Main Menu

Produžena žutica

Started by prevodilica, November 24, 2009, 10:08:08 PM

Previous topic - Next topic

aleks

super za vrednosti, to stvarno znaci da cete uskoro kuci  :clap:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

disco2000

Gde je 268 za 4.dan? :think:
Hvala :)

janavi

24h*4=96h
260 je na 50%
ovo tvoje je malo iznad, dakle
High intermediate risk zone, ali vrlo malo iznad granice
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

disco2000

Ivanjuška

evo i naseg iskustva...

porodila se super, za dva sata, sve super proslo s obzirom da je beba pozurila 3 nedelje, imala je 3000 grama, 51 dugacka, apgar 9/10..
ja prosla super, babica rekla bio je to jedan seljacki  :pleasantry: porodjaj...
uzela u NF apartman, tamo svi ljubazni, sve na dugme, ma idila...

i drugi dan ona pozuti i pedijatar mi kaze, najverovatnije necete sutra kuci... medjutim bilirubin posle dve fototerapije sa 230 spadne na 180 i oni me navrat nanos izbace sutradan, kao sve ok, ustvari im trebalo mesto pred uskrs...

dodjemo mi kuci, sve super, beba se budila na svaka dva, tri sata, ja dojim, on kaki, piski, urla... zivahna....

s obzirom da mi je i starija cerka imala zuticu, ali ona se nije budila u porodilistu, mislim sve ok, mada sam s njom ostala u porodilistu 6 dana...

dodje patronazna, sve super.... medjutim,patronazna dodje opet na dan uskrsa, jeste zuta, nije zuta, ja opet ne mogu da ocenim jer je zuta i stigla iz porodilista... kaze nam, ipak vi idite u tirsovu cisto da proverite...
mi tamo, uskrs, milion bolesne dece, nasa beba 5 dana, ajde prodjemo preko reda, stignu rezultati, bilirubin 400  :o  :o  :o
otese mi je iz ruku, krenemo odmah na intezivnu negu jer na neonatologiji nema mesta, a nema mesta ni za mene  :o  :girl_cray: uskrs je, pa nema otpusta iz bolnice samim tim ni prijema
doktorka je odmah pregledala, kaze jako je zivahna sto je cudno i super s obzirom na vrednost bilirubina ali da je izgubila 40 grama otkad je otpustena iz bolnice... kaze proverice ostale rezultate, dobro je da smo ista krvna grupa nas dve, pa su eliminisali taj uzrok zutice, kaze u najgorem slucaju ici cemo na transfuziju  :o

medjutim, rezultati su bili ok, ona je tamo dobro jela i stave je na intezivnu fototerapiju...

mi se vratimo kuci bukvalno poluludi, ja se izdajam na svakih dva sata da odrzim mleko...

sutradan je posetimo...uvece poceo bilirubin da pada... u utorak je prebace na neontaologiju i kazu nam da sve ide na bolje, tad mi dozvole i da donosim moje mleko...
u cetvrtak su je pustili kad je bilirubin spao na 233...
i onda smo svakih 7 dana isli na kontrole....prvo je spao za 7 dana na 212 i ona je dobila na tezini 14o grama
sledece nedelje je pao na 190 a ona je dobila jos 280 grama
i posle tri nedelje je spao na 120 i dobila je jos 200 grama... svi ostali rezultati su bili ok
posle toga nismo vise ni merili, ali se vuklo to do 2 meseca sigurno, tek sad stvarno nije zuta...

eto... ja sam bas propatila, jednostavno nisam bila spremna na to, sa starijom cerkom koja ima 5 godina sam bila kod doktora na prste jedne ruke da izbrojim

znam da je benigna stvar ali nije svejedno kad ostavis bebu od 5 dana u bolnici .....

vazno je da je to sada iza nas...

sad se borimo sa tortikolisom desnim i blagom hipertonijom ramenog pojasa, idemo na vezbe 1 nedeljno i radimo kuci, ali to je opet za drugu temu

stacka

:nokti2: :nokti2: :nokti2:
Mislim da cu sutra da proverim Masi privatno bilirubin.
Ona je jos uvek zuckasta ali se budi sama, sve radnje radi (piski, kaki, lepo klopa).
Nije mi jasno kako vam je skocio toliko? Kazu da kad jednom padne posle nije opasno. :ces:
Aleksi je najveca vrednost bila 334, bukvalno je bio zut tri meseca, jos zimsko vreme, nigde sunca, stvarno sam racunala sa tim da cemo u ovom krugu proci bolje, sad sam se bas naplasila, narocito posle onog potpisa za izlazak na sopstvenu odgovornost, ne prodje dan da ne pomislim da li sam dobro postupila. :crazy:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Ivanjuška  :nokti2: :bighug:
Stacka proverite kako bi bila mirna mada sam sigurna da je sve OK.  :bighug:

emge

Sad treba i ja da počenem da mislim, jer ovaj mali stagnira sa kilažom. Mjeriću ga danas ponovo.

On ima periode budnog stanja i periode sna - kad ga skoro nikako ne mogu probuditi.

Ivanjuška :bighug:
Koliko ti beba sada ima?

Elanor

joj kako me razbesni to kad su deca u bolnici bez roditelja >:(

a za vezbanje, mnogi od nas su to prosli, ima ovde par vezbackih tema. bice to sve u redu :bighug:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

disco2000

Ivanjuška :bighug:
Otvoricemo i nove teme o vezbanju.

Ivanjuška

danas imamo tacno tri meseca  :love32:

a za to sto nisam mogla da budem sa njom  >:( 5 godina zivota su mi skratili...

stacka, proverite cisto da budes mirna, iz prsta se vadi, budu rezultati brzo gotovi  :good:

prevodilica

stacka nama je dosla patronaza iz ForumLaba, oni su provereno pouzdani, bocnu i sve zavrse za minut
pre 7 meseci kostalo je 400din za analizu bilirubina, rezultate salju i na mejl

stacka

Ja nemam pojma ima li veze odakle se uzima krv, znam da su Aleksi uzimali iz pete u porodilistu (a i posle kad su dolazili iz Hexalaba), Masi su sad u porodilistu uzimali iz vene, evo sad kaze Ivanjuska da su njenoj bebi uzimali iz prsta :ces:
Gledam je danas dok smo bili u setnji, rukice i nogice bele malte ne skroz, samo glavica ostala zuckasta , ko kinescic je :girl_haha:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Stacka jeste bockali Mašu ponovo za bilirubin?

linga

Ovo nemojte shvatiti kao paniku vec savet - juce sam raygovarala sa zenom iz Zavoda za patologiju govora, pricale smo na temu kako otprilike ide razvoj govora kako se prati sta dete u kom uzrastu treba da zna. I kaze zena da su utvrdili vezu izmedju odredjenog nivoa bilirubina i problema s govorom. I da su pokusavali da izdejstvuju da se toj deci na otpusnoj listi napise da treba preventivno da posete logopeda vec s mesec, dva da bi dobili upustva o stimulisanju govora. Ali, naravno, nisu mogle da se menjaju otpusne liste  :crazy:
Naravno, nije nista strasno u pitanju, vec da mame koje znaju taj podatak, odu odmah kod logopeda da se stimulise govor.