Main Menu

Preporuke za čitanje

Started by Nanny Ogg, April 29, 2009, 10:24:37 AM

Previous topic - Next topic

martina

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

martina

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

anelore

I meni se cini da lici, mada bih svejedno volela da procitam.
Ja sam upravo zavrsila ovo
http://www.evro-giunti.com/webinar/view/pusti_pravog_da_udje_evro_giunti/17012
i ne znam sta bih vam rekla osim da ga nisam ispustala iz ruku i da je roman bas mracan i mucan, a istovremeno nekako zivotan, uprkos horor elementima.

martina

Quote from: Summer on May 04, 2012, 02:51:52 PM
Malo lici na Midlesex?
nisam citala. a posudila od prijateljice im brat-bratu jedno 2 godine
sad je pisac midlesex-a objavio novu knjigu, imala je dobre kritike ( zaboravih ime)
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

martina

dobila sam odlicna misljenja o Jo Nesbo-u

sad se spremam da uzmem nesto od njega
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

martina

Quote from: anelore on May 04, 2012, 03:05:37 PM

kao sto rekoh, nisam citala midlesex, ali ovdje nije samo glavna tema obradjena... ima jako puno o zivotu na labradoru, i mislim da je to interesantno na svoj nacin
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

anelore

Ma ja to zbog glavnog junaka/junakinje, iako je u  Midlseksu svasta jos nesto obradjeno - i Grcka, i Detroit...Ja bih bas zbog tog drugog aspekta htela da procitam ovaj roman koji ti sada citas.

martina

Quote from: anelore on May 04, 2012, 04:24:37 PM
Ma ja to zbog glavnog junaka/junakinje, iako je u  Midlseksu svasta jos nesto obradjeno - i Grcka, i Detroit...Ja bih bas zbog tog drugog aspekta htela da procitam ovaj roman koji ti sada citas.

citala sam kritiku za ovaj novi roman ( zvuci dobro), i tu su malo pricali i o middlesex-u... i zvuci zanimljivo, i sve krenem ( posto mi par godina skuplja prasinu), i nesto mi se ne cita. ne znam zasto, nekad mi je tako tesko da pocnem knjigu
a prijateljica mi je rekla da je to bas knjiga za mene...
to i water for elephants --- nikako

al falim te boze, neprocitanih knjiga bar ima, okrenem se na drugu

spremam se danima da citam hunger games, i nikako
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

Nanny Ogg

Quote from: anelore on May 04, 2012, 03:05:37 PM
Ja sam upravo zavrsila ovo
http://www.evro-giunti.com/webinar/view/pusti_pravog_da_udje_evro_giunti/17012
i ne znam sta bih vam rekla osim da ga nisam ispustala iz ruku i da je roman bas mracan i mucan, a istovremeno nekako zivotan, uprkos horor elementima.

Pogledaj i film, ako nisi, odlican je, ja ga svojevremeno preporucivala na horor temi.
Original, naravno, ne americku verziju  :turpija:

Ajte zene, ne dram'te

Nanny Ogg

Quote from: martina on May 04, 2012, 03:21:44 PM
dobila sam odlicna misljenja o Jo Nesbo-u

sad se spremam da uzmem nesto od njega

Moja sestra ga ceni, a ja vrlo cenim njeno misljenje, tako da cu definitivno uzeti da procitam  :)

Ajte zene, ne dram'te

Summer

Procitala "Kucu duhova" Izabel Aljende. Citko, ali pomalo vec vidjeno.

Sad citam "Moramo da razgovaramo o Kevinu", Lionel Shriver. Mnogo mi se svidja, ali je nevidjeno mucna  :hm:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Lani

Jeste tema sačuvaj me bože, ima i film.

anelore

Ja bih rado film pogledala.
Tema je jeziva. Ja ne znam gde je moj primerak knjige, sad bih je ponovo procitala, bas me zanima da li bi mi utisak bio isti.

cici

Ja je sve izbegavam, a povremeno se uhvatim da je gledam.