Main Menu

Krvni pritisak

Started by Minimax, February 04, 2010, 12:59:03 PM

Previous topic - Next topic

Minimax

Ima li ovde nekoga ko se razume u medicinu ?
Vec dva dana mi pritisak pomalo skace, od mog uobicajenog 110/70 na 130/80. Osetim to kad miu se usi zagluse i odjednom slabije cujem. Da li treba da se obratim lekaru, sta mislite ?

Deda

naravno, do tad smanji kafu
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Minimax

Pepi

Možda je od stresa, ili veće količine soli i tečnosti. Ako se nastavi, svakako idi do lekara.
Meni je normalan takođe nizak, ali zbog štitne povremeno skače, i tad se baš loše osećam.

Minimax

Istina, ja pijem dosta kafe, neispavana sam i umorna hronicno, o neviranju da i ne govorim. Koliko dana da tolerisem pre nego sto se obratim lekaru ?

Minimax

Glava me boli kao da je cementni blok u njoj.

Pepi

Meni je doktorka rekla da treba 10 dana, tri puta dnevno da merim i zapisujem, pa ako je više od 80% vremena povišen, da se javim lekaru.

Minimax

Vila

Možda si meteoropata, reaguješ na promenu vazdušnog pritiska. Mm je imao infarkt prošlog marta, i od tada baš nezgodno reaguje na ovakve promene vremena, juče je ceo dan bio k'o pijan, i kad je proverio pritisak, shvatio je da mu je donji neuobičajeno nizak.
I ja ponekad reagujem tako na promene vazdušnog pritiska.

Svakako, ako ti ovo potraje, idi kod lekara.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

cici

A kakvi su ti hormoni Pepi?

Minimax

Jesam meteoropata, ali nisam do sad ovako reagovala na promene, mada, nisam vise ni devojka :-)

Deda

I ako mris digitalnim, uvek je malo vislje nego klasicnim
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Pepi

Quote from: cici on February 04, 2010, 01:09:47 PM
A kakvi su ti hormoni Pepi?

Hormoni štitne? U granicama normale, ali su mi jako povišena AntiTPo,i imam velike noduse. Reproduktivni hormoni takođe u granicama normale sa inverzijom FSH I Lh.

cici

Quote from: Pepi on February 04, 2010, 01:15:17 PM
Hormoni štitne? U granicama normale, ali su mi jako povišena AntiTPo,i imam velike noduse. Reproduktivni hormoni takođe u granicama normale sa inverzijom FSH I Lh.
Da, na njih sam mislila.I moji su ok, mada se nosud posle punkcije smanjio.Ne znam kako je sad nisam išla na UZ skoro 2 godine.Mnogo se loše osećam nekad, mi se skorz uši zapuše imam neki pritisak u glavi a inače mi je nizak pritisak.Razmišljam ima li to neke veze?

Pepi

meni je dijagnostifikovan Hashimoto, i dr kod kog sam u decembru išla na kontrolu je rekoa da pritisak, naročito povišen, ima veze sa tim, isto kao i umor, pospanost, bezvoljnost. Meni se nodusi nisu smanjli posle punkcije, i trebalo bi da odstranim štitnu, ali sam to malo stavila na hold i udarila po orahovači  :D