Main Menu

Potrošnja struje

Started by janavi, December 06, 2009, 01:05:49 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

Mi smo uspeli da ustedimo znatni broj kilovati samo zato sto sam iskljucila ventilatore u oba kupatila.
Palili su se automatski sa svetlom pa ako ostavimo namenski svetlo upaljeno ili namenski ventilatot onda rade oba i to se desi i satima. Posto oba kupatila imaju prozore dobre velicine resila sam da se umesto ventilatora namenski otvara prozor a svetlo gasi
O brojkama cu sa kompa ali se prilicno bavim potrosnjom struje i gasa ovih dana

prevodilica

hoćeš da kažeš da nikoga od vas ne nervira to što se i dalje ventilator čuje? :nokti2:
mora da je nečujan onda  :ces:

Glitter

Oba kupatila su na spratu a tamo ne provodimo vreme preko dana
janih iz dnevne iz prizemlja ne cujem
Ali kada sam na spratu ne mogu sa sigurnoscu da ti kazem da li su ne cujni ili ih vise ne cujem
Ali uglavnom mnogo struje trose

Unabebili

mi smo u jednom trenutku uspeli da struju spustimo na racun od 1800 dinara
bez nekih spartanskih poteza, ali uz puno obzira

ali sa klimom nema pregovaranja kad ces je paliti ,a pod ravnom si plocom i na zapadnoj strani
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

rafa

Quote from: Unabebili on September 06, 2015, 01:41:00 AM
mi smo u jednom trenutku uspeli da struju spustimo na racun od 1800 dinara
bez nekih spartanskih poteza, ali uz puno obzira

ali sa klimom nema pregovaranja kad ces je paliti ,a pod ravnom si plocom i na zapadnoj strani

Ovako i kod nas, jul stigao 3.700 posle 1.800 u junu postignutim nocnim pranjem vesa (doduse, deca i ja nismo ni bili tu pola juna )
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

cici

Meni je redovan racun oko 3000-3500.

kalimero

meni izmedju 2.500 i 3.500  :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Summer

Meni je leti oko 3500, za juli stigao 6500 zbog klime, nismo je gasili.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Dacko

Uf, mi smo rasipnici, oko 4500.

Unabebili

mi smo ranije placali vise

onda je debeli predloyio da malo povedemo racuna ,
stavili neke stedljive sijalice, nocu prala ves, bojler palili kad je jeftina struja

i dobro se osetila razlika  :good:

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

Glitter

u stanu u kom smo ziveli u zemunu zimus, koji se greje na struju, racun je stigao 17500  :crazy:

Summer

pa meni je u toku zime racun 15000, nekad i 20, ako je minus. ali nemam infostan. kad preracunam mesecni prosek, vise mi se isplati nego centralno grejanje,.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Unabebili

eee, kad se setim stana u Dalmatinskoj, 32 kvm, racun za struju 11500  :fool:

jedan od razloga preseljenja je bio i taj, pored toga sto je stan bio malecki

a u ex salonu je racun za struju najveci bio 4000 ....to mi nikako nije islo u glavu kako tako malo  :think:

anelore

Ni mi nemamo centralno grejanje, samo norvezani.
MM je najveci protivnik pranja vesa nocu, on cuje masinu kada pocne da centrifugira i probudi se  :wall: tako da ukljucujem masinu ili je tajmiram tako da zavrsi sa pranjem oko pola 7. Slicno je i sa masinom za sudove, uznemiri ga kad cuje kako uzima vodu  :crycry:

Lani

Isto samo norvežani, ne bih se više ni vraćala na centralno.
Mašinu za sudove uključujem noću uglavnom, tiha je, a ovu za veš, iako ima kao neki night program jok. Jednom sam se zeznula, podesila na taj program, posle nekog vremena shvatila da nije ništa tiši od regularnog  :crazy:, tako da više ne.