Main Menu

Produžena žutica

Started by prevodilica, November 24, 2009, 10:08:08 PM

Previous topic - Next topic

stacka

Lani, nismo.
Cekamo prvu kontrolu pa da vidimo sta ce pedijatar da kaze, do tada izlaganje svetlosti i dojenje. Ona je malte ne skroz pobelela, ostala joj je jos glavica zuckasta.
Linga, hvala, o tome se prica poodavno. Ja sam sigurna da je Aleksa malo kasnije progovorio upravo i zbog toga.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Ivanjuška

stacka, zutica se i povlaci od nogica ka gore tako da je verovatno sve ok...
takodje, citala sam na netu da se izbacuje 98% kakicom
sto se izlaganja svetlosti tice, nama je dr u tirsovoj rekla da to pomaze minimalno jer treba da bude osuncano celo telo, mada su i tu stavovi oprecni, neki kazu da prolaze ti zraci kroz prozor, drugi da ne i tako...

dojite se sto vise i bice sve ok  :clap:

Elanor

postoji jednostavan i efektan nacin za snizavanje bilirubina, no ne verujem da bi ovde bio popularan. ali radi, 100%.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

stacka

Ivanjuska, hvala i ja sam tako nesto nacula.  :bighug:

Elanor ako mislis na prekidanje dojenja mi smo i to probali sa Aleksom i nije pomoglo.

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Elanor

da, mislila sam na prekidanje dojenja. milena se preporodila kad su mi zabranili da je dojim tokom mastitisa, posle toga je bila drugo dete. pre toga nisam mogla da je probudim, ni na koji nacin osim kupanjem, nije umela ni da uhvati ni da povuce (a suncali su je u bolnici).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Saska

jbt, jova je bio isti takav, uspavan, slabo je napredovao, i uz to progovorio tek posle trece godine, al' mi niko nikad nije spomenuo mogucnost zutice, nit' sam ja tad i znala za to  :ces:

Elanor

lani, dojenje se prekine uglavnom na 2 dana (kod nas je bilo na 3).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Ma Ok, nego nisam nikad čula za to, zato sam se iznenadila.  :)

stacka

A ja sam zbog tog prekida na kraju zaradila mastitis :girl_cray: pumpica nije uspevala da izvuce koliko je on mogao a njemu se i posle toga vukla jos mesec dana
edit: mi smo prekinuli 48 h
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

pra-sence

Ja sam sad u zbunu...zar ne preporucuju sto vise dojenja i suncanja??

Elanor

u najvecem broju slucajeva, bebeca zutica je 'zutica majcinog mleka'.
za zuticu, dobro je uzimati sto vise tecnosti. dojenje je dobro za bebu. za uspesno dojenje (u tom uzrastu) dobro je ne prekidati dojenje i ne navlaciti bebu na flasicu. u vaganju prednosti i mana, trenutno preovladjuje stav da je dojenje vaznije od zutice.
edit: cak sam se i ja drzala tog stava s drugim detetom (bio je zut, ali ne i sanjiv).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

stacka

Jeste, ovako kao sto kaze Elanor su je okarakterisali i u Tirsovoj kad smo vodili Aleksu jer njegova pedijatar nije bila sigurna da li sme da primi drugu turu vakcine protiv hep B. Nacelnica neonatologije je dala dozvolu da je primi i rekla nam da ce proci sa puna tri meseca. Tako je i bilo :crazy: Sad, sto smo mi flipnuli u medjuvremenu od toga je druga prica.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

linga

Da, postoji mnogo prenatalnih i razloga kao sto je komplikacija na porodjaju koji uzrokuju probleme u govoru, mogla bih nesto da napravim za roditelj sajt, zanimljivo je?

Beatrix Kiddo

Linga, pisi  ;)
Evo sad sam provjeravala Urosevu otpusnu listu, uopste ne pise da je bilirubin bio visok (cak ne pise nista o bilirubinu :think: ), i su nas pustili kuci normalno, drugog dana posle porodjaja... A Varjinu otpusnu ne mogu da nadjem, eto mi zadatka za danas (mada znam da je nisu suncali, ali su preporucili da je drzim u osvijetljenoj prostoriji)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.