Main Menu

Posna predjela

Started by Deda, November 26, 2009, 12:20:42 PM

Previous topic - Next topic

cici

Lakalut hvala, htela sam od sirovih i da pravim nego me zbunise sa pecenim i opnom.

Prosle godine sam skroz zaboravila da stavim secer u fil, bilo je savrseno ukusno jedino su kajsije ostale malo mekse.Malo gnjeckaste, nije nikome smetalo pocistili su ih za tren. :rofl:

moma

koliko mlijeka treba za kajsije?

cici

Ne secam se.Ja sam prokuvala serbet, umesto mleka i postepeno dodavala lesnicima.

cici

Ovo sa leblebijama je mnogo dobro, vise mi se svidja hladno.Ispadne bas mnogo od kilo, mada javicu vam u sredu koliko je preteklo.Uopste ne moze da se provali od cega je.Lako se melje, leblebija ima opnu kad nabubri ali to nista ne smeta sve se samelje.Lako se oblikuje.

linga

pravila sam posnu i mrsnu varijantu sa tortiljama, super je, a i gostima se svidelo.

Deda

E super cici, sad znam za sl.godinu sta cu  :clap:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Nisam uspela da nađem posne korpice.  :hm:
Razmišljam da smotam u tortilje i isečem a onda da ih probodem onim ukrasnim čačkalicama kako se ne bi razmotale.  :think:

cici

Tortilje se nece razmotati samo kad ih smotas ih uvij u alu foliju.Posne korpice sam nasla u Veru, ne secam se da li onom delu gde je zdrava hrana ili tamo negde kod brasna i tih stvari.Obisla sam 3x radnju dok ih nisam nasla :lol:

cici

Propustila sam da kazem da ne seces tortilje odmah nego sut.rra da se lepo stisne sve

AnaK

Upravo jedem nešto iz ove kategorije, pa da vam dam ideju: Salata od zrna onog krupnog crno-šarenog pasulja (ne znam kako se zove, bar 3x je krupniji od ostalih), praziluka iseckanog na tanke kolutiće i šećerca. Dobro zakiseljena. Vrlo lepo i dekorativno izgleda. Meni je ukusnije malo podgrejano, mm-u hladna.
Janko 23.7.2002.

Lani

Super zvuči. :)
Ja sam odustala od namaza sa patlidžanom. :( Uzela da ga ispečem kad ono oba patlidžana sva crna i odvratna iznutra  :crazy:, a spolja izgledaju normalno. Sreća pa ne radi pijaca inače bih išla da gađam onu koja mi ih je prodala. :sissyfight:
4 salate i ona Dedina bajadera, od mene dosta za predjelo.

linga

Sad sam pravila i posnu varijaciju meksicku- crveni pasulj, kukuruz, paprika, praziluk prethodno naprskan limunom, c. luk na kolutice, tunjevina, boranija, j. sirce, masl. ulje. meni bilo super, super se pojelo.

anelore

I ja sam napravila ono od leblebija, mada sam imala malo problema sa przenjem - ili bi mi se preprzilo spolja ili malo raspadalo. Ako to nesto znaci, sin mog devera je pojeo 4 vruce.
Napravila sam i Dedinu bajaZderu, posni baget (margarin+tunjevina+seckani krastavci+crvena paprika), salatu, mama mi je spremila nesto kao mantije od lisnatog testa i kupusa. Probala sam da napravim i rolat od palente i dinstanih pecuraka i paprika, palenta se skroz raspada, ostao mi je fil sa kojim ne znam sta da radim - mada ga .nema previse. Mozda da sutra kupim tortilje  :think: i zgotovim to ujutru, i tako mi gosti dolaze tek posle

Margarita

e, to sa leblebijom gledala sinoc, na onom holanskom kanalu
usput sam nesto komentarisala, mm i brat su bili :blink: kao: a otkud TI to znas?  :lol:

mozda se nekad i nakanim da probam, zvuci bas interesantno

Beatrix Kiddo

Ja sam napravila onu cicinu salatu sa kikirikijem, salatu sa tjesteninom (mislim da je njen recept takođe) i onu moju sa lignjama (tražili je opet).
Ribu ne jedem često zato što me mrzi da je čistim od kostiju, a večeras sam očistila skoro 1kg ribe  :crazy:
(srećom nije neka sa mnogo kostiju, ali ipak mrzak mi posao)

Mardž, dobra fora, mogla si da im kao prevodiš  :girl_haha:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.