Main Menu

Preporuke za čitanje

Started by Nanny Ogg, April 29, 2009, 10:24:37 AM

Previous topic - Next topic

Dacko

No staviću i ovako posebno linkove za njene knjige koji su meni već otvoreni, da se može skinuti bez registracije:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

AnaK

Hvala, Dacko. I ja sam letos pročitala knjige Morijarterove, isti mi je utisak. Taman nisam videla da je dodata i ova još jedna  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

aleks

Procitala sam novu M. Atwood. Svidja mi se. Malo ponekad zbrzano i nije genijalno kao HMT, ali mi je prijalo. Ja volim njen stil pisanja.

I jos razne neke knjige, svaceg zanimljivog ima. Tom Malmkvist ,,Svakog trenutka još smo u životu", I nove price R. Bozurovske su super. I Vernon Trodon i Trafikant (ovo najmanje). I Raj Loriga mi se dopao. Vidi se da obozavam Bookina izdanja  :lol:

I jos par knjige ovdasnjih savremenih pisaca.

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

NenaS

Dobila sam od Lagune rođendanski popust od 40% na 3 knjige pa molim za preporuku. Onako pitko, lagano, čitljivo, mozganezamarajuće  :-[ i naravno, Lagunino izdanje.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Dacko

Ali u kom žanru? Napisaću ti šta sam ja čitala od novijih a da mi se čini lagano i prijemčivo, ali svakako proveri na sajtu odlomke (za sve knjige može se videti početak) da vidiš da li ti se to čita:
Pertle (porodična drama), Opekotine (triler s ljubavnom pričom u prvom planu), Na sve strane mali požari (porodična drama), U senci masline (ljubić i, pogađaš već, porodična drama  :girl_haha:), Triptih (krvoločni triler), Cveće za Aldžernona (kao SF, ali u stvari ljudska drama), Ožiljak (lagani, mozgonezamarajući triler kao i svi Huradovi), Mapa koja vodi do tebe (ljubić).
Ako gledaš i neke starije knjige, Kejt Morton lepo piše, Elif Šafak takođe.
Odlična je i knjiga Džentlmen iz Moskve, nju sam već ovde preporučivala, baš nekako podiže raspoloženje.

NenaS

Quote from: Dacko on October 14, 2019, 12:00:39 PM
Ali u kom žanru? Napisaću ti šta sam ja čitala od novijih a da mi se čini lagano i prijemčivo, ali svakako proveri na sajtu odlomke (za sve knjige može se videti početak) da vidiš da li ti se to čita:
Pertle (porodična drama), Opekotine (triler s ljubavnom pričom u prvom planu), Na sve strane mali požari (porodična drama), U senci masline (ljubić i, pogađaš već, porodična drama  :girl_haha:), Triptih (krvoločni triler), Cveće za Aldžernona (kao SF, ali u stvari ljudska drama), Ožiljak (lagani, mozgonezamarajući triler kao i svi Huradovi), Mapa koja vodi do tebe (ljubić).
Ako gledaš i neke starije knjige, Kejt Morton lepo piše, Elif Šafak takođe.
Odlična je i knjiga Džentlmen iz Moskve, nju sam već ovde preporučivala, baš nekako podiže raspoloženje.

:kiss1: Hvala! Moze triler moze i ljubic. Drame ne bih, ni SF. Bas cu da potrazim.
Aleksandra   14.09. '87.

NenaS

Izvini zbog ošišane latinice u prethodnom postu - ludi mi tastatura na laptopu.  :crazy:
Aleksandra   14.09. '87.

Dacko

Od laganih ali ipak smislenih ljubića simpatični su i oni koje piše Liz Fenik (svi imaju Kornvol u naslovu pošto se radnja uvek odigrava tamo), kao i Dženi Kolgan, recimo Mala pekara na obali ili Dobro došli u Rouzinu prodavnicu slatkiša iz snova. Za trilere pak ne možeš da pogrešiš s Kobenom.

NenaS

Aleksandra   14.09. '87.

Dacko

Videh na Laguninom sajtu da njihovi knjižari najčešće preporučuju knjigu Semper idem, pa uzeh iz biblioteke da vidim valja li zaista i nisam se razočarala, veoma lepo napisana sećanja na detinjstvo i porodicu koja je, budući jevrejska, zatrta u Drugom svetskom ratu, uz tužno podsećanje da se ništa ne menja u vezi sa dobrom i zlom u ljudima.

Dacko

'Mračna komora', triler Minet Volters koji mi je lepo držao pažnju, pa stavljam link ako vas zanima:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

AnaK

Janko 23.7.2002.

AnaK

Treba mi preporuka za zbirke priča, za autobus. A baš sam nešto slaba s pričama. :flower:
Janko 23.7.2002.

Mirka

Imaš u Laguni kompletnu ediciju sa pričama. Npr
https://www.laguna.rs/n1417_knjiga_klinci_od_dva_metra_price_o_odrastanju_laguna.html
https://www.laguna.rs/n1488_knjiga_ostrvo_na_dva_mora_laguna.html
https://www.laguna.rs/n1952_knjiga_tanjir_pun_reci_laguna.html
ima ih dosta, ne znam šta bi ti najviše leglo.

Ako si malo popustila odnos prema naučnoj fantastici, sjane priče sa fenomenalnim idejama koje su odlično razrađene ima Ted Ćang "Priče tvog života" i "Izdisaj" (https://www.booka.rs/knjige/savremena-knjizevnost/izdisaj/)

Preporuka i za https://www.booka.rs/knjige/savremena-knjizevnost/moj-muz/

A može i stari dobri Čehov
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

AnaK

Хвала, Мирка  :kiss1:
Прву збирку Теда Ћанга сам прочитала, и неке приче су ми се баш допале. Ја сам у ствари нашла своју меру за фантастику - Реј Бредбери нпр, схватила сам да су ми потребне бар људске емоције, све остало може да буде померено.
Читала и Мој муж.
Баш ћу погледати збирке у Лагуни  :kiss1: А и подсећање на Чехова је пун погодак  :love32: :kiss1:
Janko 23.7.2002.