Naša iskustva sa novim gripom

Started by senka, November 15, 2009, 03:23:32 PM

Previous topic - Next topic

linga

maxic

NenoS, odmaraj, pusti usisavanje. Mojoj mami je trebalo jaci od dvije sedmice da se vrati u "punu snagu" Jednostavno iscpri se organizam.

Bolesnici, drzite se!
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

NenaS

Pustila...valjda nam nece niko u goste u ovo vreme gripa... :-[
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

maxic

Quote from: NenaS on November 17, 2009, 08:56:02 PM
Pustila...valjda nam nece niko u goste u ovo vreme gripa... :-[

A ako se ko pak najavi, ti pomeni grip :)
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

NenaS

Quote from: maxic on November 17, 2009, 09:00:41 PM
A ako se ko pak najavi, ti pomeni grip :)

I jos da se onako znacajno nakasljem... :girl_haha:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

gasha

Quote from: Marty Maraskino on November 17, 2009, 12:45:05 PM
Preterali su, zaista... sad uciteljice (prosveta) broje :krsti: sta rade onda u DZ (zdravstvo)?
Mi u skoli odavno belezimo izostale ucenike
jedna kolona za sve i jedna za one koji imaju simptome slicne gripu, to radimo svakodnevno i to odavno.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

rafa

I mi moramo da prijavljujemo Ministarstvu odsutne zbog gripa.
Teodoru mi juce vratili iz skole zato sto je rekla da je boli zub i uvo (od zuba). I morala sam da je pokupim, dobro je da joj nije nista.

:bighug: za sve bolesne

Brufen na 6 za decu, valjda i za nas.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

simply

Senka jenjava li to kod vas ili ga jos drzi?

Ja stvarno neznam zasto se te analize rade samo teskim slucajevima, kad si mama i imas malo dijete svaka temperatura preko 39 koja traje 3 dana je teska majku mu! Ili je grijesim. To onda moze da znaci da ih vise na rijec bolesno od SG nego na analizu, ne shvatam...

Cujem jutros jos dvoje mrtvih  :( (valjda u Kragujevcu i Nisu, ako sam dobro upamtila)

senka

dobro je, kašalj i iscrpljenost i dalje prisutni

skupa je analiza na sg
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

AnaK

Senka, a ima li šanse da ga presluša neki pulmolog? Mene baš brine tolika iscrpljenost.
Janko 23.7.2002.

senka

Ne znam, nekako sam je prihvatila kao logičaan deo bolesti. Misliš da bi mogao da bude neki problem sa plućima iako su čista, nema temp...
U petak vadimo krv i na kontrolu u dz.
Sada sam ga pustila malo napolje da udahne svežeg vazduha, jer je bio zatvoren u kući od prošlog ponedeljka (ne računam odlazak do lekara i do babe)
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

AnaK

Ne znam, ja sam tako malaksala bila samo kad sam imala upalu pluća. Prva dva odlaska mi lekar nije čuo ništa na plućima, a treći put su me umalo ostavili u bolnici. Zato bih ga ja odvela kod nekog stručnijeg, za svaki slučaj  :bighug:
Janko 23.7.2002.

lilit_depp

Samo da objavim da smo se popodne (nas cetvoro) vakcinisali protiv SG. Vakcina je Baxterova, zove se Celvapan, nema adjuvans i mertiolat, al celi virus je unutra.
Odluku smo doneli posle duzeg razmisljanja, a vodili smo se najvise time da Koleta zastitimo sto vise moguce posto mislim da ne bi bilo dobro da u ovom momentu fasuje H1N1. Previse nas je u kuci :lol:, ide se u obdaniste, skolu, na posao, izlazi se (to ja :lol:), previse mogucnosti za infekciju. Konacnu odluku sam donela kad mi je potvrdjeno (od strane lekara) da se SG pojavio u Larinom obdanistu.
Svi smo Ok, bez T, ruke jos uvek ne bole.
L, L, K

lilit_depp

senka,
i ja bih otisla kod pulmologa. za svaki slucaj.
:kiss1:
L, L, K

Despina

Ja samo da prijavim da je Sonja imala temp. od 38,1 kao reakciju poslije vakcine.Luka nista :)
Moji treba da prime drugu dozu za dvije nedelje. Vakcinacija skolske djece jos nije pocela
A, L, S