Main Menu

Posna predjela

Started by Deda, November 26, 2009, 12:20:42 PM

Previous topic - Next topic

Lukina mama

Luka ,09 April 2005

NenaS

Kaži im Cici!  :baba: Čuj, smanjena :sissyfight:

:rofl: :bighug:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Finalina

ja da rezimiram :
dve vrste ribe, možda i lignje
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

krompir salata u jednoj varijanti dve varijante (klasik i sa kupusom)
punjene suve paprike (gagicine, krivovirske) ...  :think: premišljam se
prebranac
krompir sa susamom ( ali on je rizik da se njega najedu uz ribu i onda ostane gomila svega ostalog )
salata od cvekle i jabuke http://www.coolinarika.com/recept/895365/
salata sa prokeljom http://www.coolinarika.com/recept/brusseles/ ( kako planiram da nadjem posnu kobasicu, slaninu iz recepta cu zameniti njom)
napravicu neko mezence od te kobasice i posnog sira pa sa nekim turšija dodacima nema mezenceta  :lol:

e sad, treba mi dobar sistem kombinatorike i eliminacije:
posna bajadera
rolat od palente  (mada imam neki recept i za posni rolat)
kuglice od krompira

korpice i možda mao radi dekoracije i rolovaih tortilja (za salate: posna ruska i tunjevina.... mislila sam da napravim i one namaze/paštete što je cici postavljala recepte) ...nesto od ovoga svakako
hleb je posebna prica, ako stignem napravicu i njega ... sumnjam, ali videcemo...

edit : razbrala sam sta cu  ;D

cici

Pitanje prvo, je l stavljas sve odjednom na sto ili ne i i mislim da ti je ova kormpir visak kad vec imas dve salate sa njim.Ja u tu klasik dodam i kisele krastavce i marinirane sampinjone, mnogo je dobro.Hleb ne pravim ali sam pravila stapice sa raznim ukusima, beli luk, aleva paprika.

Finalina

sve ide na sto
krompir kuglice sam mislila da budu tu samo radi dekoracije i mozda malo arome ( jer se uvaljuju u zacine)
pa tako nesto i ja sa tim testom planiram, vise da bude u sorti "uz predjelo" tj kao grickalice

Zumbulica

Sto sam videla dobru foru za prelivanje krompir salate - odvoje se dva do tri skuvana krompira i onako mlaki se izmiksaju sa stapnim mikserom kao majonez zajedno sa senfom, uljem, limunovim sokom i zacinima. Moze da se razredi vodom od kuvanja, a ja bih dodala i belo vino.
Inace, krompir salatu uvek zacinjavam mlaku i skoro uvek stavim malo belog vina.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

cici

Dobra fora, valjda cu da zapamtim pa da probam.I ja mlako zacinim, nekako mi se lepse pomesaju ukusi i kiselo vise dodje do izrazaja.

Deda

Fina, i pozovi patuljke da ti pomognu :wacko:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

Lukina mama

fina, koliko gostiju ti imas?

ja se postideh mog menija za slavu, kad procitah finin  :-[

ja za meze planiram:
cufte of leblebija (nasla sirove)
pitu od krompira
pita od pirinca
rolat od tune i ajvara
pasteta od tune

ne znam ako sam zaboravila nesto....glavno jelo
posna sarma, made by Zupa :D
dve vrste ribe pecene by restaurant zupa :D
prebranac
krompir salata
kus-kus

posne pogacice...

i mislim da je to sve.

mene malo frka jer prvi put slavimo, i bojim se da nije malo...ja cu imati 7 odraslih i 4 dece....sta mislite?
Luka ,09 April 2005

cici

Nije malo, imaces i za narednih par dana da rucate :rofl:

Lukina mama

hvala cici, steta sto smo u razlictim vremenskim zonama inace bi te badrovala sto bi rekli ovi nasi , da mi budes help line :D
Luka ,09 April 2005

cici

Ti me badruj ranije, a i spavanje mi ne ide ovih dana :lol: kolace ces da porucis?

Lukina mama

Quote from: cici on November 17, 2012, 04:45:59 PM
Ti me badruj ranije, a i spavanje mi ne ide ovih dana :lol: kolace ces da porucis?

da,  napravice mi kosminica posne vanilice a ja cu da probam  , ako stignem onaj gemis, cisto da probam nesto :D
Luka ,09 April 2005

cici

Ako hoces da pravis, ima masa nekih kuglica koje se jednostavno prave.Nista se ne pece.