Main Menu

Filmovi

Started by Padre, April 30, 2009, 08:36:03 AM

Previous topic - Next topic

monochrome

i kod nas je bilo ovako ko kod lani...ali nije ni bilo ovoliko kanala, interneta, toliko filmova, a to sto je bilo, nikako nije sve bilo ok za nas klince, al' eto...mi gledali...ne znaci da ne preterujemo, al' neko ne moze da se opusti, pa to ti je...
pa kako se bese zove onaj film...valjda je shurda (gaaad, ne mogu pravog imena da se setim) neki ucitelj...nesto mnogo tuzan film...secam se da sam ridala ko luda :crazy:

martina

moji roditelji nisu cenzurisali nesto, mozda kad smo bili skroz mali, sigurno ne od petog osnovne

mi cenzurisemo minimalno, ne seks, nego nasilje, tj prije smo cenzurisali, i to ne toliko da se ne boje, nego da ne otupe na ubijanje. sad to vise nema poente, gledaju sta im se gleda

meni partizanski filmovi nisu nesto osebno mucni bili, nemam nesto traume. a i citala sam kojesta. mislim da samo treba pricati s djecom.
nije isto jel ne cenzurises sto te nije briga, ili ne cenzurises zato sto pustas djecu da izvlace sama zakljucke, i ti im pomazes u tome

jedino meni martin cenzurise john green-a ( onog sto je napisao the fault in our stars) , kaze: mama sto ti to citas, to je za tinejdzere :D.. i ne popusta me :D
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Zumbulica

Quote from: Nanny Ogg on February 24, 2015, 04:03:45 PM
Glede filma, mislim kao disco, zanimljiv je, ali prespor

A glede toga kakav će utisak ostaviti na stelku (ili generalno na mlade devojke/devojčice), mislim da se mi (kad kažem mi, mislim 'nako, generally speaking), previše opterećujemo šta će kakav utisak da ostavi na decu, kao da su potpuno nesposobna da kritički rasuđuju i kao da sve što vide na filmu brže-bolje požure da isprobaju u rl  :hm:

A čak i da jeste tako  :lol: (a naravno da nije), ovaj konkretan film uopšte to ne prikazuje kao neku tra-la-la "lako ćemo" odluku, naprotiv.

Pa to i ja pricam  :good: Tesko je prebaciti se sa brige na poverenje u njihovo kriticko rasudjivanje  :nokti2:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Quote from: martina on February 24, 2015, 04:27:28 PM
mi cenzurisemo minimalno, ne seks, nego nasilje, tj prije smo cenzurisali, i to ne toliko da se ne boje, nego da ne otupe na ubijanje.

I ja ovako razmišljam što se nasilja u filmovima tiče.
Što se seksa tiče, naravno da prebacim ako naiđe neka eksplicitnija scena ali scene ljubljenja, maženja i sl. ne. Tu se rukovodim pravilom da ih ne izlažem scenama u kojima ne bih volela da jednog dana zateknu mene i mm. ;D

Dawn

Kud me podseti na Igmanski marš  :nokti:

Glitter

sa onim promrzlim prstima koje seku makazama ...bljak bljak i dalje mi je scena u glavi  :crazy:

Zumbulica

Bilo je groznih filmova  :nokti: ja se secam nehih leptirica vampirica iz mlina, pa ljudi koji se pretvaraju u stakore ... ja sam ozbiljno bila istraumirana  :nokti:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Summer

jao, igmanski mars i te makazice, brrr, nikad necu zaboraviti  :nokti2:

a u kojem je milena dravic tifusar  :think: to mi je isto bilo grozno. sve smo ih gledali, opusteno nedeljom ujutro posle dozvolite da se obratimo na drugom  :lol: :lol:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Nanny Ogg

Quote from: Zumbulica on February 24, 2015, 06:51:02 PM
Bilo je groznih filmova  :nokti: ja se secam nehih leptirica vampirica iz mlina, pa ljudi koji se pretvaraju u stakore ... ja sam ozbiljno bila istraumirana  :nokti:

Jao, "Leptirica"  :girl_in_love:  :lol:

Igmanski bljak bljak  :nokti2:

Ajte zene, ne dram'te

monochrome

Dawn

Variola mi nije bila tako strašna kao igmanski pedikir :nokti:

Glitter

Quote from: Dawn on February 24, 2015, 08:30:56 PM
Variola mi nije bila tako strašna kao igmanski pedikir :nokti:
takodjeR  :nokti2:

disco2000

Ok je Variola :think:

Summer

ja variolu gledala nedavno, znam da nisam smela kad sam bila dete, ali uopste nije strasna, igmanski je za nju horor

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

martina

Quote from: Summer on February 24, 2015, 08:10:19 PM

a u kojem je milena dravic tifusar  :think: to mi je isto bilo grozno. sve smo ih gledali, opusteno nedeljom ujutro posle dozvolite da se obratimo na drugom  :lol: :lol:

u sutjesci

da, dozvolite da vas obrlatimo... bili su i otpisani
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost