Main Menu

Posna predjela

Started by Deda, November 26, 2009, 12:20:42 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Idu posne slave , evo nekih isprobanih i neisprobanih recepata
Pihtije od boba. Za to malo ko u Srbiji zna osim ako ne zivi u pomoravlju.

Korpice punjene ajvarom, punjene lignje, bombice sa susamom, rolat od tunjevine, dinstani sampinjoni, riblji stapici, posna ruska salata i biljni kackavalj.

ROLAT OD TUNJEVINE I AJVARA
4 tunjevine dobro ocediti od ulja i umutiti sa 1 margarinom mikserom. Ja margarin ne rastopim skroz ali ga bas razgrejem. Oblandu staviti izmedju 2 vlazne krpe i kad se skroz omeksa, premazati je filom o tunjevine, preko isarati ajvar ili kecap i uviti rolate koji prenoce u frizideru.Fil od tunjevine obavezno posoliti po ukusu
PUNJENE LIGNJE
izdinstati 1 glavicu crnog luka ida zacvrci  belog, ja uzmem malo onih granula, na to prodinstati seckane kracice od lignji, kad je gotovo dodati obareni pirinac i prezle. Tom masom puniti lignje ali ne skroz do vrha da bi vrhove zatvorili drvenom cackalicom. Takve lignje uvaljati u mesavinu vegete i brasna i prziri dobro sa svih strana.Lignje pre przenja ocediti na krpi. Kad prenoci seci na kolutove malo deblje. To je za predjelo a kao cele divan rucak
KORPICE
300g brasna, 150 g margarina, 150 g susama zivog, 1 prasak za pecivo zamesiti ali otopiti margarin i mlake vode da bude nelepljivo testo i soli. Limene modlice malo pouljiti i posuti brasnom i nalepiti taaanko testo na njih, peci na 200 stepeni 20-30 min dok ne porumeni. Puniti po zelji, ja sam alvarom, jako su ukusne
POSNA RUSKA SALATA
1 kg OSLICA-JA SAM FILETE obariti u vodi sa 2 kasike sirceta, izvaditi ribu i u istoj obariti 4 sargarepe, 2 krompira veca 300 -400 g graska a moze i gotovo povce iz kese. Oslic ocistiti od kostiju izmiksovati sa majonezom, dodati povrce plus krastavac kiseli, jos majoneza, 2 kasicice-3 senfa, malo soli i gotovo
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Deda

Deda

Glitter

punjeni sampinjoni

sampinjone ocistiti, staviti na foliju malo posoliti i peci u rerni dovoljno da puste vodu
za to vreme skuvati pirinac, malo prohladiti i pomesati sa tunjevinom
ovom mesavinom puniti pecurke, ko voli moze da ukrasi light majonezom. stvarno je mljac

punjeni bageti
luk, tunjevina,sardina i moze neka od dimljenih riba iz konzerve,  sredina hleba kasika ajvara po zelji, izblendati i napuniti baget
umotati u plasticnu foliju i ostaviti da prenoci

janavi

ja volim salatu od boba, ali to nisam videla ovde da ima da se kupi, jedno 20 godina ;) mislim bob :P
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Pepi

Ima, Jano, ja kupujem već očišćeni za ove pihtije koje oobožavam  :balavi: Ima ih u zdravoj hrani.

Saska

Sv. Jovan je dogodine posan, tako da mi ovo baš treba. Hvala :bighug:

janavi

e pa ja ne ulazim u te radnje zdrave hrane, par puta sam viđala bube kako gamižu, i kupila umoljčavljeno nešto (ne sećam se više šta) i od tad me više nisu videli...
ako imaš neku da preporučiš...ovde kod mene u blizini nešto baš i nema, osim tih 'inkriminisanih' na pijaci kod merkiša
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Saska

Bila je dobra na Kaleniću, (dok sam radila u tom kraju, bila mi je baš zgodna) nisam davno išla tamo, ali bila je baš čista i dobro opremljena. To ti je verovatno daleko.

janavi

Pepi

Ja sam dosad kupovala kod Cvetka i na Ustaničkoj, ali pošto više nisam tamo  :crycry:
jedva da sam našla takvu radnju u Zemunu, u Prvomajskoj, jedna stanica posle pijace...juče sam bila tamo ali sam zaboravila da pitam  :-[

janavi

Quote from: Pepi on November 26, 2009, 01:15:26 PM

jedva da sam našla takvu radnju u Zemunu
mi se u zemunu hranimo nezdravo :lol:

Pepi

Moguće  :) a moguće da sam ja u pogrešnom delu Zemuna  :think:

Deda

Ma ima bob ociscen upakovan u kutije

AnaK

Mlad bob u sezoni može da se kupi na pijaci. A ja sam viđala u SuperVeru ovaj suvi.
Janko 23.7.2002.