Main Menu

sirup za iskašljavanje

Started by CecoBre!, December 07, 2009, 01:11:16 PM

Previous topic - Next topic

CecoBre!

šta biste mi preporučili?
ali trebalo bi mi nešto ne samo za iskašljavljanje, već i da pripomogne  da šlajm ''sazri'' i bude iskašljan.
u pitanju je moj mali dečkonja.

ecipecipectisimalizecajamalaprepelicaecipecipec

Finalina

jagorcevina je za iskasljavanje
fluimucil za razbijanje sekreta

CecoBre!

Quote from: Finalina on December 07, 2009, 01:17:53 PM
jagorcevina je za iskasljavanje
fluimucil za razbijanje sekreta

pitam se da li postoji 2 u 1?  :ces:

janavi

fluimucil radi oba
sekret koji se razvodnji, iskašlje se bez problema :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Dusica

Meni se  najbolje pokazao caj od crnog luka. Cela glavica se stavi i kuva, sa sve ljuskom. Jeste da je malo odvratnog ukusa ali nas spasava svaki put.
Caj od belog sleza nije los za takve stvari, moze da se stavlja i u nosic :)

CecoBre!

Quote from: Dusica on December 07, 2009, 01:21:02 PM
Meni se  najbolje pokazao caj od crnog luka. Cela glavica se stavi i kuva, sa sve ljuskom. Jeste da je malo odvratnog ukusa ali nas spasava svaki put.
Caj od belog sleza nije los za takve stvari, moze da se stavlja i u nosic :)

verujem da je delotvorno, ali moj vale neće ništa osim vode da omiriše, a kamoli popije  :no:

super je znati za fluimucil.

emge

I prospan radi oboje. Šta vam je preporučio dr?

stacka

Mi smo do sada koristili Prospan.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

CecoBre!

Quote from: emge on December 07, 2009, 01:32:48 PM
I prospan radi oboje. Šta vam je preporučio dr?

ma popizdela sam oko dr.
vale je prvo kasljao 2,3 nedelje sa iskasljavljanjem. popio je skoro 2 boce altiprima i nista. e onda kao da je prestao da kaslje dan, dva, da bi lagano krenuo neki jako cudan kasalj, suv, ali on se skoro zaceni da iskaslje, a ono nema sta. pocela sam da mu dajem neki sirup koji smo doneli iz fr, za suvi kasalj. odvedemo ga kod dr u petak ujutru, posle neprospavane noci (celu noc je jadan kasljao i uzasno poceo da hrce), ona mu vidi plihcice na krajnicima (sumnja na streptokok) i prepise nam cliacil sirup (10 dana da ga pije), a za kasalj da nastavimo taj sirup za suvi kasalj i plus da mu dajemo presing sirup.
verovatno zahvaljujuci ovom antib. sirupu poceo je kasalj da mu sazreva i sada ga zestoko iskasljuje. ali osecam da jos nije 100% zrelo. i imali smo 2 dana t..
kad pomislim da smo mi njemu par dana pokusavali da stopiramo kasalj sa ovim sirupom za suvi kasalj i sa ovim presingom..
a ono mukica trebalo nesto drugo da pije..
jedna zena mi rece za palmotil sirup.
mada mislim da cemo od sutra da krenemo sa prospanom.

janavi

spalmotil je za bronhodiletaciju, ako dolazi do spazma, kad škripi kad diše
čoko će znati bolje, mi smo jednom imali inhalaciju spalmotilom
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Summer

Nemoj Spalmotil/Aloprol na svoju ruku. To je u slucaju kad postoji bronhoopstrukcija.

Probaj Prospan. Ja kuvam i neki domaci, Davidu pomaze bolje nego Prospan. Istopis soljicu secera i kad pozuti dodas soljicu vode. Malo prokuva, da se sav secer istopi, sklonis sa sporeta i dodas 2 lista lovora+kasiku lista zaslfije. Posle pola sata procedis (ako je suvise gusto, dodaj jos vode) i uspes u staklenu flasicu. Pije se po kasika, par puta dnevno, obavezno pred spavanje. Lepseg je ukusa nego Prospan  ;)

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

CecoBre!

Quote from: janavi on December 07, 2009, 08:54:01 PM
spalmotil je za bronhodiletaciju, ako dolazi do spazma, kad škripi kad diše
čoko će znati bolje, mi smo jednom imali inhalaciju spalmotilom

da, da, ima smisla , jer mala te zene ima bronhitis. govorila mi je da taj sirup bas omoguci da slajm sazri i iskaslje se. ali to je mozda prejako za nas.

emge

Ne, spalmotil ne omogućava sazrijevanje kašlja. Spalmotil širi bronhije da bi moglo da se diše dok su pune šlajma.
Poenta je da je spalmotil samo za slučaj opstrukcija (dugačak izdisaj, aviždanje pri disanju, teško otežano disanje) i nikako drugačije i nikako na svoju ruku.

Prospan smiruje suv nadražajan kašalj, a produktivan podstiče i razredjuje šlajm.
Samo, iz okoline ima djece koja super reaguju na prospan i onih kojima ne prija.

Nama odgovara.

AnaK

Ja nemam rpeporuku za sirup, ali imam za čaj. Fantastičan je:

http://www.kirkapharma.com/srp/proizvodi/?conid=289

Jako prijatnog ukusa, i stvarno deluje.
Janko 23.7.2002.