Seksualna ili emocionalna prevara, šta je gore?

Started by senka, February 09, 2010, 07:09:01 PM

Previous topic - Next topic

martina

meni nesto tipa one-night-stand ne bi bio problem ama bas nikakav

ali paralelna veza bilo koje vrste bi

e sad... sve zavisi... neke stvari se u zivotu dese, mislim da ne treba to uvijek gledati samo sa svog stanovista, nego i stanovista te druge osobe, to se ipak njima desava... nisam bas nacisto kako bih tacno reagovala i koliko bi mi tesko bilo... zavisi od okolnosti, zavisi koliko to stvarnog uticaja ima i na moj i zivot moje djece...

ja o nama mislim prvenstveno kao o porodici .... i veliki sam zastupnik evoucionog nacina razmisljanja i mislim da su ljudi u stvari serijski monogamisti, a da nas je briga o djecu natjerala na dugotrajne bracne zajednice... kad brak dugo traje kojesta se desi

a mislim da bi me na kraju najvise potreslo da otkud mu toliko vrijeme :lol:
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

monochrome

Quote from: martina on March 04, 2012, 08:12:01 PM
meni nesto tipa one-night-stand ne bi bio problem ama bas nikakav

ali paralelna veza bilo koje vrste bi

e sad... sve zavisi... neke stvari se u zivotu dese, mislim da ne treba to uvijek gledati samo sa svog stanovista, nego i stanovista te druge osobe, to se ipak njima desava... nisam bas nacisto kako bih tacno reagovala i koliko bi mi tesko bilo... zavisi od okolnosti, zavisi koliko to stvarnog uticaja ima i na moj i zivot moje djece...

ja o nama mislim prvenstveno kao o porodici .... i veliki sam zastupnik evoucionog nacina razmisljanja i mislim da su ljudi u stvari serijski monogamisti, a da nas je briga o djecu natjerala na dugotrajne bracne zajednice... kad brak dugo traje kojesta se desi

a mislim da bi me na kraju najvise potreslo da otkud mu toliko vrijeme
:lol:
:rofl: :rofl: :rofl:

AnaK

I meni se teorijsko razmišljanje sa godinama mnogo promenilo, sad mislim kao Martina. I mislim da bi me takav neki slučaj sada mnogo manje 'dotakao' nego pre 10 godina, npr.
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Quote from: AnaK on March 04, 2012, 08:18:08 PM
I meni se teorijsko razmišljanje sa godinama mnogo promenilo, sad mislim kao Martina. I mislim da bi me takav neki slučaj sada mnogo manje 'dotakao' nego pre 10 godina, npr.
Pre nego sto procitam sve da prokomentarisem ovo - meni se cini suprotno, da bi mi sada bilo mnogo teze i bolnije nego pre deset godina jer ja vise nisam ona koja bi mogla lako da se okrene i ode  :think:

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Quote from: Lani on February 11, 2010, 11:15:13 AM
Otprilike najsličnije rafi razmišljam.
I naravno da bih se ljutila i lomila stvari po kući i da ne bih mogla da oprostim da me mm sutra prevari. Nisam ja toliko plemenita i širokih nazora  ;D da mogu da se izdignem iznad takvih stvari. Znam.

I posle dve godine isto mislim.  ;D

Elanor

Quote from: AnaK on March 04, 2012, 08:18:08 PM
ja vec nekih desetak godina mislim tako :nesvest:
a pre 12+ sam htela da mrem
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

OK, ali ja razumem i Zumbulicu šta misli i slažem se sa njom... za deset godina se u zajedničkom životu toliko toga desi, deca, neki zajednički planovi, krediti  :crazy:, i slične stvari. Mislim da bi me sada prevara mnogo više povredila baš zbog tog osećaja zajedništva koji imam, koji se godinama učvrstio a nije bio tako prisutan pre desetak godina. Baš zbog toga što bih prevaru doživela kao izdaju našeg "tima", celokupne porodice a ne samo sebe.
If you know what I mean...  :think:

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

monochrome

Quote from: Lani on March 04, 2012, 10:13:06 PM
OK, ali ja razumem i Zumbulicu šta misli i slažem se sa njom... za deset godina se u zajedničkom životu toliko toga desi, deca, neki zajednički planovi, krediti  :crazy:, i slične stvari. Mislim da bi me sada prevara mnogo više povredila baš zbog tog osećaja zajedništva koji imam, koji se godinama učvrstio a nije bio tako prisutan pre desetak godina. Baš zbog toga što bih prevaru doživela kao izdaju našeg "tima", celokupne porodice a ne samo sebe.
If you know what I mean...  :think:
I know exactly what u mean :kiss1:

AnaK

Razumem, ali mislim da bi mene baš zato manje. Nekako, posle ovoliko godina, ceo naš zajednički život počiva na toliko različitih osnova, da je taj aspekat samo jedan od, i nekako procentualno sa manje učešća nego na samom početku, dok nije bilo deteta, stana, troškova, istorije, toliko toga i lepog i teškog. Sujeta i emocije, moje, su prisutne i dalje, ali su i meni samoj manje presudne nego nekada. Da ne ubacujem u jednačinu i da sam ja sada mnogo zrelija i samosvesnija nego pre, npr, 10 godina, i da me takav jedan čin ne bi uzdrmao do korena i uništio mi veru u ljude i samopouzdanje, što bi bio verovatniji ishod nekada ranije. Ukratko, daleko od toga da bih bila mrtva hladna i da me to ne bi pogodilo, ali nekako mislim da bi mi sad bilo lakše (manje teško?) da odlučim 'šta sad'.

A, da. Ja nekako na prevaru ne gledam kao atak na porodicu, već na partnera, direktno. I to samo na jedan aspekt partnerstva, onaj muško-ženski.
Janko 23.7.2002.

Lani

Pa ako prevara potencijalno može da rasturi porodicu (a može), kako možemo da je ne smatramo atakom na istu?  :)

monochrome

Quote from: AnaK on March 04, 2012, 10:22:53 PM
Razumem, ali mislim da bi mene baš zato manje. Nekako, posle ovoliko godina, ceo naš zajednički život počiva na toliko različitih osnova, da je taj aspekat samo jedan od, i nekako procentualno sa manje učešća nego na samom početku, dok nije bilo deteta, stana, troškova, istorije, toliko toga i lepog i teškog. Sujeta i emocije, moje, su prisutne i dalje, ali su i meni samoj manje presudne nego nekada. Da ne ubacujem u jednačinu i da sam ja sada mnogo zrelija i samosvesnija nego pre, npr, 10 godina, i da me takav jedan čin ne bi uzdrmao do korena i uništio mi veru u ljude i samopouzdanje, što bi bio verovatniji ishod nekada ranije. Ukratko, daleko od toga da bih bila mrtva hladna i da me to ne bi pogodilo, ali nekako mislim da bi mi sad bilo lakše (manje teško?) da odlučim 'šta sad'.

A, da. Ja nekako na prevaru ne gledam kao atak na porodicu, već na partnera, direktno. I to samo na jedan aspekt partnerstva, onaj muško-ženski.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Lani

monochrome

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.