Main Menu

yoga

Started by Masha, May 01, 2009, 12:28:39 AM

Previous topic - Next topic

Masha

Da li je neko isao? Mene zanimaju samo tehnike disanja i polozaji, filozofsko-religizona osnova ne. Kakva su iskustva, kako je izgledalo na "casovima", cime ste zadovoljni, dali i koliko cesto praktikujete kod kuce, koji ste konkretan boljitak primetili?

Finalina

Ja sam isla samo u prvoj trunoci, pa su me ljubazno izbacili kada su provalili  :rofl:  Isla sam pre toga kod Helene, sporadicno.
Ko praktikuje redovno, misilim da je blago za telo i duh, ali ja nisam ljubitelj samo te vrste relaksa i rekreacije.
Iz iskustva bih primetila da prija razgibanosti, smirenosti i nekoj stabilnosti, da ne kazem ravnotezi. Ja nisam imala potrebu da idem redovno ili da radim kod kuce, samo iz razloga sto sam dugo trenirala aikido pa mi nije bilo potrebno da se bas toliko udubljujem u sebe. Yoga mi je privlacna kao nacin zivota, ali ja sam trenutno podalje od toga  :lol:  Uglavnom, yoga se provlaci kroz vecinu dobro osmisljenih programa rekreacije.

Kupi knjigu, mislim da je to sasvim dovoljno ukoliko mozes kod kuce da praktikujes tako nesto.

Masha

Za sada jedino na plafonu :D

Finalina

E, onda vidi na Dif-u ili malo prosvrljaj po internetu i videti sta imas blizu.
Pogledaj www.clubplato.net imaju dobar program i raspored.

Masha

Salim se, planirala sam da napravim jedno malo svetiliste :lol: isla bih negde za pocetak, ali me prvenstveno zanimaju iskustva.

Finalina

pa koji ti je rok ? da sacekas jos neki odgovor?  ;D

AnaK

Ja sam u par navrata išla na po par časova joge. Verovatno sam previše neurotična, pošto mene sve te relaksacija-tehnike dodatno unervoze  :-[
U nekoj Sensi je bilo adresa nekih vežbališta, jedna vrsta mi je baš delovala primamljivo. Prelistaću, ako nađem - pišem.
Janko 23.7.2002.

Masha

AnaK, citala sam to u Sensi, bio je specijalni dodatak. Nije mi jasno kako te dodatno unervozi, ne mozes da se se fokusiras na disanje, uputstva?
Fina, izgleda da nema fanova joge ovde  :D Za sada cu da citam 8)

AnaK

Sve vreme čekam da nešto počne da se dešava :lol: Ne umem da objasnim, ali mi ne prija.  :-[
Janko 23.7.2002.

linga

Ni ja  nisam probala, osim sto sam odgledala DVD, i meni to deluje u potpunoj suptornosti s mojim temperamentom(a mozda je u stvari to bas za nervozne neuroticare poput mene :)))
cecabgd ide mislim da duze vreme ide i zadovoljna je.

emge

Moja sestra od tetke, koja trenutno živi u Indiji je sad položila za instruktora joge.
Ranije je išla na razne aerobike ovdje, ali odkad je tamo krenula je na jogu. Tvrdi da joj jako prija i da se osjeća bolje. Kako tamo ide na jogu svaki dan ( čak ima neko pravilo da između dva vježbanja joge ne smije da protekne više od 48h ) odlučila je posle 2 godine vježbanja da položi za instruktora.

Inače je koleginica od janavi, ali je smorio posao. Planira da kad se vrati da se bavi jogom :)

Finalina

Masho, vidim ja da ces ti neku radza jogu poceti da praktikujes  :rofl: .

Nema vajde ovde od nas.  :lol:

Salim se, ali ne znam kako bih ti docarala kako izgleda na casu joge. Tamo radis neke stvari koje ti inace ne bi pale na pamet  ;D

Ceca

Ja vec vise od godinu dana ne idem na jogu, ne mogu da nadjem prikladan termin, ali sam sa intenzivno isla jedno 5 godina pre trudnoce i godinu, dve posle. Za to vreme sa promenila 3 instruktora i nikada nije bilo ni reci o religiji, filozoviji ili bilo cemu slicno. Sigurna sam da kod nas takve vrste joge ni nema. Cas uglavnom traje po 45 min do sat vremena, a rade se iskljucivo asane (fizicke vezbe) i pranajama (tehnike disanja) , pa koliko ko moze  i koliko kome prija. Casovi su, kako bih ti rekla, spori, uravnotezeni, nema forsiranja, glasne muzike, skakanja, mucenja, znojenja.
Bitno je na casu biti skoncentrisan, jer odredjene vezbe ne mogu ni da se izvedu bez pune koncentracije, npr obicno drvo. Probaj ovu asanu http://www.santosha.com/asanas/vriksha.html , ovu nogu sto moras da podignes podigni do kolena samo ako ne mozes vise  i probaj u tom polozaju da stojis. Priznaces da moras da se skoncentrises.

Obicno na kraju svakog casa ide opustanje tako sto legnemo i zmurimo par minuta.
Meni joga bas nedostaje i od jeseni planiram ponovo negde da krenem sa da nadjem jos termine koji mi odgovara.
Dusan 05.08.2005.

Talala

Pre nekoliko godina sam isla na jogu i jako mi je prijala. Vezbe su taman za mene, puno istezanja i zatezanja, nisu dinamicne, nema skakanja a znojenja i te kako ima.
Prestala sam da idem jer sam imala neke druge obaveze i nisam mogla da se uklopim u termine.
Od nedavno sam krenula na pilates i jaaaaaaaaaakooooooooo mi prija. Ima elemenata joge, body balansa i svega jos. Isto nije skakanje i bas mi odgovara jer nisam tip koji voli trcanje i skakanje.
Posto je devojka koja nam drzi pilates bila na godisnjem upalo mi je da idem u neku teretanu u gradu u kojoj izmedju ostalog ima i joga i resim se da probam opet. Prijalo mi je naravno i videla sam da nista od onoga sto sam naucila pre dosta godina nisam zaboravila. Mogu vam reci da sam dobila upalu misica posle samo jednog tog treninga.
Jako sam zadovoljna sto sam ponovo pocela da se bavim necim ne toliko zbog fizickog izgleda vec zbog zdravlja.
Anja 24.04.2005.
Maksim 26.04.2008.

Bebel

ja sam probala pre par godina, ali na mene je delovala toliko umirujuce da sam u par navrata zaspala. onako skroz. sestra mi je rekla da sam jednom i zahrkala :lol: onda sam shvatila da, posto propustim pola casa, zasto bih placala nekom da spavam na njegovom podu kad mogu za dzabe da spavam  na svom u kuci
isla sam blizu botanicke baste...npr vojvode dobrnjca ili tako nesto kod nekog Dragana. Bila je i neda arneric u istoj grupi. mi smo slucajno nabasali na njega a posle se uspostavilo da je on jedan od najcenjenijih u gradu. Dugo je ziveo u indiji. Prostor gde je drzao casove joge je bio divan, secam se nekih velikih krovnih prozora ... ostalo je otislo u fade out i onda bih opet zaspala :lol:
Lav 05.10.05.