Naša iskustva sa novim gripom

Started by senka, November 15, 2009, 03:23:32 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Janko 23.7.2002.

emge

AnaK

I to  :girl_smile: A i ja to ionako radim zbog svog mira, jer Kašikovićki ništa ne znači. Nešto mi ga bilo žao jutros, pa pošto nije rpesudno, za sada odustadoh  :-[ :kiss1:
Janko 23.7.2002.

senka

moguće da je neki od milion i jednog virusa koji haraju, važno je da ide na bolje  :bighug:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

simply

:kiss1:za sve male i velike bolesnike!

Ja samo htjedoh da pitam dali neko ko je prelezao SG moze opet da ga dobije? I sta mislite o vakcinama? Ja sam nesto skepticna po pitanju vakcinacije :hm:

Senka, prosto mi je nevjerovatno da si ti zdrava pored svih njih, al super da je tako :good:

Beatrix Kiddo

Quote from: simply on November 16, 2009, 11:06:30 PM
:kiss1:za sve male i velike bolesnike!

Ja samo htjedoh da pitam dali neko ko je prelezao SG moze opet da ga dobije? I sta mislite o vakcinama? Ja sam nesto skepticna po pitanju vakcinacije :hm:

Tc tc tc , kad uletis jednom u nekoliko dana i pitas  :ljut:

Ja sam razmisljala o vakcinama i smislila da necu voditi klince na vakcinaciju. U stavri samo ce Uros upasti u one prioritete, a s obzirom na to da se vakcina daje u dvije doze, a tek posle druge doze pocinje da se stvara imunitet (i to posle dvije nedelje) (a nabavice je sredinom januara) - mislim da nema vajde od nje. (na stranu to sto ni ljekari ne znaju da li ce napraviti vise stete ili koristi)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

simply

Quote from: Beatrix Kiddo on November 17, 2009, 12:00:11 AM
Tc tc tc , kad uletis jednom u nekoliko dana i pitas :ljut:

Ja sam razmisljala o vakcinama i smislila da necu voditi klince na vakcinaciju. U stavri samo ce Uros upasti u one prioritete, a s obzirom na to da se vakcina daje u dvije doze, a tek posle druge doze pocinje da se stvara imunitet (i to posle dvije nedelje) (a nabavice je sredinom januara) - mislim da nema vajde od nje. (na stranu to sto ni ljekari ne znaju da li ce napraviti vise stete ili koristi)

Ma ne lezi mi na muku, komp me malo nesto zezao :hm:
Inace ja jutros pricala sa nasom Dr i ona mi kaze: Iskreno niti cu vakcinu kome preporuciti niti cu reci da je ne primi, stvar izbora, a ja licno je necu primiti jer mislim da je sve to cisti biznis.

Beatrix Kiddo

Quote from: simply on November 17, 2009, 12:09:15 AM
Ma ne lezi mi na muku, komp me malo nesto zezao :hm:
Inace ja jutros pricala sa nasom Dr i ona mi kaze: Iskreno niti cu vakcinu kome preporuciti niti cu reci da je ne primi, stvar izbora, a ja licno je necu primiti jer mislim da je sve to cisti biznis.

Mojoj drugarici je zet epidemiolog (nas glavni) , pa sam kod nje vec provjeravala sta joj je rekao o vakcini. On je njoj savjetovao da sina koji je Urosev vrsnjak obavezno vakcinise, a starijeg ne salje u skolu, kad se rasiri grip kod nas. I jos je dodao da je vakcina koju ce da nabave Ok, i da ce on odmah da je primi..

Ali sam ja i dalje skepticna, mozda moraju da nabave vakcine, pa su izabrali manje zlo od tih koje se nude...
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

linga

Janini rezultati pokazuju bakteriju, ali  obzirom da smo sve cetvoro bolesni s istim simptomima, zakljucujem da je u pitanju ili neki respiratorni virus ili grip (novi, posto je za sada on jedini izolovan ovde, nema "obicnog gripa"). Svejedno nije mi ni bitno sta je, samo da prodje. Jana je vec bolje iako jos ima temperaturu (posle 4 dana cliacila) a na Aleksu pazim na disanje s obzirom da ima osetljive bronhije.
Ja sam juce mislila da cu da odapnem, ali danas sam malo bolje, mm takodje.

senka

@ Simply, ne znam kako smo mi svi dobro pored njega sa gripom? Možda smo mi preozbiljno naplašeni od tog virusa i očekujemo pustoš posle njega? Možda, kao i uvek sve zavisi od trenutnog imuniteta?

Ja bih volela da znam tačno šta je iz milion razloga.

S jedne strane s medija bombarduju raznorazni stručnjaci sa milion informacija i loših vesti o gripu, sa druge strane kad odeš u DZ ne pošalju te da radiš ks ili bris nego i dalje odokativnom metodom daju terapiju. Ne sviđa mi se nijedan od ova dva ekstrema. 
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

dmi

Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Sorciere

Evo i nas. Treci dan antibiotika. Usi ne bole ali i dalje ima temperaturu. I to neku glupavu, od 38.5 do 37.5.
Nina 23.04.2006.

simply

Quote from: Beatrix Kiddo on November 17, 2009, 12:37:40 AM
Mojoj drugarici je zet epidemiolog (nas glavni) , pa sam kod nje vec provjeravala sta joj je rekao o vakcini. On je njoj savjetovao da sina koji je Urosev vrsnjak obavezno vakcinise, a starijeg ne salje u skolu, kad se rasiri grip kod nas. I jos je dodao da je vakcina koju ce da nabave Ok, i da ce on odmah da je primi..

Ali sam ja i dalje skepticna, mozda moraju da nabave vakcine, pa su izabrali manje zlo od tih koje se nude...

Ma neznam zivota mi, kad se prosiri mogu ga dobiti sa svake strane, ja ponekad nemam gdje da ih ostavim kad idem u prodavnicu tako da idemo svi zajedno, uostalom i mama mi radi u skolstvu(zdravstvu) tako da je izlozena svemu i svacemu i da ih kod nje ostavim imaju sanse da zakace nesto. Kod nas bilo malo panike prosle nedelje, i tada je NAJBEZBJEDNIJE bilo u vrticu, jer ih je bilo ukupno cetvoro u Eninu grupu.

A za vakcinaciju se ja pitam kolika je vjerovatnoca da NECES dobiti SG ako je primis?

Nisam pametna sto da radim...

senka

Pa možeš dobiti i posle vakcine, samo su simptomi blaži.

Koga god sam pitala "nezvanično", a ima veze sa medicinom bio je protiv vakcine.

Simply, moraš sama da odlučiš šta je najbolje za vas. Izvagaj i ono što te čini najmirnijom je verovatno najbolje rešenje. Svi vapimo za jedinim i tačnim odgovorom, ali on je očigledno nemoguć.  :kiss1:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

simply

Senka, stvarno mi nisu jasni ti zdravstveni radnici, dakle oni cekaju da imas full simptome da bi te poslali na testiranje jel da? To mi totalno nebulozno, a da su cijelu stvar prenapuvali jesu, meni nasa Dr kaze, toliko toga smo prezivjeli ni da je kuga nebi se ovako uspanicili.