Seksualna ili emocionalna prevara, šta je gore?

Started by senka, February 09, 2010, 07:09:01 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

ovo je ipak
Quote from: maripoza on February 10, 2010, 09:03:08 PM
I opet dolazimo do toga da je sve individualno i da nema svako iste potrebe u zivotu, pa samim tim i ne ocekuje isto od svog partnera. :D
samo za  :phil: duborez  :rofl:

maripoza

Old enough to know better, but too young to care.

lilit_depp

dosao cas da potpisem finu. sve sam razumela.   :turpija:
L, L, K

Finalina

Glitter

Quote from: Lilit_Depp on February 10, 2010, 09:24:42 PM
dosao cas da potpisem finu. sve sam razumela.   :turpija:
nemoj da potpisujes..uklesi u kamenu  :D

maripoza

Blue

Quote from: maripoza on February 10, 2010, 09:03:08 PM
I opet dolazimo do toga da je sve individualno i da nema svako iste potrebe u zivotu, pa samim tim i ne ocekuje isto od svog partnera. :D

upravo ovako :good:

to je zapravo i uzrok svih nesporazuma.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

maripoza

Ma da, al nije to nikakvo otkrice, toga bi valjda svi trebalo da budemo svesni (zato me Fina i zeza :lol:), ili bar da vremenom postanemo.

No, na onu tvoju temu, Blue, zaboravih da dodam i da se cesto desava da se ljudi vremenom skoro potpuno razidju u interesovanjima (svi se menjamo, jelte), naidje neko nov ko se vise uklapa u njihovu celokupnu sliku kvalitetnog vremena i komunikacije koja pruza zadovoljstvo i tako......  (a ti si mozda bas na to i mislila kad si ono pisala?). Ljudi se razlikuju samo po tome koliko ce u toj situaciji biti iskreni prema sebi (mnogi nisu u stanju, zaista, valjda zato sto se plase promena i remecenja zivota na koji su navikli), a potom i prema svom partneru. Hvala bogu, pa institucija razvoda odavno nije tabu.  :lol: A i jes malo zeznuto ako taj osecaj neispunjenosti nije obostran.  :rofl:

AnaK

Ja i sa sobom samom provodim manje ili više kvaltetno vreme, periodično. A i sopstvene zahteve i potrebe ne ispunjavam 100%, a sigurna sam ni detetove (a to se baš trudim). Meni težnja ka savršenoj drugoj polovini zaista zvuči utopistički. Sve dok postoji neki zadovoljavajući broj zajedničkih interesovanja, dok ima ljubavi i obostrane želje i nastojanja da se bude zajedno, meni je stanje redovno.
Janko 23.7.2002.

Finalina

Ako smo uklesali sta je trebalo :lol: , da se mi  mi vratimo na prevaru :D

Kao i u svemu, pitanje je da li covek sebi ispunjava potrebu ili prazninu nekom relacijom tj ostvarenim kontaktom se nekom osobom. I bas ta dva pomenuta putica vode na mesto susreta sa (potencijalnom) prevarom.

maripoza

Fina, ovo popunjavanje praznina (da ne kazem rupa :lol:) zvuci kao da cika Frojd govori iz tebe.   :girl_haha:   :girl_blum:

Beatrix Kiddo

Ala rasiriste temu  :crazy:

Ne znam da li bih oprostila prevaru, ne zelim sad ni da razmisljam SBBKBB. Mada slazem se sa pozom u ovome
Quote from: maripoza on February 09, 2010, 11:35:51 PM
Racunam da bi moja reakcija na neku od ovih situacija zavisila od mnogih stvari: od kompletnog mog odnosa sa partnerom, od faze u kojoj smo u tom periodu, od toga sta ja zelim u odnosu na njega itd. itd.

A sto se emocionalne prevare tice, i tu se slazem sa pozom u smislu da ne bih mogla da se ljutim i prastam/ne prastam sto se mm zaljubio u neku drugu, mada bih sigurno bila povrijedjena. Ali ne bi bilo opravdanja ako bi nastavio da sjedi na dvije stolice (mislim, cemu komplikovati zivote, kad postoji razvod i nastavak zivota posle razvoda)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Finalina

Quote from: maripoza on February 11, 2010, 12:44:30 AM
Fina, ovo popunjavanje praznina (da ne kazem rupa :lol:) zvuci kao da cika Frojd govori iz tebe.   :girl_haha:   :girl_blum:
pa to tako tebi zvuci :D ......vidim ja da ti ima da klešeš još dosta :rofl:

Lani

Otprilike najsličnije rafi razmišljam.
I naravno da bih se ljutila i lomila stvari po kući i da ne bih mogla da oprostim da me mm sutra prevari. Nisam ja toliko plemenita i širokih nazora  ;D da mogu da se izdignem iznad takvih stvari. Znam.