Main Menu

Posna predjela

Started by Deda, November 26, 2009, 12:20:42 PM

Previous topic - Next topic

cici

Namaz od patlidžana s bademima
Ako želite zaintrigirati svojim kulinarskim umijećem, priredite ovaj uistinu fini namaz koji možete poslužiti u svakoj prilici. Svi će hvaliti vaše umijeće, a užitak će biti višestruk.

Oznake:
•   
500 g   patlidžana
2 češnja   češnjaka
5 žlica   maslinova ulja
3 žlice   limunova soka
2 žlice   nasjeckanih badema
   sol
   papar
1 žličica   narezanog vlasca
1 žličica   nasjeckanog peršina
Priprema
1.   Patlidžane narežite na kolutove, popecite u tavi na žlici ulja i ohladite.
2.   Dobro ih usitnite električnom miješalicom, umiješajte protisnuti češnjak, vlasac, peršin, sol i papar. Lagano dodajite preostalo maslinovo ulje i limunov sok da dobijete kremastu smjesu.
3.   Na kraju umiješajte nasjeckane bademe.

PAŠTETA
3 konzerve tunjevine
1 margarin
3 obarena krompira
1 glavica crnog luka
1 kašika senfa
peršun
susam

Sve pomešati u multipraktiku pa praviti kuglice i valjati u susam.Mogu se puniti i korpice.

PAŠTETA OD POVRĆA

1 kg krompira
½ kg sargarepe
parce celera
paskanata
persuna
2 glavice crnog luka

Kad je povrce kuvano ocediti vodu i koristiti za supu uz dodatak zacina C. Povrce umiksati, dodati kasiku vegete, 200 g senfa, 200 g pecenog i mlevenog kikirikija, sok od 1 limuna, 2 glavice seckanog belog luka i po zelji zacine.

Ovu poslednju nisam pravila, prva je super.

cici

Bas smo tanki na ovu temu.Dajte jos ko sta ima novo.

AnaK

Ja sam na nekom rođendanu zapisala recept za neku, kako su rekle gošće koje su probale, savršenu paštetu. Osnova je luk i sočivo, a moće da se pravi sa tunjevinom, piletinom i tome sl. Nadam se da sam je samo zagubila, a ne i izgubila, te da ću je ovih dana iskopati i prepisati.

Janko 23.7.2002.

cici

AnaK

Mislim da je princip veoma sličan. Sočivo se skuva, luk proprži, doda mu se skuvano sočivo, malo proprži. U blenderu ujednači, doda se tunjevina/pečena piletina, začini po želji, maslinovog ulja po potrebi i par kašika prepečenog susama ili lanenog semena, po ukusu. Začini, travke po želji. Probaću da nađem recept zbog orijentacionih količina, al' to je u suštini to.
Janko 23.7.2002.

Deda

Ne znam je l'ovo neko postavljao ali zvuci zanimljivo ...http://www.coolinarika.com/recept/cufte-od-leblebije-slanutka/
Ima li da se kupe lebleblije u zdravoj hrani ?
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Pa trebalo bi...
Moram natenane posle da iščitam, svašta ste postavile.

AnaK

Ja mislim da ima, i bilo je u SuperVeru uvek. Samo obratite pažnju da kupite oljuštene, inače ćete se luuuuuuudo luuuuuuudo zabaviti  :crazy:
Janko 23.7.2002.

Lani

Ja ni ne znam da postoji neoljuštena varijanta.  :crazy: :lol:
Doduše ja to uopšte ne jedem pa nije ni čudo što ne znam, videla par puta u životu samo.

AnaK

Razlika je vrlo diskretna, neka opna  :crazy: Al' je priprema veoooooooma otežana tom sitnicom  :crazy:
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Quote from: Deda on November 09, 2011, 09:19:32 PM
Ne znam je l'ovo neko postavljao ali zvuci zanimljivo ...http://www.coolinarika.com/recept/cufte-od-leblebije-slanutka/
Ima li da se kupe lebleblije u zdravoj hrani ?
Ja sam trazila u puno radnji ali svi imaju samo pečene.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

AnaK

Pogledaću ti ja u SuperVeru za vikend, imali su uvek uvek, neka grčka marka.
Janko 23.7.2002.

Summer

Quote from: Zumbulica on November 10, 2011, 09:26:56 AM
Ja sam trazila u puno radnji ali svi imaju samo pečene.

Ja sam videla juce pakovane leblebije, sirove, u Zdravoj hrani u Marsala Birjuzova, kad se krene iz Carice MIlice prema Pop Lukinoj.

Meni redovno svekar salje iz svoje baste, on ga zove slanić

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.