteta, i pokusas da se ne nerviras... :(

maggie

:shout: Ma lako mi je za mene, nego sa ovim malim zvrkom cekati i pola sata je pravi pakao :crazy:
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

chokoladica

Maggie, kada sam ja poslednji put bila sa F tamo (imao je 3.5 godine, upalu pluca i temperaturu 40) nije bilo nikog zivog. Dete mi je bilo oklembeseno u rukama, a sestra mi je rekla da moram da cekam da "preda smenu". Moja keva je dosla (panicarka, ali je ovaj put bila u pravu) i trazila sestri paracetamol jer dete gori, a sestra na to odgovara " ja ne mogu da dam bez doktorkine dozvole". Bolje da ti ne kazem sta joj je moja keva na to rekla, F je dobio sirup, ali smo cekali sigurno 45 minuta, iako je bio u takvom stanju, a guzve nije bilo.

Summer

Evo mene sa svezim iskustvom, iz aprila ove godine.
Ne zakazuje se, ali se uglavnom ceka, nijednom nismo cekali manje od pola sata. Samo sto je Sara bila mala i dobra, pa nije bilo strasno.
Mesta za parkiranje nema mnogo, ali se nadje. Ulica je jednosmerna, pa opet polukruzno jednosmerna i uvek moze negde da se uglavi  ;)

E sad, moja antipreporuka = izbeci u sirokom luku je dr Drobnjak. Uzas. Mi smo slucajno zapali kod nje, jer je Sara imala opstrukciju, tek dosli s puta, otisli u DZ i dr nas uputila na Dedinje, nisam imala vremena za raspitivanje. Odmah joj je dala antibiotik+Spalmotil/inhalacije+injekciju Urbazona+Operil P (koji joj ja naravno nisam stavljala, posto je imala 3 meseca). Pristup/pregled/ton razgovora - UZAS. Na kraju je sa osmehom rekla: "Ovo dete zasluzuje da bude nas pacijent, ima sve predispozicije za astmu."  :o Odmah joj uvela Galitifen, niko nije verovao da je to dala tako maloj bebi.

Da ne davim sad, bili smo kod nje par puta i posle sam odustala, isli smo u IMD kod dr Minica, deseta prica.

Na Dedinju preporucuju nekog dr Velju Milanovica (ako sam dobro zapamtila prezima) i dr Zoricu Zivkovic. Kazu da su uglavnom svi bolji od ove nase

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

micke

Quote from: Summer on October 29, 2009, 03:31:53 PM
Evo mene sa svezim iskustvom, iz aprila ove godine.
Ne zakazuje se, ali se uglavnom ceka, nijednom nismo cekali manje od pola sata. Samo sto je Sara bila mala i dobra, pa nije bilo strasno.
Mesta za parkiranje nema mnogo, ali se nadje. Ulica je jednosmerna, pa opet polukruzno jednosmerna i uvek moze negde da se uglavi  ;)

E sad, moja antipreporuka = izbeci u sirokom luku je dr Drobnjak. Uzas. Mi smo slucajno zapali kod nje, jer je Sara imala opstrukciju, tek dosli s puta, otisli u DZ i dr nas uputila na Dedinje, nisam imala vremena za raspitivanje. Odmah joj je dala antibiotik+Spalmotil/inhalacije+injekciju Urbazona+Operil P (koji joj ja naravno nisam stavljala, posto je imala 3 meseca). Pristup/pregled/ton razgovora - UZAS. Na kraju je sa osmehom rekla: "Ovo dete zasluzuje da bude nas pacijent, ima sve predispozicije za astmu."  :o Odmah joj uvela Galitifen, niko nije verovao da je to dala tako maloj bebi.

Da ne davim sad, bili smo kod nje par puta i posle sam odustala, isli smo u IMD kod dr Minica, deseta prica.

Na Dedinju preporucuju nekog dr Velju Milanovica (ako sam dobro zapamtila prezima) i dr Zoricu Zivkovic. Kazu da su uglavnom svi bolji od ove nase

Samo da potvrdim boldovano!!! Zena je sve samo nije covek... Koliko je strucna ne ulazim u to,ali koliki je necovek recima ne mogu opisati. U kratkim crtama.. Iva ima nepuna dva meseca.. Slinava je danima, vodim je lekaru u DZ svaki dan, instrukcija ispirajte nos fizioloskim i tako 5  dana zaredom. Sesti dan, petak vece, Iva dobija opstrukciju, jezivu, hitno uput za Dedinje. Docekuje nas doticna dr. Drobnjak, sa recima "Sta ste cekali do sad, ako vam dete prezivi bice pravo cudo, a ako ne samo ste vi krivi za to". Posle takve izjave, ne pojavljuje se celu noc, sestre se ne odvajaju od mene i bebe, jedna od njih zove drugog doktora da pogleda dete jer nju ne sme da zove itd..... I tako...moj muz je napravio raciu u nedelju na odeljenju....
"Ni jedan covek ne moze znati sta znaci zivot, sta znaci svet dok ne dobije dete i zavoli ga. I onda se ceo univerzum menja i nista vise nikada nece izgledati kao ranije."

Ivka Živka-14.11.2006.

http://astma.rs

Summer

O, micke, otkud ti  :rofl: welcome  :bighug: slabo svracas.

Sorry za OT.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

micke

Quote from: Summer on November 24, 2009, 04:11:28 PM
O, micke, otkud ti  :rofl: welcome  :bighug: slabo svracas.

Sorry za OT.

:dance1:
Pozelela vas  :bighug:.
Pa sto ne prijavljujes koliko si postova nakucala, aaaaaa, pa onda pitas "ko zavadi"   :'( Eto dosla ja malo...Imam i boljih drugarica od tebe ovde koje se sete pa pozovu lenstinu na "casicu razgovora"
Sory za OT
"Ni jedan covek ne moze znati sta znaci zivot, sta znaci svet dok ne dobije dete i zavoli ga. I onda se ceo univerzum menja i nista vise nikada nece izgledati kao ranije."

Ivka Živka-14.11.2006.

http://astma.rs

janavi

ta dr stvarni nije baš čista
trebalo je da radi nešto što nije sa ljudima :wall:

i ja malo OT jel to u potpisu tvoj sajt? čitam ga preko blogotka :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

stacka

Ja cu totalni OT i moram da :bighug: micke i   :girl_blum: Summer
:rofl:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.